شروط مجلس برای استرداد مالیات بر عایدی سرمایه
نمایندگان مجلس مادهای را تصویب کردند که به موجب آن اگر هر معاملهای به هر دلیلی فسخ شود، مالیات بر عایدی آن معامله برگردانده میشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی و در ادامه بررسی طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی (مالیات بر عایدی سرمایه) ماده ۱۷ این طرح را تصویب کردند. طبق این مصوبه، متن زیر به عنوان ماده (۹) به قانون مالیاتهای مستقیم الحاق میشود:
ماده ۹- در موارد «ابطال معامله بر اساس آرای قطعی مراجع قضایی» یا «اقاله یا فسخ یا انفساخ معاملات قطعی» داراییهای موضوع بندهای (۱) و (۲) ماده (۴) این قانون، اشخاص تعیین شده در ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان موظفاند حسب مورد نسبت به صدور فرم مربوط به ابطال یا اقاله یا فسخ یا انفساخ معامله مربوطه اقدام کنند؛ همچنین سازمان موظف است مالیات بر عایدی سرمایه موارد فوق را حداکثر 45روز پس از تاریخ مندرج در فرمهای مذکور، از محل وصولیهای جاری سازمان مسترد نماید؛ این حکم در خصوص استرداد مالیات پرداختی، در مواردی که پس از پرداخت مالیات معامله انجام نشود نیز جاری است.
در صورت تاخیر در استرداد مبلغ مالیات بر عایدی سرمایه، سازمان مکلف به پرداخت ماهیانه دو درصد جریمه تاخیر در پرداخت میباشد.
تبصره- قوه قضاییه موظف است پس از استقرار کارپوشه غیرتجاری، در دعاوی مرتبط با معاملات دارای صورت حساب الکترونیکی، شناسه منحصر به فرد صورت حساب الکترونیکی را در اسناد قضایی مربوطه ثبت و اطلاعات مورد نیاز سازمان در خصوص دادنامههای قطعی مرتبط با ابطال اسناد یا تنفیذ فسخ اسناد رسمی را به صورت برخط برای سازمان ارسال کند.
افزایش 20 درصدی حقوق سربازان
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به سربازان توجه ویژهای شده و بنا بر این است که حقوق سربازان حداقل ۲۰ درصد افزایش پیدا کند. رجب رحمانی با اشاره به نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه ۱۴۰۲ بیان کرد: لایحه بودجهای که برای سال ۱۴۰۲ از سوی دولت به مجلس تقدیم شده است نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۱ وضعیت مناسبتری دارد. توجه این بودجه به حوزه تولید بوده و مالیات تولیدکنندگان دو درصد کاهش پیدا کرده است. به حوزه تامین آب کشاورزی و آب روستایی نیز در لایحه بودجه توجه شده است. تمام تلاش صورت گرفته تا کسری بودجه به حداقل کاهش پیدا کند.
وی در ادامه اظهار کرد: یکی از نقاط ضعف بودجه این است که ممکن برخی از درآمدهای پیش بینی شده تحقق پیدا نکند. اما دولتمردان معتقد هستند تمام درآمدهای پیش بینی شده تامین خواهد شد. در مجموع با اصلاحاتی که بر روی لایحه در مجلس صورت خواهد گرفت پیش بینی میشود بودجه قابل قبولی برای سال آتی در مجلس بسته شود.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: طبقات محروم در لایحه بودجه دیده شده است. افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی در لایحه بودجه مورد توجه قرار گرفتهاند. بحث همسانسازی حقوقها را در بودجه پیگیر هستیم. ساماندهی کارکنان دولت از دیگر مواردی است که از سوی نمایندگان در بودجه دنبال میشود تا با هماهنگی دولت بتوانیم مشکل این قشر از جامعه را مرتفع کنیم. در تلاش هستیم تا بازنشستگان در لایحه بودجه مورد توجه قرار گیرد و پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان به موقع صورت گیرد.
وی در ادامه تاکید کرد: به سربازان نیز توجه ویژهای در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ صورت گرفته و بنا بر این است که حداقل ۲۰ درصد حقوق سربازان افزایش پیدا کند. برای کارکنان دولت نیز پیش بینی شده تا حقوقها به صورت میانگین ۲۰ درصد افزایش پیدا کند. حقوقهای پایین نیز بین ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت. به اخذ مالیات از خانههای خالی نیز در لایحه بودجه سال آتی توجه شده است. دولت نیز فروش نفت را روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه با قیمت ۸۵ دلار پیش بینی کرده است.
جریمه جمع نکردن گازهای فلر مشخص شد
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ از مصوبه این کمیسیون برای تعیین جریمه و عوارض جمع نکردن گاز فلر خبر داد. رحیم زارع در جمع خبرنگاران در توضیح جلسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402 گفت: در این جلسه پیشنهادات الحاقی کمیسیونها به لایحه بودجه در بخش درآمدی بررسی شد.
وی ادامه داد: پیشنهاد کمیسیون انرژی برای شفافسازی بخش درآمدی بند (الف) لایحه بودجه تصویب شد که به موجب آن، جدولی با عنوان «منابع و مصارف کل زنجیره تولید و احکام با ملاحظه یارانه پنهان بر احکام بودجه سال ۱۴۰۲» به این بند الحاق شود. زارع توضیح داد: بند (الف) لایحه بودجه درباره درآمد صندوق توسعه ملی، وزارت نفت، مناطق محروم و بودجه عمومی از محل فروش نفت است که در این جدول، منابع و مصارف «نفت خام و میعانات گازی و صادرات»، «میعانات گازی فروش داخلی پتروشیمیها: بورس و سایر شرکتها»، «نفت خام و میعانات تهاتری» و موارد دیگر مشخص شده است.
زارع همچنین گفت: پیشنهاد دیگر کمیسیون انرژی به کل تبصره یک لایحه بودجه نیز تصویب شد که بر اساس آن، وزارت نفت مکلف شد به ازای هدر رفت هر متر مکعب گاز مشعل (فلر) ناشی از فعالیت کلیه واحدهای عملیاتی شرکتهای تابعه از جمله گازهای همراه نفت و گاز و مشعل واحدهای پالایش و فرآوری گاز، معادل 5هزارریال عوارض آلایندگی را از محل منابع داخلی خود به حساب خزانهداری کل کشور واریز کند.