مصرف این نوشیدنیها مرگ را به تاخیر میاندازد
نتایج یک مطالعه نشان داد مصرف سایر نوشیدنیها به ویژه قهوه، چای، شیر کم چرب و آب در کاهش احتمال مرگ زودرس مؤثر هستند.
به گزارش مهر، این یافتهها به نقش بالقوه نوشیدنیهای سالم برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ اشاره دارد.
دکتر «چی سان»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه هاروارد، گفت: «نوشیدنیها میتوانند منبع قند باشند، اما میتوانند منبع مهمی از سایر مواد غذایی هم باشند، بنابراین طبیعی است که این فرضیه را مطرح کنیم که نوشیدنیهای مختلف ممکن است واقعاً اثرات متفاوتی بر سلامت بیماران دیابتی داشته باشند.»
دادههای این مطالعه از بیش از ۹۲۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد که بخشی از سایر پروژههای تحقیقاتی بزرگ بودند به دست آمد. همه آنها در طول دوره مطالعه ۱۸.۵ ساله مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند.
هر دو تا چهار سال یکبار، آنها گزارش دادند که چند بار نوشیدنیهای شیرین شده با قند یا شیرین کنندههای مصنوعی و همچنین آب میوه، قهوه، چای، آب آشامیدنی و شیر کم چرب را مصرف میکردند.
هر وعده اضافی مصرف روزانه یک نوشیدنی شیرین شده با قند با افزایش ۸ درصدی مرگ و میر ناشی از همه دلایل برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ همراه بود. جایگزینی آن نوشیدنی با یکی از گزینههای سالم خطر مرگ زودهنگام را تا ۱۸ درصد کاهش میدهد.
در سال ۲۰۲۱، حدود ۵۳۷ میلیون بزرگسال در سراسر جهان به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند. محققان پیش بینی میکنند تا سال ۲۰۴۵ این عدد به ۷۸۳ میلیون نفر برسد.
این مطالعه نشان داد که نوشیدن نوشیدنی سالم فواید زیادی به همراه دارند.
به عنوان مثال، جایگزینی یک وعده نوشابه یا لیموناد با یک فنجان قهوه با کاهش ۱۸ درصدی خطر مرگ زودرس به هر دلیلی و ۲۰ درصدی کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط است. برای چای، این مزیت به ترتیب ۱۶ و ۲۴ درصد بود.
آب آشامیدنی نیز فایده قابل توجهی را به همراه داشت؛ خطر مرگ زودهنگام را تا ۱۶ درصد برای همه علل و ۲۰ درصد برای علل مرتبط با قلب کاهش میدهد.
جایگزینی یک نوشیدنی شیرین شده با قند با شیر کم چرب، کاهش ریسک ۱۲ و ۱۹ درصدی را نشان داد.
توصیه محققان: انواع نوشیدنیهای سالم بنوشید و از انتخاب نوشیدنیهای ناسالم خودداری کنید.