چرا پیک هشتم کرونا طولانی شد؟
شهنام عرشی، رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درباره شرایط کرونا در کشور، گفت: روند کرونا در هفتههای اخیر در کشور رو به کاهش گذاشته است. باید توجه کرد که هر موجی که ایجاد میشود یا هر افزایش مواردی که هست یا گونه و زیرسویه جدیدی میآید، معمولا دو تا سه ماه زمان میبرد که شرایط بیماری به حالت عادی بازگردد. افزایش مواردی که از اواسط دی ماه سال گذشته داشتیم، در هفتههای اخیر رو به کاهش است.
به گزارش ایسنا، وی درباره چرایی زمانبر بودن پیک اخیر بیماری، گفت: یکی از علل طولانی شدن روند پیک اخیر، تعطیلات سال نو بود که به افزایش مسافرتها و رفتوآمدها و در نتیجه افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ منجر شد، اما در حال حاضر روند کرونا در کشور رو به کاهش است و امیدواریم همین روند ادامه یابد.
عرشی درباره زمان کاهش موارد فوتی ناشی از کرونا نیز گفت: امیدواریم به سمت کاهش موارد فوت ناشی از کرونا رویم و میزان فوتیها تک رقمی و صفر شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سویهای از کرونا که از سوی سازمان جهانی بهداشت نگرانکننده و حائز اهمیت باشد، اعلام نشده است، گفت: باید توجه کرد که بیماری کرونا هنوز تمام نشده است و خاتمه کرونا را سازمان بهداشت جهانی باید اعلام کند. بر این اساس مردم و به ویژه گروههای آسیبپذیر باید همچنان دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند. باید توجه کرد که کرونا صفر نشده و از بین نرفته است. به طوری که در طول سالهای آینده هم موارد شدید بیماری و فوت را در افراد آسیبپذیر خواهیم داشت، بنابراین مردم باید همچنان دستورالعملهای بهداشتی را جدی بگیرند.
عرشی درباره تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا نیز گفت: توصیه از سوی کمیته واکسیناسیون کرونا بر این است که در گروههایی که اعلام شده، تزریق سه دز یا چهار دز از واکسن را تزریق کنند. بنابراین بالای ۱۸ سالهها و افراد آسیبپذیری که باید سه یا چهار دز از واکسن را تزریق میکردند، این اقدام را انجام داده و واکسیناسیونشان را کامل کنند.