سرما چه تأثیری میتواند بر تلفن همراه بگذارد؟
در شرایطی که گوشی شما در دمای بسیار سرد بیرون قرار بگیرد، احتمال اینکه خاموش شود زیاد است، دلیل آن هم این است که باتریهای لیتیوم یون در هوای یخ زده نمیتوانند انرژی دستگاه را تأمین کنند. به گزارش ایسنا، شایعاتی مبنی بر اینکه هوای سرد موجب از کار افتادن باتریهای تلفن همراه میشود وجود دارد اما هوا باید چقدر سرد باشد که روی این ابزار فناوری تاثیر منفی بگذارد و مشکل ایجاد کند؟ اغلب دیده میشود که باتریهای ماشین در هوای سرد از کار میافتند و به دستگاههای دیگری نیاز دارند که دومرتبه به کار بیفتند. آیا این قاعده برای گوشیهای هوشمند نیز صدق میکند و آیا دستگاه شوکی وجود دارد که با استفاده از آن بتوان گوشی هوشمند را به کار انداخت؟
انواع باتری
اول از همه، باید بدانید که چه نوع باتری در گوشی شما وجود دارد و این را باید با استفاده از مشخصات گوشی خود در سایت یا اطلاعات لازم روی باتری یا جعبه گوشی پیدا کنید. در حال حاضر بسیاری از سازندهها، از باتریهای لیتیوم-یونی استفاده میکنند (که با نامهای باتری Li-ion یا LIB شناخته میشود) . این باتریها اندازههای متنوعی دارند اما بیشتر باتریهای گوشیهای هوشمند، در اندازههای کوچک و فرم مستطیل هستند؛ در برخی از گوشیهای هوشمند نیز از باتریهای لیتیوم-پلیمری استفاده میشود. باتریهای لیتیوم-یونی با جابهجا کردن یونها بین قطب منفی و مثبت برای شارژ یا تخلیه شارژ کار میکنند. هوا یا بهطور دقیقتر دما، میتواند در چگونگی جابهجایی یونها بین الکترودها موثر باشد. اگر هوا بسیار سرد شود، یونها حرکت نمیکنند و باتری کار نخواهد کرد، البته برای چنین شرایطی، هوا باید واقعا خیلی سرد باشد.
فعالیت باتریهای لیتیوم-یونی در دماهای متفاوت بدینترتیب است که در دمای کمتر از ۴۰ درجه سانتیگراد زیر صفر، فعالیت باتری متوقف میشود، در دمای کمتر از ۲۰ درجه سانتیگراد زیر صفر، درصدی از شارژ باتریهای لیتیوم-یونی تخلیه میشود، در دمای بیشتر از صفر درجه سانتیگراد، باتری لیتیوم-یونی بدون مشکل شارژ خواهد شد، در دمای بیشتر از ۴۵ درجه سانتیگراد، باید از شارژ کردن باتریهای لیتیوم-یونی بپرهیزید، در دمای بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد نیز باتری لیتیوم-یونی شروع به تخلیه شارژ میکند.