ثبات اقتصادی، سوختی برای حرکت بازار سرمایه
بورسان| ولید هلالات، کارشناس ارشد بازار سرمایه در واکاوی صعود اخیر بورس و فشار عرضهها در روزهای اخیر گفت: بعد از تحولات آبان ماه و شروع رالی صعودی، شاخص از کانال ۱.۲ میلیون واحدی که محرکهایی همچون بهبود وضعیت بازارهای جهانی و افزایش نرخ دلار دلایل آن بودند، در سه مرحله به ابرکانال ۱.۸ میلیون واحدی رسید.
وی افزود: در حال حاضر بخشی از عرضهها به دلیل ذخیره سود است و بخش دیگر آن به عدم مشخص بودن نرخ دلار برای صنایع برمیگردد که خطای تحلیلی و ریسک سرمایهگذاری را افزایش داده است و در مجموع به نظر میرسد بازار در یک نقطه منطقی قرار دارد. ولید هلالات در ارزیابی گزارشهای ماهانه شرکتها خاطرنشان کرد: به صورت کلی صنعت پالایشی با حذف دلار ۲۸۵۰۰ تومانی میتواند تحولات خوبی را داشته باشد، در سیمانیها، داروییها، زراعتیها، دامپروری و قطعهسازها نیز گزارشهای ماهانه، مثبت بوده است. در صنعت تایر نیز برخلاف گذشته شاهد افزایش نرخهای خوب در این صنعت هستیم که میتواند چشمانداز مناسبی برای این صنعت ترسیم کند. صنایع بزرگ فلزی و پتروشیمی نیز در فصل بهار طبق پیشبینیها عملکرد ماهانه خوبی خواهند داشت.
وی در رابطه با پیشبینی چشمانداز صنایع مختلف در ۱۴۰۲ اظهار کرد: در شروع حرکت بازار سهام از سطح ۱.۲۸ میلیون واحدی، بازدهی خوبی در دارویی و دامپروری داشتیم و در گام اول شاخص هم وزن حرکت بهتری داشت، اما بعد از آن با رشد دلار، نمادهای بزرگ به حرکت درآمدند و به نظر میرسد بازار در تعادل است. به گفته این کارشناس ارشد؛ به نظر میرسد پرتفوی دلاری صرف یا کوچک نمیتواند سود چندانی داشته باشد و باید یک پرتفوی از صنایع متنوع دارویی، زراعتی، سیمان، فلزی و پتروشیمی را داشت که بین شاخص کل و هم وزن بازدهی بیشتری داشته باشد و به عبارت دیگر به دلیل عدم قطعیتهای قابل توجه، با این پرتفوی متنوع میتوان خطای تحلیل را کاهش داد. این کارشناس بازار سرمایه در پایان تصریح کرد: در حال حاضر فضای روانی کلی وجود دارد که بورس باید عقبماندگی خود را جبران کند و همین موضوع پتانسیل ورود سرمایهها به بازار را افزایش میدهد. در صورت بازگشت ثبات به شرایط اقتصادی، بازار سرمایه در سال آینده بهتر از بازارهای دیگر عمل خواهد کرد.