آمار ۶۵ هزار خانه خالی در پردیس قابل استناد نیست
به فاصله چند روز از اعلام معاون وزیر راه و شهرسازی مبنی بر وجود 65 هزار واحد مسکونی خالی در شهر جدید پردیس، دیروز اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه آمار شناسایی ۶۵ هزار خانه خالی در پردیس قابل استناد نیست، گفت: شناسایی میدانی این خانهها نشان میدهد سامانه املاک و اسکان بهخوبی کار نمیکند.
در حالی که مسوولان دولتی و نمایندگان مجلس بر سر آمار خانههای خالی توافق ندارند، به تازگی مرکز پژوهشهای مجلس با استناد به نتایج سرشماری نفوس و مسکن در سال 1395، تعداد خانه خالی کشور را 2.5 میلیون واحد اعلام کرد و بر اساس این آمارها، راهکارهای سیاستی به دولتمردان پیشنهاد کرد. «به دنبال آفتاب در جاده مه آلود» تعبیر و تیتر گزارش «تعادل» در همین باره بود که نشان میداد، نبود آمارهای کلیدی، جاده سیاستگذاری مسکن را سخت دشوار و بلکه ناممکن کرده است.
اقبال شاکری اما با اشاره به اظهارات مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان تهران در خصوص شناسایی 65 هزار واحد مسکونی خالی در شهر پردیس اظهار کرد: با توجه به اینکه سامانه املاک اسکان هنوز تکمیل نشده به این آمار و ارقامها نمیتوان استناد کرد.
به گزارش تسنیم، وی افزود: خانههای خالی، خانههایی است که پایانکار آنها از شهرداری اخذ شده و آماده بهرهبرداری بوده اما خالی ماندهاند. این واحدها در برخی موارد به دلیل مشکلات حقوقی و عدم اتمام قرارداد پیمانکار انبوهسازان با وزارت راه و شهرسازی و وجود مطالبات وزارت نیرو خانهها خالی ماندهاند و با توجه به اینکه خاصیت منفعت طلبانه نداشته شامل خانههای خالی نمیشوند. وی بیان کرد: در پردیس و شهرهای مانند آن ممکن است به دلیل نبود زیرساخت کافی و سایر مشکلات واحدها بلاتکلیف و بدون سکنه رها شده باشند که در این موارد باید اشکالات هر چه سریعتر برطرف و واحدها تحویل شود.
شاکری اضافه کرد: شناسایی میدانی خانههای خالی نشان میدهد سامانه املاک و اسکان به خوبی کار نمیکند. در طرح ساماندهی اجاره املاک مسکونی که هفته آینده در صحن بررسی میشود، کاملا به آن اشاره کرده و مواردی برای بهبود وضعیت آن پیشبینی شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: معتقدم شهرداریها نیز باید در رصد خانههای خالی همکاری کنند و در صورت شناسایی و معرفی خانههای خالی از سکنه به وزارت راه از عوارض آنها استفاده کنند تا هرچه سریعتر خانهها هدف شناسایی و به چرخه بازار برگردند و در عرضه و تقاضا نیز تعادل ایجاد شود.
به گزارش تسنیم، خلیل محبتخواه مدیرکل سابق راه و شهرسازی استان تهران اوایل ماه جاری از شناسایی 65 هزار خانه خالی در پردیس، 45 هزار خانه خالی در منطقه 22 تهران و 10 هزار خانه خالی در املاک ادارات و ارگانهای دولتی در سطح شهر تهران و شهرهای پایتخت خبر داده بواد.
وی با بیان اینکه با عرضه این واحدها از 15 اردیبهشت ماه وارد فاز عملیاتی کنترل اجارهبهای مسکن خواهیم شد، افزود: 2 قانون مالیات بر خانههای خالی، مالیات بر خانههای لوکس سال گذشته مصوب شده و لازمالاجراست. در این راستا سازمان مالیاتی کشور باید با قدرت عمل کند تا بتوانیم با یک سیاستگذاری و عمل تجمیعی بازار اجارهبهای مسکن را کنترل کنیم.