نیاز ۱۵هزار میلیاردی صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج
معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت با اعلام عدم تخصیص کامل بودجه صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج در سال ۱۴۰۱، گفت: در لایحه بودجه سال جاری نیز مبلغ ۷۰۰۰ میلیارد تومان برای این صندوق در نظر گرفته شده که با ارقام مورد نظر کارشناسی شده ما متفاوت است و با توجه به رشد تورمی هزینههای سلامت کمی نگران این هستیم که در بودجه این بخش دچار مشکل شویم.
دکتر مهدی رضایی گفت: بعد از تصویب قانون بودجه سال ۱۴۰۱، برای نخستینبار صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج تشکیل شد. طبق اساسنامه، نوع بیماریهای خاص و صعبالعلاج و نادر و همچنین بسته خدمتی برای این بیماران توسط وزارت بهداشت تعیین و معرفی شدند و سازمان بیمه سلامت به عنوان متولی صندوق فعالیتهای اجرایی مربوط به پوشش بیماران را بر عهده گرفت.
او با اشاره به اینکه در ابتدا صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج کار خود را با ۲۷ بیماری آغاز کرد، افزود: بهطور کلی ۱۰۷ بیماری مشمول صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج میشوند، اما تاکنون برای ۵۰ بیماری بستههای خدمتی تعریف شده و در سامانههای سازمان بیمه سلامت تعریف شدهاند. ۵۷ بیماری دیگر از آنجایی که بسیار نادر هستند هنوز بسته خدمتی ندارند و اگر بیماری مبتلا به این بیماریها هزینهای خارج از پوشش بیمه پایه انجام دهد، میتواند اسناد آن را به سازمان بیمه سلامت ارایه کند تا تحت عنوان خسارت، ما هزینهها را متقبل شویم. او درباره تخصیص اعتبارات صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج در سال ۱۴۰۱، بیان کرد: تا آخرین روز کاری سال قبل، از کل بودجه ۵۰۰۰ میلیارد تومانی صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج، ۱۹۴۰ میلیارد تومان به سازمان بیمه سلامت تخصیص یافت.
برای تخصیص مابقی بودجه باید سازمان برنامه و بودجه نظر بدهد اما، معمولا اینگونه نیست که منابع بودجهای تحقق نیافته سال قبل در سال بعد جبران شود. معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت، تاکید کرد: صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج کار خود را از آبانماه سال ۱۴۰۱ آغاز کرد و ۴ ماه پایانی سال فعال بود و این امر هم باید در سیاستگذاریهای بودجه مدنظر قرار میگرفت. بهطور کلی برآوردهای کارشناسی ما در سازمان بیمه سلامت بیانگر نیاز ما به ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه در سال ۱۴۰۲ بوده است.