گزارش برنامه‌های دولت در حوزه کنترل تورم

۱۴۰۱/۰۹/۱۰ - ۰۰:۵۱:۰۶
کد خبر: ۱۹۴۹۰۲

سخنگوی دولت از ارایه گزارشی از برنامه‌های دولت در حوزه کنترل تورم و هدف‌گذاری صورت گرفته با توجه به حجم نقدینگی در جلسه هیات دولت خبر داد .

علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز در جلسه هیات دولت هم رییس‌جمهوری و هم معاون اول تقدیر از نقش و جایگاه پرستاران و کادر درمان به ویژه در ایام مدیریت کرونا داشتند. تاکید شد وزارت بهداشت با همکاری صداوسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد و با حمایت سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد تولیدات هنری، محصولات رسانه‌ای و سریال‌هایی را طراحی کنند تا هرچه بیشتر تلاش‌ها و ایثارگری‌های کادر درمان مستندسازی شود.

وی افزود: همزمان ما ثبت پنجمین رکورد روز بدون فوتی کرونا را روز گذشته داشتیم و خبر آن همزمان با روز پرستار شد که نتیجه همین تلاش جامعه پزشکی و کادر درمان است که قدردان آنان هستیم، آن‌هم هم‌زمان با دورانی که در برخی کشورها مرگ‌ومیر چندرقمی و قرنطینه‌ها را شاهد هستیم.

سخنگوی دولت یادآور شد: هفته آتی سومین جلسه مشترک دولت و مجلس به میزبانی مجلس برگزار می‌شود. البته غیر از این سه جلسه که به صورت عمومی تمامی نمایندگان مجلس با اعضای هیات وزیران داشتند، جلسات متعددی هم با روسای کمیسیون‌ها و هیات رییسه مجلس داشتند و این مسیر هم ادامه خواهد داشت.

بهادری جهرمی اعلام کرد: ما در آستانه روز تصویب قانون اساسی و روز معلولان هم هستیم که به همین مناسبت شنبه آتی همایشی با حضور رییس‌جمهوری و حقوقدانان کشور برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه وزیر کشاورزی گزارش خوبی از دستاوردهای این وزارتخانه در حوزه‌های مختلف ارایه کرد، ادامه داد: در سال اول فعالیت دولت به نسبت سال پایانی فعالیت دولت گذشته شاهد افزایش پانصد درصدی در واگذاری اراضی برای احداث شهرک‌های کشاورزی و گلخانه‌ای داشتیم که نویدبخش آغاز تحول در رشد و توسعه اقتصاد کشاورزی باشد.

سخنگوی دولت افزود: در همین مدت مشابه در حوزه تولید محصولات آبزی با رشد ۲۳ درصدی مواجه بودیم و در حوزه صادرات همین محصولات افزایش ۲۹ درصدی داشتیم و در حوزه واکسیناسیون پرندگان برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزای پرندگان شاهد افزایش ۳۰ درصدی بودیم. بهادری جهرمی یادآور شد: امروز گزارشی از برنامه‌های دولت در حوزه کنترل تورم و هدف‌گذاری صورت گرفته با توجه به حجم نقدینگی موجود در آغاز فعالیت دولت ارایه شد.

   سه کالایی که  کمترین رشد قیمت را داشتند

نتایج یک پژوهش از مقایسه متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه نشان می‌دهد که در هشت قلم از کالاهای خوراکی تغییرات منفی است و بیشترین کاهش در قیمت‌ها مربوط به سیب و پرتقال و روغن نباتی جامد بوده است.

تامین غذا و خوراک همواره یکی از نیازهای اولیه بشر بوده و بر این اساس هرچه قیمت اقلام غذایی در بازار مشمول تغییر شود تقاضا نسبت به آن همچنان وجود دارد زیرا حیات انسانها به این دسته کالاها وابسته است، از این رو هرگونه تغییر قیمتی در بازار اقلام مصرفی غذایی بر زندگی آحاد مختلف جامعه اثرمی گذارد و معیشت آنها را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای وظایف ذاتی خود مبنی بر برقراری و توسعه رفاه در سطح جامعه و با ورود به بحث پرداخت یارانه نقدی و تعیین و توزیع بسته‌های حمایتی مختلف در این خصوص مشارکت داشته و آگاهی از آمارهای تورم، تغییرات قیمت اقلام خوراکی و... می‌تواند در برنامه‌ریزی‌ها و تصمیم‌سازی‌ها مفید واقع شود.

بر این اساس مرکز برنامه‌ریزی و اطلاعات راهبردی وزارت کار، با توجه به اهمیت موضوع رفاه و معیشت، گزارشی درخصوص تحلیل آماری تغییرات قیمت اقلام خوراکی درخانوارهای شهری ارایه کرده است.

به موجب این گزارش، مقایسه متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهر ماه مهر ۱۴۰۱ نسبت به ماه قبل از آن به گونه‌ای بوده که بیشترین افزایش قیمت در کالاهای منتخب مربوط به تخم مرغ ماشینی، مرغ ماشینی و موز بوده است.البته در ۸ قلم از کالاهای منتخب، تغییرات منفی بوده و بیشترین کاهش قیمت‌ها مربوط به سه کالای سیب و پرتقال و روغن نباتی جامد بوده است. مقایسه متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته نیز نشان می‌دهد که در ۷ قلم حدود ۲۳.۳ درصد از کالاهای منتخب تغییر قیمت بیش از ۱۰۰ درصد بوده و بیشترین افزایش قیمت در اقلام روغن مایع، روغن نباتی جامد و سیب زمینی مشاهده شده است. پرتقال با ۱۷ درصد، گوجه فرنگی با ۲۸.۶ درصد و چای خارجی بسته‌ای با ۲۸.۹ درصد کمترین میزان رشد قیمت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. بر اساس نتایج این گزارش متوسط قیمت حدود ۹۰ درصد اقلام منتخب نظیر برنج ایرانی درجه یک، برنج خارجی درجه یک، ماکارونی، گوشت گاو یا گوساله، ماهی قزل آلا، شیر و ماست پاستوریزه، لوبیا چیتی، قند و شکر، رب گوجه فرنگی و چای خارجی بسته‌ای نیازمند مداخله مستقیم در بازار به منظور کاهش قیمت‌ها و متوسط قیمت اقلام خوراکی همچون شیر خشک، گوشت گوسفند و گوجه فرنگی مستلزم برنامه‌ریزی خاص برای کنترل قیمت‌ها هستند.