استیضاح دوم فاطمی امین در دستور کار مجلس
نماینده اهواز میگوید: استیضاح دوم وزیر صمت جدی است و عمده نمایندگان حتی آنان که در استیضاح اول رای مخالف استیضاح دادند، در حال حاضر، موافق استیضاح هستند.
از اینرو، قریب به یقین در استیضاح احتمالی آقای فاطمیامین، شرایط متفاوت از جلسه استیضاح اول باشد و امیدوار هستیم این دفعه این تحرکات، جواب خوبی بدهد.
سیدکریم حسینی نماینده اهواز در واکنش به گرانی و تورم بالایی که در کشور وجود دارد، به رویداد۲۴ گفت: در واقعیت میدانی، وضعیت بازار بهشدت متلاطم و بیثبات است و متاسفانه هرچه جلوتر میرویم، اوضاع به ضرر مردم میشود. بهطور مثال، برای مردم سوال است وقتی وضعیت واردات و عرضه خودرو به این شکل است، چطور به راحتی حواله خودرو به مدیران مجموعه یک خودروسازی داده میشود. همه این اتفاقات، متوجه شخص وزیر صمت بوده و ایشان باید پاسخگو باشد. او میگوید: در حال حاضر وضعیت قیمت لوازم خانگی، خودرو و مایحتاج مردم مساعد نیست و بهشدت قیمتها بالا رفته و کنترل نرخها به هیچوجه قابل توجیه نیست. از طرفی، مسوولان آمار میدهند و عرضه خودرو را در بورس توجیه میکنند، ولی واقعیت میدانی چنین نیست. ما وقتی سفره مردم را میبینیم، وقتی در بازار عرضه کالا میرویم، میبینیم مردم ناراضی هستند.
این نارضایتی باید حدّ یقف داشته باشد که ما بدانیم دارد برخورد صورت میگیرد یا بفهمیم ساماندهی اوضاع در دستور کار مسوولان است. عضو کمیسیون اجتماعی مجلس میگوید: اکنون، مدیریتی در قیمتگذاریها و عرضه کالاها مشاهده نمیشود، بهویژه در بحث واردات و عرضه خودرو. اینکه جشن بگیریم که چند دستگاه خودروی خارجی وارد کشور شده یا چند خودرو پشت مرز و گمرک است و چند خودرو وارد بورس شده، به هیچوجه توجیه وضعیت کنونی نیست. از نظر کارشناسان اقتصادی هم، اینگونه اقدامات به جای اینکه وضعیت را بهبود بخشد، بدتر میکند.
حسینی با اشاره به این رویکرد و ایجاد بدبینی در بین مردم، میگوید: عملکرد بسیاری از وزارتخانهها را خوب میبینیم، ولی کافی است عملکرد وزارت صمت که مایحتاج عمومی مردم، قیمتگذاریها و واردات خودرو دست آنها است، خوب نباشد، آنگاه نارضایتی مردم بالا میگیرد. قطعاً وزیر صمت باید پاسخگوی وضعیت کنونی باشد. عملکرد وزیر صمت به هیچوجه مشخص نیست و کارها و اظهاراتش به جای بهتر کردن اوضاع، وضعیت را بدتر میکند. او میگوید: امروز وزیر صمت به عنوان یک وزیر به حساب نمیآید، بلکه بخش زیادی از بدبینیها و بدگوییهای دولت متوجه این وزارتخانه است که به وظایف خود درست عمل نمیکند و دولت را زیر سوال برده است، بنابراین دولت باید برای حفظ حیثیت خود به جای اینکه منتظر مجلس و استیضاح باشد، خودش وضعیت وزیر را تعیین تکلیف کند.
از آنسو، جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم از شیوه ایجاد حساب وکالتی جهت ثبت نام خودرو انتقاد کرد و در توییتی نوشت: «اگرپولی در حسابتان دارید، وکالتی به بانک واگذار کنید، خودرویی که مشخص نیست چی هست با چه قیمتی و کی قرار هست تحویلتان شود ثبت نام کنید! و احساس خوشبختی نمایید. این شیوه توزیع خودروهای وارداتی یا داخلی به سبک لاتاری و بختآزمایی در کشور است. کجای عالم چنین است؟