نشانههای صعودی بیتکوین در راه است؟
بیتکوین در حال حاضر با رشدی ۹۰درصدی از آبان سال گذشته، حوالی ۲۹ هزار دلار خریدوفروش میشود؛ اما اکنون شاخص «نسبت سود خروجیهای خرجشده هولدرهای بلندمدت» به بالای سطح یک بازگشته که میتواند نشانه صعودی شدن این ارز دیجیتال باشد.
دادههای درونزنجیرهای آنچین نشان میدهد هولدرهای بلندمدت در مجموع و برای اولینبار از نزدیک به یک سال گذشته، از فروش واحدهای خود «سود» کسب میکنند. در گذشته، احیای این شکل از سودآوری میان هولدرهای بلندمدت، پیش از جهشهای بزرگ بازار رخ داده است. به گزارش کویندسک، میانگین متحرک هفتروزه «نسبت سود خروجیهای خرجشده هولدرهای بلندمدت» بیتکوین یا به اختصار «SOPR»، برای اولینبار از مه ۲۰۲۲ (اردیبهشت ۱۴۰۱) به بالای سطح «یک» رسیده است.
این شاخص در واقع نسبت بین ارزش دلاری یک خروجی خرجنشده یا UTXO را در زمان ایجاد با قیمتی اندازهگیری میکند که آن خروجی خرج میشود. به بیان سادهتر، اگر کیف پولی با نام فرضی X، یک بیتکوین را به کیف پولی فرضی دیگری با نامY ارسال کند و قیمت بازارِ بیتکوین در لحظه ارسال این یک واحد بیش از قیمتی باشد که این بیتکوینها در آن سطح خریداری (یا به کیف پول X منتقل) شده بودند، میتوان گفت این انتقال یک فروش سودآور بوده است.
طبق تعریف پلتفرم تحلیلی گلسنود، در این شاخص تنها خروجیهایی در نظر گرفته میشوند که پس از ۱۵۵ روز خرج شدهاند و با این تفکیک میتوان رفتار سرمایهگذاران بلندمدت را بررسی کرد. جیمز چِک، تحلیلگر گلسنود در این باره گفته است: «نسخه ویژه هولدرهای بلندمدت این شاخص (SOPR) تغییرات کلان بازار را بهتر منعکس میکند. پس از تجربه یک دوره طولانی (۱۱ ماهه) از زیان در این شاخص، پرداختیهای هولدرهای بلندمدت مجدداً برایشان سودآور شده است؛ ساختاری مشابه نقاطگذار (تغییر روند بازار از صعودی به نزولی) چرخههای قبلی.» اکنون نیز بازگشت این شاخص به بالای سطح یک با بازیابی قیمت بیتکوین همزمان شده است.
بیتکوین در حال حاضر با رشدی ۹۰درصدی از کف 15.460 دلاری نوامبر (آبان) سال گذشته، حوالی ۲۹ هزار دلار خریدوفروش میشود. در سالهای ۲۰۲۰، ۲۰۱۹ و ۲۰۱۵ این شاخص بازگشتهایی به بالای سطح یک داشته و همزمان با آن روندهای صعودی طولانیمدت قیمت شکل گرفته است. همچنین دیده میشود که ریزشهای شدید این شاخص به زیر سطح یک، دورههای فروش دستهجمعی سرمایهگذاران را مشخص کرده است.
درست است که رسیدن این شاخص به بالای سطح یک میتواند نشانهای برای صعودیشدن بازار در بلندمدت باشد، اما از طرفی این احتمال هم وجود دارد که سرعت رشد قیمت را در کوتاهمدت آهستهتر کند. چِک در این رابطه میگوید: «بسیاری از هولدرهای بلندمدت حال حاضرِ بازار کسانی هستند که در چرخه سال ۲۰۲2-۲۰۲1 خرید کردهاند و در این سرمایهگذاری متحمل ضرر شدهاند.
بنابراین احتمالاً با فروشهای خود در مسیر بازیابی قیمت مقاومت ایجاد خواهند کرد.» شرکت تحلیلی کریپتوکوانت نیز همین عقیده را دارد و میگوید بازگشت به وضعیت سودآوری میتواند فشار فروش در بازار را تقویت کند. کریپتو کوانت در گزارش خود نوشته است: «از منظر دادههای درونزنجیرهای، ممکن است به خاطر افزایش فشار فروش بین نهنگها و هولدرهای بلندمدتی که حالا میتوانند داراییهای خود را با بیشترین سود از تقریباً یک سال گذشته به فروش برسانند، قیمت بیتکوین با فشار نزولی مواجه شود.»
افزایش ۱.۵ میلیارد دلاری موجودی بیتکوین بایننس در یک ماه
بررسی دادههای آنچین نشان میدهد که برخلاف بازگشت قیمت به محدوده 29.300 دلاری، پس از ورود حجم قابلتوجهی بیتکوین به صرافیها، بخشی از معاملهگران خود را برای یک رویداد فروش گسترده دیگر آماده میکنند. آخرین دادههای پلتفرم گلسنود تأیید میکند که موجودی بیتکوین بایننس، بزرگترین صرافی جهان از نظر حجم معاملات، در ۳۰ روز گذشته بیش از ۵۰ هزار بیتکوین معادل ۱.۵میلیارد دلار افزایش یافته است.
بدون شک با افزایش منظم قیمت بیتکوین از اواسط ماه مارس (اسفند)، وسوسه فروش میان سرمایهگذاران کوتاهمدت و بلندمدت افزایش یافته است. اگرچه بر مبنای استانداردهای گذشته، تاکنون شاهد نشانهای مبنی بر افزایش فشار فروش بیتکوین نبودهایم، اما دادههای آنچین نشان میدهد این روند میتواند بهراحتی تغییر کند.
طبق دادههای کوینگلس، موجودی بیتکوین بایننس نسبت به ۳۰ روز گذشته، ۵۱ هزار واحد افزایش داشته است. دادههای کریپتوکوانت نیز نشان میشود که موجودی بیتکوین بایننس در مقایسه با ۱۰ مارس (۱۹ اسفند)، زمانی که قیمت بیتکوین برای مدت کوتاهی تا سطح حمایت ۲۰ هزار دلاری کاهش یافت، حدود ۱۰۰ هزار واحد افزایش یافته است. دادههای کوینگلس نشان میدهد که طی ۳۰ روز منتهی به ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت)، موجودی بیتکوین صرافیها در مجموع ۱۴هزار واحد افزایش یافته است تا کل موجودی آنها اکنون به ۱.۹۱۹میلیون بیتکوین برسد.
خریداران در تلاش برای بازگرداندن قیمت بیتکوین از سطح ۳۰هزار دلاری
رفتارهای سرمایهگذاران در هفتههای اخیر، احتمالاً فشار بر خریداران را برای تبدیل سطح ۳۰ هزار دلاری به حمایت و ادامه روند صعودی افزایش داده است. حجم بالای تراکنشها در این محدوده نشان میدهد که اهمیت ۳۰هزار دلار را بیش از یک مقاومت روانی است. وضعیت کنونی انحلال معاملات در صرافیهایی که دادههای آنها توسط دِسِنتریدر جمعآوری میشود، نشان میدهد که ۳۵ هزار دلار منطقه کلیدی برای لیکوئیدشدن موقعیتهای معاملاتی شورت بیتکوین است.
دِسِنتریدر در بخشی از تحلیل خود خاطرنشان کرد که علیرغم اینکه قیمت بیتکوین نسبت به پایینترین سطح روزانه خود افزایش یافت و اکنون در محدوده نزدیک به 29.500 دلاری معامله میشود، با ادامه انباشت در این سطح، عبور از ۳۰ هزار دلار دورازدسترستر میشود. بررسی نسبت موقعیتهای لانگ به شورت نشان میدهد که اکنون تعداد معاملات شورت از لانگ بیشتر است. این شرکت خاطرنشان کرد: «در همین زمان حجم قراردادهای باز نزدیک به یک میلیارد دلار بود که نشان میدهد افراد زیادی در سطح مقاومت 30.000 دلاری موقعیت شورت باز میکنند.»
کدام کشورها قوانین رمزارزهای دیجیتال را تصویب کردند؟
در عین حال در حالی که بسیاری از کشورها پس از سال بحرانی ۲۰۲۲، تلاشهای خود برای تنظیم ارزهای دیجیتال را تسریع کردهاند، اکثر آنها هنوز چارچوب مشخصی برای توسعه این صنعت ندارند. از آنجایی که ارزهای رمزنگاری شده همچنان به بخش بزرگی از اقتصاد جهانی تبدیل میشوند، دولتهای بیشتری در حال بررسی راههایی برای تنظیم صنعت و ایجاد قوانین برای شرکتهای فعال در این فضا هستند.
در هفتههای اخیر تحولات نظارتی قابل توجهی رخ داده است، بهطوریکه پارلمان اروپا مقررات بازار داراییهای رمزنگاری (MiCA) را در ۲۰ آوریل تصویب کرد، اوکراین اعلام کرد که مجموعه قوانین مشابهی را تصویب میکند و کره جنوبی با مقررات پیشنهادی خود در این زمینه پیشرفت کرده است. در حالی که رگولاتورهای ایالاتمتحده مشغول جنگ داخلی و امتناع از ارایه ابتداییترین شفافیت برای صنعت کریپتو بودهاند، اتحادیه اروپا به تازگی مقررات بازار داراییهای رمزنگاری (MiCA) را تصویب کرده است که چارچوب نظارتی جامعی را برای کریپتو در اروپا فراهم میکند. بهطور کلی، مقررات در مکانهایی مانند هنگ کنگ، ژاپن، امارات و حتی بخشهایی از اروپا در مقایسه با ایالاتمتحده جهتگیری بسیار مثبتتری داشته است.
در زیر به تفکیک قوانین رمزنگاری در کشورهای مختلف در سراسر جهان اشاره شده است. کشورها یا مناطق با مقررات واضح در حوزه رمزارزهای دیجیتال شامل باهاما، برزیل، کانادا، جزایر کیمن، السالوادور، ژاپن، مکزیک و سویس هستند. کشورهای مخالف ارزهای دیجیتال نیز شامل افغانستان، الجزایر، بنگلادش، بولیوی، چین، مصر، نپال و مراکش است. برای کشورهای فاقد چارچوب قانونی مشخص در حوزه کریپتو میتوان از کشورهایی مانند استرالیا، هنگکنگ، هند، روسیه، کره جنوبی، بریتانیا و ایالاتمتحده نام برد.