بازار سهام

۱۴۰۱/۰۹/۲۸ - ۰۱:۲۳:۰۷
کد خبر: ۱۹۵۴۶۵

سقف قیمت خوراک  باید حذف شود

فارس| مهدی هاشم‌زاده، مدیر گروه انرژی اندیشکده سیاست‌گذاری ماهد با اشاره به وضعیت نابسامان یارانه انرژی در کشور عنوان کرد: در محاسبه میزان یارانه پنهان انرژی پرداختی در اقتصاد ایران در تفریغ بودجه سال گذشته مشخص شد که 1600 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان داریم و امسال این رقم در گزارش تفریغ بودجه ذکر نشده است اما با توجه به افزایش قیمت جهانی انرژی، این عدد حداقل به 2500 هزار میلیارد تومان رسیده است که باید به آن سرو سامان داده شود.

مدیر گروه انرژی اندیشکده سیاست‌گذاری ماهد اظهار داشت: ما در حال حاضر کمبود گاز داریم و اگر از الان برنامه‌ریزی درست نکنیم، به مشکل می‌خوریم و باید در صنعت و بخش خانگی به سمت بهینه‌سازی مصرف حرکت کنیم. هاشم‌زاده گفت: در خوراک پتروشیمی‌ها هم باید به سمت اصلاح برویم. متاسفانه اعمال سقف قیمتی ریالی 5 هزار تومانی یکی از اشتباهات بزرگ در زمینه اصلاح رانت خوراک بود و با وقوع جنگ روسیه و افزایش شدید قیمتی این سقف با قیمت دلار نیمایی به زیر 15 سنت به ازای هر مترمکعب رسیده است، در حالی که در هیچ هاب گازی حتی هاب هنری، این قیمت برای یک سال متوالی وجود ندارد. مدیر گروه انرژی اندیشکده سیاست‌گذاری ماهد با اشاره به لزوم اصلاح نرخ خوراک گاز پتروشیمی و سوخت صنایع و مشروط‌سازی اعطای یارانه به توسعه زنجیره ارزش گفت: در زمینه اصلاح نرخ خوراک باید مشروط به توسعه زنجیره ارزش جلو برویم. اینکه یک‌دفعه قیمت سوخت و خوراک را یکسان کنیم و افزایش دهیم قطعا صنعت دچار شوک می‌شود. البته این موضوع در مورد پتروشیمی‌های خوراک گازی مشکلی ایجاد نمی‌کند و این پتروشیمی‌های خوراک گازی حاشیه سود بالاتری دارند وی افزود: متاسفانه به دلیل رانت خوراک بالا و سقف تعیین شده ریالی، پتروشیمی‌های گازی خیلی دنبال ایجاد ارزش افزوده نمی‌روند و دلیل آن همین سود کلانی هست که به خاطر خوراک ارزان و صادرات عمده متانول تولیدی خود می‌برند و تمایلی به ایجاد ارزش افزوده بیشتر ندارند‌. در نتیجه در خوراک گاز حتما باید به دنبال اصلاح و تعدیل خوراک پتروشیمی‌ها برویم. هاشم‌‌زاده اظهار داشت: در شرایطی که بسیاری از کشورها مانند مصر به دنبال افزایش قیمت گاز، به دنبال پیدا کردن منابع جایگزین برای گرمایش و افزایش تراز تولید و مصرف گاز هستند تا بتوانند گاز بیشتری صادر کنند، در ایران با اعطای یارانه خوراک ارزان و تبدیل گاز به متانول، درآمد دولت به‌شدت کاهش یافته است زیرا ارزآوری دولت از محل صادرات گاز طبیعی به صورت خام، بسیار بیشتر از تولید متانول است.

یکپارچگی فرایند رسیدگی کمیته‌های سازش در کانون‌ها

سنا| پیش از این، فرآیند سازش فعالان بازار سرمایه در کانون‌های کارگزاران، نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت به نحو مجزا و وفق مقرره‌های مختلفی انجام می‌گرفت که با وضع این دستورالعمل، اقدامات تنقیحی قابل ملاحظه‌ای در حوزه مقررات مربوط به کمیته‌های سازش صورت پذیرفته است. شایان ذکر اینکه در وضع این مصوبه، تجربیات دبیرخانه هیات داوری قانون بازار اوراق بهادار و ضوابط نوین آیین رسیدگی به اختلافات در هیات، مورد نظر قرار گرفته است. سرعت بخشیدن به فرآیند سازش و افزایش کیفیت آن با قوت بخشیدن به ابعاد تخصصی بررسی موضوعات مطروح در کمیته‌های سازش، ایجاد انسجام بیشتر در اعطای نمایندگی از سوی طرفین اختلاف در جلسات رسیدگی، به حداقل رساندن موقعیت تعارض منافع اعضای کمیته‌های سازش و تک مرحله‌ای شدن هزینه طرح درخواست در این کمیته‌ها، از جمله مهم‌ترین نقاط عطف دستورالعمل تازه تصویب شده است. گفتنی است نیل به اهداف فوق به موجب راهکارهای مختلفی حاصل شده است؛ از این میان می‌توان به کوتاه‌تر نمودن مواعد برگزاری جلسات رسیدگی و تسهیل آیین و فرایندهای شکلی مربوط نظیر حذف الزام به تبادل لوایح اولیه میان طرفین و همچنین عدم برگزاری جلسه مجدد در فرض عدم حضور خوانده، ضرورت حضور نمایندگان واحدهای نظارتی ذی‌ربط در سازمان و بورس‌ها، تعیین تکلیف نسبت به اختلافاتی که یک طرف آنها تشکل‌های خودانتظام هستند، بهره‌گیری از ابزارهای نوین ارتباطی در راستای اطلاع‌رسانی به طرفین اختلاف و امکان نشر آگهی به صورت الکترونیکی در تارنمای کانون‌ها درخصوص اشخاص مجهول المکان اشاره نمود.

‌هایما 8S راهی بورس کالا می‌شود

ایسنا| هایما 8S که در سایت ایران‌خودرو خراسان به تولید می‌رسد، با عرضه در بورس کالا برای اولین‌بار وارد بازار کشور خواهد شد. در اطلاعیه گروه صنعتی ایران‌خودرو آمده است که بر اساس «ارزیابی کارشناس‌های بازار خودرو، مدل جدید هایما با توجه به رده‌بندی قیمتی و کیفیت، می‌تواند جایگاه مطلوبی را در میان خودروهای هم‌رده پیدا کند.  این خودرو که در رده کراس اوورها قرار دارد، از نظر ظاهری کاملا مدرن و به روز است، جلو پنجره کرومی طرح کهکشانی همراه با چراغ‌هایی که تهاجمی طراحی شده‌اند، نوید حضور یک خودروی پر هیجان را می‌دهد. در نمای جلو پروژکتورها نیز همچون خودروهای کره‌ای کاملا بزرگ طراحی شده‌اند.  این محصول از موتور ۱.۶ لیتری توربوشارژ بهره می‌برد که ۱۹۲ اسب بخار نیرو و ۲۹۳ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. گشتاور موتور از دور ۱۵۰۰ تا ۴۵۰۰ در دسترس است که بازه بزرگی از دور موتور به حساب می‌آید. از این رو مصرف سوخت هم به ۷.۲ لیتر کاهش پیدا می‌کند که برای یک کراس اوور با این ابعاد بسیار مناسب است. در این خودرو از یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک استفاده شده است.