چرا سرمایهگذاری در صندوق طلا از خرید فیزیکی سکه بهتر است؟
صندوقهای طلای بورسی به سرمایهگذاران این امکان را میدهد که به جای خرید و نگهداری فیزیکی طلا و تحمل هزینههای حمل و نقل، نگهداری، مسائل امنیتی و خسارتهای احتمالی آن، اوراق این صندوقها را به صورت آنلاین خرید و فروش کنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از روشهای بهرهمندی همزمان از چند بازار برای علاقهمندان به سرمایهگذاری در بورس و استفاده از نوسانات بازار طلا صندوقهای طلای بورسی است.
صندوق طلا (Gold Funds) نوعی از صندوقهای سرمایهگذاری کالایی قابل معامله در بورس است که سرمایههای سرمایهگذارانش را در گواهی سپرده سکه طلا (حداقل ۷۰ درصد) و اوراق مبتنی بر سکه طلا (حداکثر ۲۰٪) سرمایهگذاری میکند. بازار طلایی که با توجه به چرخه اقتصادی جهان پر نوسان بوده و بر اساس آخرین بررسیها قیمت هر اونس طلای جهانی روز گذشته با ۰.۵۴ درصد کاهش به ۱۸۲۶ دلار و ۴۰ سنت رسید.
در خصوص صندوقهای طلای بورسی خشایار دادمنش کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوقهای طلا این امکان را به افراد میدهند که با حداقل سرمایه حدود ۵۰۰ هزار تومانی بتوانند وارد فرآیند سرمایهگذاری شوند. اما میزان شفافیت این صندوقها چگونه است؟
در این خصوص یکی دیگر از کارشناسان حوزه بورس کالا مهدی بیاتمنش به گفت: در این صندوقها شفافیت در معاملات (قیمت خرید و فروش) وجود دارد و سرمایهگذاران هر لحظه میتوانند بر روی تابلو قیمتهای واحدهای خود را چک کنند؛ نکته دیگر اینکه با فعالیت این صندوقها کشف قیمت سکه طلا به نحو مطلوب نشان داده میشود.
علاوه بر شفافیت ذکر شده صندوقهای طلا مزیتهای دیگری همچون امنیت را برای سرمایهگذاران خود به همراه دارند که خشایار دادمنش کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این موارد میگوید: صندوق کالایی قابل معامله (ETC) به سرمایهگذاران این امکان را میدهد که به جای خرید و نگهداری فیزیکی کالای مورد نظر و تحمل هزینههای حمل و نقل، نگهداری و مسائل امنیتی مربوط و خسارتهای احتمالی آن، اوراق این صندوقها را خریداری کنند و از خطرات احتمالی در امان باشند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود: یکی دیگر از مزیتهای خرید این صندوقها نسبت به خرید مستقیم از بازار، قابلیت معامله راحتتر آنها است. برای فروش سکه باید به صرافی رفت و اقدامات لازم را انجام داد، در صورتی که واحد صندوق در کد بورسی افراد است و تمام فرآیند به صورت آنلاین صورت میگیرد. در کل افراد متحمل هرینههای نگهداری سنگین صندوقهای امانات نیستند و همزمان میتوانند از سود نوسان قیمت طلا و سکه بهرمند شوند. به گفته دادمنش، نکته دیگر این است که این صندوقها معاف از مالیات بوده و فرصت مطلوبتری برای سهامداران محسوب میشود.
علاوه بر موارد مطرح شده ناصرپور معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس نیز پیش از این در خصوص نقدشوندگی این صندوقها گفته بود؛ صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه طلا، دارای رکن بازارگردان بوده و بازارگردان صندوق با ساز و کار شفاف و قانونی، نقدشوندگی و کشف قیمت صحیح واحدهای صندوق را موجب میشود.
به گفته کارشناسان مقایسه بازده صندوقهای طلای بورسی در سالهای اخیر نشان میدهد زمانی که قیمت طلا یا دلار در بازار کاهشی میشود سرمایهگذاران این صندوقها به نسبت خریداران سکه و طلای فیزیکی به دلیل اینکه دارای مدیر سرمایهگذاری هستند زیان کمتری را متحمل میشوند.
لازم به ذکر است کارشناسان همواره تاکید میکنند ورود به بازار سرمایه نیازمند دانش و اطلاعات کافی و دقیق است لذا افراد باید از ورود هیجانی به این بازار و بخشهای آن تنها به سبب بازدههای مناسب به جد خودداری کنند.