هزینه یک میلیارد دلاری مبارزه با مواد مخدر بر دوش ایران
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر بر لزوم حمایت جامعه جهانی از جمهوری اسلامی برای مبارزه با این بلای خانمانسوز به خصوص در حوزه قاچاق تاکید کرد و گفت: ایران سالانه حدود ۷۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار هزینه مبارزه با مواد مخدر میکند.
اسکندر مومنی اظهارداشت: طبق گزارش نهادها و سازمانهای بینالمللی حدود ۹۲ درصد کشفیات مواد مخدر توسط جمهوری اسلامی انجام میشود که در این زمینه ایران کاملا تنها بوده و هزینه آن بر دوش دولت و مردم است.
او هزینه مبارزه با مواد مخدر را بسیار سنگین توصیف کرد و افزود: بخش قابل توجهی بار مالی در حوزه مبارزه با مواد مخدر شامل انسداد مرزی، مقابله با قاچاق، شناسایی و رصد ترانزیت مواد، کاهش تقاضا، درمان، کاهش آسیب و بازتوانی است که تا به امروز هیچ کمکی از سوی نهادهای بینالمللی صورت نگرفته است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه به مسوولیت نهادهای بینالمللی در این بخش اشاره کرد و گفت: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۹، دفتر نمایندگی خود را در تهران افتتاح کرد و از آن سال تاکنون ایران، همکاری بسیاری خوبی را با سازمان ملل متحد در حوزه مبارزه با مواد مخدر و عرصههای مرتبط با آن داشته است.
مومنی با بیان اینکه بیش از ۲۳ سال است که ایران با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد UNODC همکاری دارد، اضافه کرد: ایران شریک اصلی سازمان ملل متحد در حوزه مبارزه با مواد مخدر محسوب میشود و بارها سازمان ملل متحد از اقدامات ایران در این عرصه تشکر کرده است.
دبیرکل ستاد مبارزه بامواد مخدر با اشاره به رشد کشت و تولید مواد مخدر سنتی و صنعتی در افغانستان، گفت: ایران برای مقابله بهینه خود با این معضل جهانی نیازمند مشارکت سایر کشورها بوده و میباشد، ضمن آنکه مبارزه با جریان قاچاق غیرقانونی از منشأ افغانستان نیازمند فناوریهای پیشرفته و بروز است.
او در پایان یادآور شد که به دلیل برخوردهای سیاسی، گزینشی و ناشی از تحریمهای ظالمانه امریکا، دسترسی به این فناوریها با دشواری روبرو است، و کشورهای غربی نیز از آن سرباز زده یا مداخله میکنند.