افزایش ۶۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت خام

۱۴۰۲/۰۲/۱۹ - ۰۳:۳۸:۲۸
کد خبر: ۲۰۵۳۵۱

مدیرعامل شرکت ملی نفت از افزایش روزانه ۶۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت خام در دولت سیزدهم خبر داد.

به گزارش ایلنا، محسن خجسته مهر در همایش خوردگی فلزات و حفاظت فنی با بیان اینکه عدد شرکتهای دانش بنیان در صنعت نفت و گاز از ۱۰۰ به ۵۰۰ شرکت رسیده و به لحاظ توانمندی هم شاهد رشد و شکوفایی هستیم، اظهار داشت: برای اعتلای کشور نیاز به دو مولفه اندیشه و انگیزه داریم، اندیشه راهکار و انگیزه اهداف ما را محقق می‌کند و تنزل یافته تربن جامعه جامعه‌ای است که اندیشه ندارد. 

وی افزود: امسال مقارن با سال مهار تورم و رشد تولید و تصویب برنامه هفتم توسعه است، در بند ۸ سیاست‌های ابلاغی برنامه هفتم توسعه به افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز ‌ازدیاد برداشت و ایجاد ارزش افزوده اشاره می‌کند، بنابراین شرکت نفت باید تولیدمحور شود و با جدیت بیشتری نسبت به رشد تولید اقدام کند. مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه خوردگی فلزات مستقیما با رشد تولید ارتباط دارد، گفت: اکر لوله نفتی دچار مشکل شود مستقیما تولید را متوقف می‌کند یا منجر به آلایندگی می‌شود. وی با تاکید بر اینکه تولید باید رشد داشته باشد و لازمه آن دانش بنیان‌ها هستند، افزود: تولید باید بهره ور باشد، زمان اجرای پروژه و هزینه‌ها کم شود و کیفیت باید بالا برود. معاون وزیر نفت با بیان اینکه سهم نفت و گاز در رشد اقتصادی در سه ماهه پاییز ۱۵ درصد و در ۹ ماهه ۱۰ درصد بوده است، خاطرنشان کرد: در شرکت نفت ستادی ویژه تحول تولید دانش بنیان در ۵ کارگروه تشکیل شد.

خجسته مهر گفت: یکی از چالش‌های افزایش تولید نفت، موضوع سرمایه‌گذاری و توسعه کسب و کار است و موضوع دیگر دسترسی به فناوری است و یکی از عوامل ناپایداری تولید، تعمیرات هر ساله و یکی از ضعف‌ها مهارت آموزی مداوم نیروی انسانی است.

معاون وزیر نفت بیان کرد: ناترازی گاز نگرانی بیشتری دارد؛ زیرا بزرگ‌ترین مصرف‌کننده گاز کشور بخش خانگی است. خجسته مهر با بیان اینکه ۵۰ درصد بودجه پژوهشی وزارت نفت مربوط به شرکت ملی نفت ایران است، تصریح کرد: از این میزان ۵۰ درصد با دانشگاه‌ها در حال انجام است. قراردادهای قبلی را اصلاح کردیم و مساله محور شده است.

وی گفت: اقدامات جدیدی مانند احیای چاه‌های کم بازده انجام شد و انتظار داریم از کل این ظرفیت استفاده کنیم و در سال گذشته ۶ قرارداد برای احیای چاه‌های کم‌بازده امضا شد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: ازدیاد برداشت یکی دیگر از موضوعات کلیدی ما است. با توجه به نفت درجا و ضریب بازیافت موجود، اگر تنها یک درصد ضریب بازیافت را بالا ببریم تولید نفت تا ۸ میلیارد بشکه افزایش پیدا می‌کند. وی با اشاره به اینکه در تولید گاز کشور چند چالش داریم، ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه که ملی و فرابخشی است، بهینه‌سازی مصرف است؛ زیرا بزرگ‌ترین چالش مصرف لجام‌گسیخته انرژی و گاز در کشور است.

خجسته مهر با اعلام نگرانی نسبت به ناترازی مصرف و تولید گاز، گفت: بخش زیادی از سهم ۱۴.۵ درصدی که به شرکت نفت داده می‌شود، صرف افزایش تولید و حفظ توان تولید گاز در میادین کشور می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ۷۰ درصد گاز کشور در پارس جنوبی تولید می‌شود، افزود: بعد از آن بیشترین تولید گاز مربوط به شرکت نفت مناطق مرکزی و سپس جمع‌آوری گازهای همراه است. معاون وزیر نفت با بیان اینکه میدان مشترک پارس جنوبی بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است، ادامه داد: ۵۰ درصد گاز در جای کشور در این میدان قرار دارد و در دولت سیزدهم توجه به این موضوع انجام شد. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: برای اولین‌بار در طول تاریخ، تولید ۷۰۵ میلیون متر مکعب در روز از پارس جنوبی به ثبت رسید. خجسته‌مهر با اشاره به اینکه از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تاکنون در پارس جنوبی تولید گاز رکورد شکست، گفت: می‌توانیم ادعا کنیم که نه‌تنها گازی از سمت ایران مهاجرت نمی‌کند؛ بلکه مهاجرت گاز در پارس جنوبی به سمت ایران معکوس شده است.

وی به موضوع تولید زودهنگام در فاز ۱۱ پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: ۴ چاه در این فاز حفاری شده و خط لوله انتقال گاز نیز انجام شده است. برای سرعت بخشیدن به تولید از فاز ۱۱، یکی از سکوهای فاز ۱۲ که راندمان پایین در تولید گاز داشت را به موقعیت فاز ۱۱ منتقل خواهیم کرد. این سکو سنگین‌ترین سکوی ایران در پارس جنوبی است و برای نخستین‌بار سکو از موقعیت دریایی به نقطه دیگری از دریا منتقل می‌شود. مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: ۵ ماه تلاش کردیم تا شناور اوشنیک به کشور بازگردد و با موفقیت سکو از موقعیت قبلی جدا شد و بر روی شناوری مستقر شده و در آینده نزدیک سکو بر روی موقعیت فاز ۱۱ نصب خواهد شد. خجسته مهر تاکید کرد: این فاز همان فازی است که در دولت گذشته توسعه آن به بهبود شرایط بین‌المللی وابسته شده بود. معاون وزیر نفت تصریح کرد: تا پیش از زمستان تولید از فاز ۱۱ پارس جنوبی آغاز خواهد شد و در تولید اولیه ۱۱ میلیون متر مکعب به تولید از این میدان مشترک اضافه خواهد شد. وی به تعمیر چاه‌های آسیب دیده فاز ۱۳ پارس جنوبی اشاره کرد و گفت: در میدان بلال یک چاه توصیفی و اکتشافی حفاری شده است.