اینترنت طبقاتی ایده خطرناکی است

۱۴۰۱/۱۰/۱۹ - ۱۰:۳۰:۰۰
کد خبر: ۱۹۶۳۴۵
اینترنت طبقاتی ایده خطرناکی است

رضا قربانی| با قطعی اینترنت و به‌دنبال شکل‌گیری فضای کنونی صرفا کسب و کارهایی که بر بستر اینترنت بودند و آنهایی که در این بستر نبودند ولی از آن استفاده می‌کردند، آسیب ندیدند، بلکه بخش پنهانی از جامعه نیز آسیب دیدند.

مردم زمان زیادی را از دست داده‌اند تا بتوانند از اینترنت استفاده کنند. گذشته از اینکه هزینه‌های قابل توجهی را نیز بابت خرید فیلترشکن‌ها پرداخت کردند و می‌کنند. ولی متاسفانه سیاست‌گذار برای زمان و پولی که مردم هزینه می‌کنند، اهمیتی قائل نیست. اثر مخرب جدی این سیاست شکل‌گیری موج ناامیدی در کشور است. ناامیدی که مهاجرت را دامن زده است. زمانی که دسترسی به پیام‌رسان خارجی در کل کشور قطع باشد، آیا فایده‌ای دارد که عده محدودی به آن دسترسی داشته باشند؟

واقعیت این است که این ابزارها ابزارهای شبکه‌اند یعنی همه مردم باید به آنها دسترسی داشته باشند. بنابراین ما خواسته روشنی در این مدت در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای داشتیم و آن دسترسی آزاد به اینترنت است. ایجاد محدودیت برای اینترنت و ایجاد رانت برای عده خاص کمکی می‌کند؟ اتحادیه‌ها و اتاق اصناف مختارند که برای اعضای خود چنین طرحی را استفاده کنند، درواقع این موضوع به اعضا و رویکرد اتحادیه‌ها بازمی‌گردد ولی ما در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای که حدود ۷۰۰۰ شرکت در کل کشور دارد، با این کار مخالفیم. بنابراین اینکه برای اعضای خود امتیازهای جدایی را دریافت کنیم به نفع اعضا و شرکت‌ها نمی‌دانیم، اینترنت طبقاتی ایده خطرناکی است.

به قاطعیت می‌گویم هیچ کسب و کاری بیشتر از ۷۰۰۰ کسب و کاری که در سازمان نظام صنفی استان تهران هستند، به دسترسی آزاد اینترنت احتیاج ندارند و ما در صف اول این مساله هستیم و به نظر می‌رسد، کسب و کارهایی که جزو اتحادیه فناوران رایانه تهران هستند، نیازی ندارند زیرا کار فناوری انجام نمی‌دهند و درحال فروش تجهیزات مصرفی هستند. اینکه طبقه‌ای از بقیه متمایز و به آنها اینترنت بدون فیلتر داده شود یک بحث است و نباید انتقاد و اعتراضی کرد و بحث دیگر موضوع دسترسی به شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد مانند واتس اپ و اینستاگرام است که از زمان ایجاد محدودیت‌ها کاربران‌شان در انجام کارها دچار مشکل شده‌اند. 

ما نمی‌خواهیم از اپلیکیشن خارجی دفاع کنیم اما باید دید آیا جایگزین آن در طول سال‌ها معرفی شده است؟ مواردی را نام می‌برند که جایگزین است اما مردم چه میزان استقبال کرده‌اند؟ در این شرایط باید ساختن جایگزین‌ها مورد توجه قرار گرفته شود نه اینکه رانت توزیع شود، زمانی که رانت توزیع شود، منشأ فساد خواهد شد. ما در سازمان نظام صنفی استان تهران و به صورت کلی سازمان نظام صنفی کشور اساسا رویکردمان این نیست که برویم و چنین چیزی را تثبیت کنیم، وقتی اینترنت و دسترسی به ابزارهای پرکاربرد اینترنت قطع باشد اما برای یک عده خاص این دسترسی و به عبارتی اینترنت طبقاتی ایجاد شود، درست نیست.