نام چند بیمارستان در میان فهرست ساختمانهای ناایمن پایتخت
گروه راه و شهرسازی|
سرانجام دادستانی کل کشور نام ساختمانهای ناایمن تهران را منتشر کرد که در آن نام چند بیمارستان، مرکز خرید معروف، خوابگاه دانشجویی و مجتمعهای مسکونی دیده میشود. البته آن طور که شهردار تهران اعلام کرده است، این ساختمانها صرفا از نظر استانداردهای آتشنشانی ناایمن هستند. سخنان زاکانی به این معنی است که احتمالا ساختمانهایی که از نظر آتش نشانی ناایمن شناخته نشدهاند، فاقد نقص نیستند. غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور از تشکیل پرونده قضایی برای هر یک از ساختمانهای ناایمن در دادستانی تهران خبر داد و گفت: انتشار اسامی این ساختمانها به صورت شفاف و با ذکر موارد ناایمنی از نظر دادستانی منع قانونی ندارد.
وی گفت: تعداد ساختمانهای ناایمن از نظر نقص اطفای حریق و مسوولیت آتشنشانی از 129 فقره به 93 ساختمان کاهش یافته و برای هر یک از این ساختمانها هم در دادستانی تهران پرونده تشکیل شده است و اقدامات قضایی با همکاری سازمان پیشگیری و مدیریت شهرداری تهران و سازمان آتش نشانی در جریان است. معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: انتشار اسامی ساختمانهای ناایمن در تهران به صورت شفاف و با ذکر موارد ناایمنی از نظر دادستانی منع قانونی ندارد. به گزارش تسنیم، ترکی اظهار کرد: کارشناسان کارگروه پیگیری وضعیت ساختمانهای ناایمن با سرپرستی اداره راه و شهرسازی استان تهران از این ساختمانها بازدید کردند و تیمهای ارزیابی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه، چک لیستهای 45 ساختمان را تاکنون تکمیل و برای جمعبندی نهایی در اسفند 1401 به مرکز تحقیقات وزارت راه ارسال کردند که البته این مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی تاکنون گزارش نهایی خود را از نظر جمعبندی اعلام نکرده است و تا پایان خرداد مکلف به اعلام نظرات کارشناسی شده است. معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور افزود: لازم است شهرداری به محض رفع موارد ناایمنی با رعایت حقوق مالکان و متصرفان موضوع را اطلاعرسانی کند. فهرست ساختمانهای ناایمن که از سوی معاون دادستانی کل کل کشور اعلام شده به این شرح است:
پاساژ میری 1، مجتمع تجاری اداری خلیج فارس، ساختمان پیروزی، بازارچه سنتی ستارخان، گلافشان، مجتمع خلیج فارس 2، ساختمان هرمزان، مجتمع تجاری یادگار، مجتمع تجاری و پارکینگ توحید، برج بهاران، اداره مالیات غرب تهران و مرکز خرید سپهر، شرکت جار، بیمارستان حضرت رسول اکرم، پاساژ ناهید، اداری و تجاری بم، ساختمان افرا، پاساژ فجر، مجتمع تجاری و مسکونی ولیعصر، برج نگین رضا، انبار نفت شهران، مجتمع تجاری و اداری بوستان، مجتمع فرهنگی، ورزشی و تفریحی ارم و ساختمان جهاد کشاورزی از جمله ساختمانهای ناایمن در تهران است.
مجتمع ونک پارک، ساختمان ذوبآهن، بیمارستان امام خمینی(ره)، پاساژ کویتیهای انقلاب، ساختمان ابتکار، شرکت بستنی پاک، انبار خانه کارگر، بیمارستان لولاگر، پاساژ میلاد قائم، پاساژ مهستان، مرکز تجاری افرا، ساختمان علاءالدین، سرای وحید، سرای حاج ملاعلی، پاساژ حمام قبله، پاساژ رضوی، پاساژ و سینما اروپا، پاساژ گراندهتل، سرای سید ولی، سرای اتفاق، پاساژ شناسا، پاساژ زورخانه، پاساژ وحدت، پاساژ بلور، سرای باغچه (علیگوله)، سرای رشتی، پاساژ طلازاده، پاساژ صفوی، پاساژ امین، پاساژعلمی، بیمارستان طرفه، بیمارستان سینا و بیمارستان بوعلی نیز از دیگر ساختمانهای ناایمن در پایتخت محسوب میشود.
مجتمعهای تاکسیرانی، مرکز گل شهید محلاتی، بنکداری خوانساری، انبار چای، ساختمان مسکونی امام رضا(ع)، بازار گل امام رضا، شهرک بروجردی، مجتمع مسکونی ابوالفضل، درمانگاه سلیم، پاساژ بهاران، پاکسان، زیره کفش نصیریزاده، پاساژ یکتا موسوی، بیمارستان شهدای یافتآباد، بیمارستان فیاضبخش، شرکت تکنو صنایع، خوابگاه دانشگاه شریعتی، خوابگاه دانشگاه شاهد، پاساژ زنجانی، مجتمع 22 بهمن، تالار طوبی، مجتمع مسکونی بهار، مجتمع مسکونی ارکیده، مجتمع ارم، مجتمع مسکونی گلستان، مجتمع مسکونی تجاری امین، مجتمع مسکونی ولیعصر، مجتمع مسکونی رازی، مجتمع مسکونی خاتمالانبیاء، کارخانه ارج، هلدینگ خودکفایی آزادگان، شرکت صنایع نساجی هلال ایران، سازمان اموال تملیکی، مجموعه انبارهای شهید حدادی، مجتمع تجاری باملند و مجتمع اداری تجاری طوبی هم در ادامه فهرست ساختمانهای ناایمن قرار دارد.
۴۰ درصد ساختمانهای تهران پایان کار ندارند
در همین حال، مدیرعامل سازمان آتش نشانی اعلام کرد: ۳۰ تا ۴۰ درصد از ساختمانهای شهر تهران به دلیل عدم رعایت ضوابط آتش نشانی، پایان کار ندارند و راهحل این است که ورود کرده و دستگاه قضایی را درگیر کنیم. به گزارش فارس، قدرتالله محمدی اظهار کرد: پایش دو سال اخیر از ۷۷هزار ساختمان بازرسی شده نشان میدهد، ۳۴هزار ساختمان ناایمن هستند که با کمک دستگاه قضایی، ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر به ۹۳ ساختمان کاهش یافت. ۱۰۰۰ ساختمان پُرخطر نیز، عملیات ایمنسازی را شروع کردند. محمدی با بیان اینکه برای ایمنسازی ساختمانها ناگزیر از همکاری همه دستگاهها هستیم، تصریح کرد: اوضاع ۴ منطقه شهرداری تهران از حیث قرارگیری اماکن اداری-تجاری و انبارها، بحرانی است.
تمام درمانگاهها ملزم به ایمنسازی هستند
وی بیان کرد: از وزارت بهداشت بابت همکاری سپاسگزاریم. همه درمانگاهها امروز ملزم به ایمنسازی هستند. مدیرعامل سازمان آتشنشانی ادامه داد: ساختمانهایی که پایان کار ندارند یعنی تخلف دارند و مشکل آتشنشانی یا شهرسازی خود را رفع نکردند. اغلب این ساختمانها مشکل آتشنشانی دارند.
وی افزود: خط قرمز ما مسائل ایمنی است. آتش نشانی باید در صورت بروز حادثه در صحنه عملیات پاسخگو باشند. قدرتالله محمدی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که ساختمان بدون پایان کار به بهرهبرداری میرسد. وی که در یک برنامه تلویزیونی حضور داشت، بیان کرد: آمارها نشان میدهد که ۳۰ تا ۴۰ درصد از ساختمانهای شهر تهران پایان کار ندارند به این دلیل که ضوابط آتشنشانی را رعایت نکردهاند و راهحل این است که ورود کنیم و دستگاههای قضایی را درگیر کنیم.
پایش ایمنی ۱۶ هزار ساختمان ناایمن در تهران
در همین حال، علیرضا زاکانی با اشاره به برنامه شهرداری تهران برای ایمنسازی ساختمانهای ناایمن گفت: تعداد ساختمانهای نا ایمنی که لیست آن منتشر شد ۱۲۹ عدد بود و باید تاکید کنم که این ساختمانها فقط از نظر موضوعات مرتبط با آتش نشانی محل اشکال هستند. وی ادامه داد: با اطلاعرسانی و پیگیری از طریق صاحبان ساختمانها تعداد ساختمانهای ناایمن کاهش یافت و سپس لیست آنها به دستگاه قضایی ارجاع شد و به دنبال مطالبات و تذکراتی که دستگاه قضایی میدهد صاحبان ساختمانها در جهت ایمنسازی آنها اقدام خواهند کرد. زاکانی با اشاره به سایر ساختمانهای ناایمن تهران اظهار کرد: بهطور کلی از ماههای قبل کاری میان هشت دستگاه از داخل و بیرون شهرداری آغاز شده است که خروجی آن بررسی بیش از ۱۶ هزار ساختمان بالای هفت طبقه در تهران بوده است.
شهردار تهران افزود: با پایشی که انجام میشود ایمنی ساختمانها از منظر آتش نشانی، ایمنی سازه و سایر موضوعات بررسی خواهد شد. وی در پاسخ به اینکه آیا ایمنسازی ساختمانهای شهرداری تهران نیز آغاز شده است یا خیر گفت: تضمین اولیه این است که ابتدا از خودمان کار را آغاز کنیم و ساختمانهای شهرداری تهران نیز از لحاظ بررسی شدهاند بهطور کلی تمامی کارها از خودمان آغاز میشود.