سیاستهای پولی باعث افزایش تورم شده است؟
عبادپور، کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه، تورم در اقتصاد کشور ما مزمن شده و بین سه تا پنج دوره 10 ساله استمرار داشته است، گفت: ریشه تورم فقط در سیاستهای پولی نیست، بلکه متغیرهای واقعی اقتصاد و مشکلات تولید هم در تورم اثر دارد. اساسیترین عامل ساختاری در اقتصاد ایران که موجب تورم شده کسری بودجه دولت است که باعث رشد نقدینگی و افزایش پایه پولی شده است و دولت برای جبران کسری بودجه دست به جیب بانک مرکزی برده و با استقراض و چاپ پول برای جبران کسری بودجه اقدام کرده است.
به گزارش تسنیم، عبادپور تاکید کرد، دولت سیزدهم تلاش کرد که به جای استقراض از بانک مرکزی با واگذاری سرمایههای غیرمولد در جهت جبران کسری بودجه اقدام کند و به جای افزایش پایه پولی و چاپ پول به سمت مولدسازی داراییهای غیرمولد برود.
این کارشناس اقتصادی گفت: غیر از سیاستهای پولی تولید به عنوان یک متغیر واقعی اقتصاد از عوامل ایجاد تورم مزمن شده است بنابراین انتخاب دو عبارت مهار تورم و رشد تولید دو عبارت هوشمندانهای بوده است که با مهار تورم می توانیم به سمت رونق تولید حرکت کنیم. سیاستهای پولی در کوتاهمدت موجب کنترل تورم میشود، اما در طولانیمدت باید بستر تولید فراهم شود باید به سمت پایداری و توسعه تولید حرکت کنیم و این تکلیف سنگینی بر روی دوش دولت است باید اعتماد به تصمیمگیران برگردد. رشد تولید در درازمدت پایه مهمی برای مهار تورم فراهم میکند.
وی درخاتمه گفت: برای تورم راهکارهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت وجود دارد که کنترل نرخ بهره، جذابیت بازار سرمایه، سوق دادن نقدینگی به سمت تولید، رونق سرمایهگذاری داخلی و خارجی، قرارداد ایران با چین و روسیه نویدبخش رونق سرمایهگذاری خارجی است. برای بلندمدت باید زیرساختهای تولید مانند برق،گاز افزایش یابد و تثبیت قوانین اقتصادی صورت گیرد.