درخواست سناتورهای امریکایی برای توقیف نفت ایران
گروهی از سناتورهای امریکایی در نامهای به رییسجمهور این کشور خواستار دادن اختیارات و حمایت مالی لازم به اداره تحقیقات امنیتی این کشور برای توقیف محمولههای نفتی و گازی ایران شدند. خبرگزاری رویترز با اشاره به «افزایش صادرات نفت ایران علیرغم تحریمهای امریکا علیه ایران به دلیل برنامه هستهای آن» گروهی از سناتورهای امریکایی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات از جو بایدن، رییسجمهور امریکا خواستند که به اداره تحقیقات امنیتی این کشور که یکی از ادارات وزارت امنیت داخلی آن است اجازه داده شود که محمولههای نفتی و گازی ایران را توقیف کند.
بنا بر گزارش رویترز، جونی ارنست، سناتور جمهوریخواه و ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات در نامهای به جو بایدن گفتند که دفتر تحقیقات امنیت داخلی، مدتی بیش از یک سال است که به دلیل برخی سیاستگذاریها در یکی از بخشهای وزارت خزانهداری امریکا قادر به توقیف یک محموله ایرانی نبوده است. رویترز با ادعای اینکه رونوشتی از این نامه که به امضای ۱۲ سناتور امریکایی رسیده را رویت کرده است، نوشت که این نامه در همان روزی ارسال شد که نیروی دریایی امریکا اعلام کرد، ایران یک نفتکش با پرچم جزایر مترشال را در دریای عمان توقیف کرده است. منابع رسمی در ایران اعلام کردند که بر اثر تصادم یک فروند کشتی ناشناس با یک شناور ایرانی در آبهای خلیج فارس که منجر به مفقود شدن دو نفر و زخمی شدن چند تن دیگر از خدمه این شناور شد، کشتی ناشناس بر خلاف مقررات بینالمللی مبنی بر کمک به شناور و مصدومان، اقدام به فرار از خلیج فارس نمود که بلافاصله پس از درخواست از سوی مرکز تجسس و نجات دریایی (MRCC)، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در قالب مرکز بینالمللی امنیت دریایی مستقر در چابهار اقدام به رهگیری، شناسایی و توقیف کشتی ناشناس در دریای عمان کرد.
در این عملیات ناوشکن بایندر نیروی دریایی ارتش با حکم قضایی، کشتی متخلف را که با پرچم مارشال در حال فرار بود توقیف و به آبهای ساحلی جمهوری اسلامی ایران هدایت کرد. رویترز همچنین گزارش داد که این سناتورهای امریکایی از بایدن خواستهاند به وزارت خزانهداری امریکا دستور دهد که اطمینان بیابد از اداره تحقیقات امنیت داخلی برای توقیف محمولههای نفتی ایران حمایت مالی میشود و توضیح دهد که چرا منابع مالی لازم برای توقیف این محمولههای نفتی در راستای اجرای تحریمهای ایران قطع شده است.