اخبار

۱۴۰۱/۰۹/۲۳ - ۰۲:۰۶:۱۹
کد خبر: ۱۹۵۳۲۱

اتاق اصناف دستور پلمب هیچ واحدی را صادر نکرد

رییس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد هماهنگی بین نهادهای امنیتی و اتحادیه‌های مربوطه در پلمب واحدها ایجاد شده است. فراوانی آمار و تعداد واحدهای پلمب شده قابل توجه نیست که بخواهیم در این موضوع ورود یا اظهارنظر کنیم. علی توسطی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که شاهد پلمب برخی از واحدهای صنفی از سوی دستگاه‌های امنیتی بودیم آیا اتاق اصناف تهران برای حل مشکل این واحدها ورود خواهد کرد؟ گفت: اتاق اصناف دستور پلمب شدن هیچ واحد صنفی تحت عنوان تعطیل شدن یا بستن در روزهای خاص را صادر نکرده است. در مواردی نهادهای نظارتی بنا به صلاحدید خود در این قضایا ورود و برخورد کردند. لازم به ذکر است که تعداد این واحدها بسیار انگشت‌شمار است. رییس اتاق اصناف تهران تاکید کرد: اتاق اصناف در این ایام هیچ دستور پلمبی را صادر نکرده است. توسطی تصریح کرد: اتاق اصناف وظیفه خود می‌داند که از منافع افراد و واحدهای صنفی بنا به قانون در هر زمینه‌ای از جمله مسائل مالیاتی، تعزیراتی و تدوین قوانین حمایت کند.وی با بیان اینکه آماری از تعداد واحدهای پلمب شده ارایه نشده است، خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد هماهنگی بین نهادهای امنیتی و اتحادیه‌های مربوطه در پلمب واحدها ایجاد شده است. اما هیچ هماهنگی بین اتاق اصناف تهران و نهادهای امنیتی برای پلمب واحدها ایجاد نشد. به گفته رییس اتاق اصناف تهران؛ فراوانی آمار و تعداد واحدهای پلمب شده قابل توجه نیست که بخواهیم در این موضوع ورود یا اظهارنظر کنیم. توسطی تصریح کرد: اولویت اتاق اصناف در این مقطع حفظ آرامش و امنیت بازار و واحدهای صنفی است؛ اگر نهادهای نظارتی تصمیم گرفتند بنا به اطلاعات و مصالحی که خود در نظر دارند واکنشی از خود نشان بدهند این موضوع دیگر به رفتار و کنشی که آن واحدهای صنفی انتخاب کرده باز می‌گردد. وی ادامه داد: اتاق اصناف در چارچوب قانون در همه جا ورود می‌کند اما در مواردی که برای ما ابهام وجود دارد سعی داریم که در آن زمینه‌ها اظهارنظری نداشته باشیم.

صادرات دستمال کاغذی آزاد شد

با توجه به پیگیری‌های حدود یک ساله برای آزادسازی صادرات دستمال کاغذی، گمرک ایران آزادسازی صادرات این محصول را به صورت (جعبه‌ای، جیبی، توالت و...) ابلاغ کرد. گمرک ایران آزادسازی صادرات دستمال کاغذی (جعبه‌ای، جیبی، توالت و...) را ابلاغ کرد. این در حالی است که وزارت صمت دی ماه سال ۱۴۰۰ اولین درخواست رفع ممنوعیت صادرات را ابلاغ کرده بود. علی اکبر شامانی، مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران در پی نامه‌نگاری‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت که از دی ماه سال ۱۴۰۰ شروع شده بود، در بخشنامه‌ای به گمرکات اجرایی موضوع آزادسازی صادرات دستمال کاغذی (جعبه‌ای، جیبی، توالت و…) را ابلاغ کرد.در این نامه که ۲۰ آذر ماه صادر شده، آمده است: پیرو بخشنامه موضوع ممنوعیت اقلام بهداشتی موردنیاز برای جلوگیری از بیماری کرونا، به پیوست تصویر نامه‌های مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت به انضمام نامه معاون صنایع عمومی آن وزارت‌خانه در خصوص رفع ممنوعیت صادرات دستمال کاغذی (جعبه‌ای، جیبی، توالت و…) با شماره تعرفه‌های اعلامی لیست پیوست، عیناً به منظور آگاهی و اقدام لازم وفق مفاد نامه‌های مذکور با رعایت کلیه قوانین، مقررات و ضوابط مربوطه ارسال می‌شود.

محدودیت و قطعی گاز در کارخانجات ساماندهی شود

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، اعلام کرد متأسفانه ابلاغ محدودیت و قطعی گاز در کارخانجات فولادی بدون هماهنگی قبلی از ابتدای آذر ماه سال جاری آغاز شده که موجب کاهش جدی تولید و مختل شدن خطوط تولید کارخانجات شده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، با رسیدن فصل سرما و اعمال محدودیت‌های تخصیص گاز به صنایع مختلف صنعت فولاد رایزنی خود را برای تأمین سوخت واحدهای صنعتی آغاز کرد تا در نهایت بتواند به راهکاری برای عدم بروز مشکلات برای تولیدکنندگان این بخش دست پیدا کند اما اول آذرماه محدودیت‌های گاز برای فولادی‌ها آغاز شده و هنوز بخش‌های متولی راهکاری برای رفع مشکلات این صنعت به کار نگرفته‌اند. در همین راستا بهرام سبحانی رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامه‌ای به مدیرعامل شرکت ملی گاز، اعلام کرده است: متأسفانه ابلاغ محدودیت و قطعی گاز در کارخانجات فولادی بدون هماهنگی قبلی از ابتدای آذر ماه سال جاری آغاز شده که موجب کاهش جدی تولید و مختل شدن خطوط تولید کارخانجات گردیده است. در این نامه آمده است: «همان‌گونه که مستحضر هستید علی رغم درخواست‌های متعدد این انجمن در خصوص ایجاد هماهنگی بیشتر برای مدیریت کمبود گاز به عنوان یک محدودیت ملی و قول مساعد جنابعالی و همکاران در جلسات برگزار شده، متأسفانه ابلاغ محدودیت و قطعی گاز در کارخانجات فولادی بدون هماهنگی قبلی از ابتدای آذر ماه سال جاری آغاز شده که موجب کاهش جدی تولید و مختل شدن خطوط تولید کارخانجات گردیده است. علاوه بر این با توجه به اینکه گاز در فرآیند تولید فولاد نقش اساسی تکنولوژیکی دارد و همچون صنایع دیگر مانند کارخانجات سیمان و نیروگاه‌ها، امکان استفاده از سوخت جایگزین در این فرآیند میسر نیست، لذا قطعی یا اعمال محدودیت‌های شدید تأمین گاز طبیعی خصوصاً در کارخانجات احیای مستقیم فولاد به منزله توقف تولید آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه مورد نیاز کارخانجات فولاد‌سازی و طبعاً توقف تولید فولاد و تعطیلی کارخانجات زنجیره فولاد آن هم در شرایط ویژه و حساس اجتماعی فعلی کشور است که پیامدهای آن کاهش شدید درآمدهای داخلی و ارزی حوزه اقتصادی صنعت و معدن را در بر می‌گیرد.»