بدهی ۶۰ میلیاردی و دردسر جدید دانشگاه تهران/ دسترسی دانشجویان به پایگاههای علمی و بینالمللی قطع شد
مهدی فکور، معاون پژوهشی دانشگاه تهران، با اشاره به بدهی میلیاردی دانشگاه تهران به سایتها و بانکهای اطلاعاتی و قطع دسترسی پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به برخی پایگاه های علمی دنیا، اظهار داشت: با توجه به افزایش نرخ ارز در ماه های اخیر، مجموع بدهی های دانشگاه تهران از سال ۹۷ تاکنون به ۶۰ میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش مهر، معاون پژوهشی دانشگاه تهران با بیان این مطلب که به دلیل بدهیها، برخی از این سایتها برای پژوهشگران بسته شده و قابلیت دسترسی به آنها وجود ندارد، گفت: البته هزینه دسترسی به یک سری بانکهای اطلاعاتی که مبلغ بدهی به آنها، پایینتر است را پرداخت کرده ایم.
فکور در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به شعار اصلی دانشگاه تهران در راستای حمایت از پژوهشی های علوم انسانی و علوم اجتماعی و رفتاری و همچنین با توجه به اینکه دسترسی به مقالات در این حوزه ها سخت تر است، به صورت محدود یک سری از سایت های اطلاعاتی بین المللی در این حوزه باز شده و اقدام به پرداخت مبالغ بدهی های آنها کرده ایم.
این مقام مسئول دانشگاه تهران افزود: اما پرداخت بدهی به بانک های اطلاعاتی در سایر حوزه ها مثل الزیور که یکی از بزرگترین ناشرین مطبوعات پزشکی و علمی جهان بوده و همچنین اشپرینگر ناشر کتابهای الکترونیکی و مجلات مروری علمی و فنی و پزشکی از عهده دانشگاه ها به صورت مستقل و فردی خارج است.
وی ضمن اشاره به اینکه در همین رابطه وزارت علوم خوشبختانه پیش قدم شده تا بتواند بدهی ها را پرداخت کند، بیان کرد: امیدواریم طی ۳ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ تسویه حساب ها صورت گیرد و پژوهشگران ما بتوانند مجددا به پایگاه های اطلاعاتی متصل شوند.
پیش از این مدیر کل سابق دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه بدهی دانشگاهها به پایگاههای علمی از دولت نهم و با شروع نوسانات ارز آغاز شد و در حال حاضر هم این بدهیها انباشته شده است، گفته بود: مشکل اساسی این است که به دلیل تحریم امکان جا به جایی پول در بازههای زمانی مختلف وجود نداشته است.