پاسخ صمت به گزارش «تبعات تعلیق تجارت آلمان با ایران»
در پی انتشار مطلبی با عنوان «تبعات تعلیق تجارت آلمان با ایران» در روزنامه تعادل، مرکز ارتباطات وزارت صمت جوابیهای را منتشر کرد. در این جوابیه آورده شده: «احتراما با عنایت به درج مطلبی با عنوان« تبعات تعلیق تجارت آلمان با ایران» در مورخ 4 /10/1401 در آن روزنامه، مقتضی است وفق قانون مطبوعات نسبت به انتشار توضیحات ارسالی از سوی مرکز ارتباطات وزارت صنعت، معدن وتجارت جوابیه در نسخه آتی آن روزنامه در همان جایگاه منتشر ودر اسرع وقت اقدام لازم صورت پذیرد.
پیرو درج گزارشی با عنوان «تبعات تعلیق تجارت آلمان با ایران» و ارتباط دادن تصمیم دولت آلمان در توقف همکاریهای تجاری با ایران در روزنامه تعادل نکات زیر جهت تنویر افکار عمومی جهت انتشار ایفاد میگردد.
1. با وجود لفاظیهای مقامات دولت آلمان این کشور با صادرات ۱.۴۶۵ میلیارد یورویی بیشترین سهم را در میان اعضای اتحادیه اروپا در صادرات به ایران داشته است و مبادلات تجاری آلمان با ایران در سال ۲۰۲۲ با رشد دو رقمی مواجه شده است. صادرات آلمان به ایران در ۱۱ ماهه ۲۰۲۲ رشد ۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. واردات آلمان از ایران نیز در ۱۱ ماهه ۲۰۲۲ با رشد ۵ درصدی مواجه شده و به ۲۶۰ میلیون یورو رسیده است.
کل مبادلات تجاری ایران و آلمان در ۱۱ ماهه ۲۰۲۲ با رشد ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن مواجه شده و به ۱.۷۲۵ میلیارد یورو رسیده است. مبادلات دو کشور در ۱۱ ماهه ۲۰۲۱ بالغ بر ۱.۵۵۱ میلیارد یورو اعلام شده بود.
2. در حالی در این گزارش نسبت به تبعیت سایر کشورهای اروپایی از اقدام آلمان ابراز نگرانی شده است که با وجود تحریمهای ظالمانه، واردات اتحادیه اروپا از ایران در ماههای ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۲ نیز رشد ۲۰ درصدی داشته و به ۹۷۶ میلیون یورو رسیده است.
صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ۱۱ ماهه ۲۰۲۲ با رشد ۲۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و از ۳.۰۴۸ میلیارد یورو در ماههای ژانویه تا نوامبر سال ۲۰۲۱ به ۳.۷۳۹ میلیارد یورو در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ رسیده است.
3. تمام این موارد در حالی مطرح میشود که دولت سیزدهم برخلاف دولتهای قبلی تمرکز خود را بر تجارت با اروپا قرار نداده است، بلکه به دنبال گشایش بازارهای بکر در کشورهای همسایه، اوراسیا، آفریقا و جنوب شرق آسیا بوده است. رشد تجارت با آفریقا، به سرانجام رسیدن توافقنامه تجارت آزاد با اوراسیا، احیای توافقنامه تجارت ترجیحی با پاکستان و ... موید این نکته است.