دنیای فناوری

۱۴۰۱/۰۸/۱۱ - ۰۰:۵۲:۵۱
کد خبر: ۱۹۳۹۷۴

توقف استفاده اجباری از سیستم پرداخت گوگل در هند

گوگل در پی دستور سازمان ضدانحصارطلبی هند، از اجرای سیاستی که ملزم می‌کند طراحان اپلیکیشن از سیستم پرداخت این شرکت برای خرید کالاها و خدمات دیجیتالی در این کشور استفاده کنند، صرفنظر کرد. به گزارش ایسنا، گوگل پیش از این مهلت تمدید شده ۳۱ اکتبر را برای طراحان اپلیکیشن در هند تعیین کرده بود تا از سیاست پرداخت این شرکت تبعیت کنند. کمیسیون رقابت هند هفته گذشته ضمن صدور جریمه ۱۱۳ میلیون دلار برای گوگل، اعلام کرده بود این موتور جست‌وجو نباید طراحان اپلیکیشن را از استفاده از سیستم‌های پرداخت دیگر یا خدمات پرداخت در هند قدغن کند. در وب سایت گوگل پستی ارسال شده که این شرکت با هدف ساخت خدمات اندروید و پلی‌استور، گزینه‌های حقوقی خود را مرور می‌کند. ماه گذشته کمیسیون رقابت هند از گوگل خواسته بود رویکرد خود در قبال پلتفرم اندروید را تغییر دهد و این شرکت امریکایی را به دلیل شیوه‌های ضد رقابتی، ۱۶۲ میلیون دلار جریمه کرده بود. بر اساس گزارش رویترز، گوگل در سطح جهانی به دلیل وادار کردن طراحان اپلیکیشن برای استفاده از سیستم پرداخت درون برنامه‌ای انحصاری فروشگاه اپلیکیشن این شرکت، هدف انتقاد قرار گرفته است. گوگل اعلام کرده است استفاده از سیستم پرداخت درون برنامه‌ای گوگل همچنان برای کاربران خارج از هند، الزامی است.

 بنیاد ویکی‌پدیا در روسیه جریمه شد

دادگاهی در روسیه «ویکی مدیا» مالک ویکی پدیا را ۲ میلیون روبل (۳۲ هزار و ۶۰۰ دلار) جریمه کرده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دلیل این امر مربوط به مقالاتی درباره جنگ روسیه و اوکراین است. به گفته استانیسلاو کوزلوفسکی مدیر این بنیاد در روسیه دلیل وضع جریمه عمل نکردن به دستور دولت برای حذف محتوا بود. کوزلوفسکی اعلام کرد بنیاد ویکی مدیا خواستار تجدید نظر در این جریمه خواهد شد. او در این باره می‌گوید: ما بنا بر دلایلی معتقدیم که می‌توانیم این جریمه و همچنین جریمه‌های وضع شده در ماه آوریل را لغو کنیم. ویکی پدیا پیش از این نیز جریمه شده بود که حجم آن به ۵ میلیون روبل بالغ می‌شد. دو مقاله به زبان روسی دلیل وضع جریمه جدید هستند. به گفته کوزلوفسکی احتمال دارد تعداد پرونده‌ها علیه بنیاد ویکی مدیا افزایش یابد.

کاخ سفید برای مقابله با حملات باج‌افزاری  جلسه اضطراری تشکیل داد

کاخ سفید میزبان مقامات کشورها و ۱۳ شرکت جهانی در واشنگتن است. هدف از این اجلاس بررسی تهدید فزاینده باج‌افزارها و دیگر جرایم سایبری از جمله استفاده غیرقانونی از رمزارزها است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، این جلسه در حالی برگزار می‌شود که سال گذشته نخستین اجلاس غیررسمی «پیشگامی مقابله با باج‌افزار» به‌طور مجازی برگزار شده بود. همچنین در سال جاری ۷ کشور جدید به اجلاس اضافه شده و گروه‌های مختلفی از بخش خصوصی برای نخستین‌بار در آن شرکت می‌کنند. کاخ سفید امیدوار است کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس مجموعه‌ای از هنجارهای سایبری ایجاد کنند که در سراسر جهان برای مقابله با تهدیدهای باج‌افزاری به رسمیت شناخته می‌شود. شرکت‌کنندگان در اجلاس تصمیم دارند در پایان آن بیانیه‌ای مشترک صادر کنند که شامل تعهد به دوبرابر کردن تلاش‌ها جهت فشار بر روسیه و دیگر کشورهایی است که حمله‌کنندگان سایبری در آنها اقامت دارند. یکی از موضوعات اصلی این اجلاس نیز شیوه مختل کردن این حملات، مقابله با تراکنش‌های غیرقانونی رمزارزها و ایجاد مقاومت در برابر چنین حملاتی است. یکی از مقامات در این باره می‌گوید: در این اجلاس کشورها بیشتر درباره آنکه چگونه می‌توانند فعالیت‌های عاملان باج‌افزاری را سخت‌تر، پرهزینه‌تر و پر خطرتر کنند، گفت‌وگو خواهند کرد. حملات باج‌افزاری در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته، به‌طوری که فقط طی ۱۸ ماه گذشته بیش از 4000 حمله در خارج از امریکا گزارش شده است. البته پیشرفت‌هایی در خصوص دستگیری عاملان این حمله‌ها نیز وجود داشته است. کشورهای شرکت‌کننده در این اجلاس عبارتند از: امریکا، استرالیا، اتریش، بلژیک، برزیل، بلغارستان، کانادا، کرواسی، جمهوری چک، جمهوری دومینیک، استونی، اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، هند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، کنیا، لیتوانی، مکزیک، هلند، نیوزلند، نیجریه، نروژ، لهستان، کره جنوبی، رومانی، سنگاپور، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد، سوییس، اوکراین، امارات متحده عربی، بحرین، رژیم صهیونیستی. روسیه، بلاروس و کشورهای دیگری که تصور می‌شود هکرهای سایبری در آنجا اقامت دارند در این اجلاس شرکت نکرده‌اند. مایکروسافت، زیمنس و تلفونیکا نیز از جمله شرکت‌هایی هستند که در این اجلاس شرکت می‌کنند.