افزایش ۱۲۰ درصدی قیمت ماهی کنسروی
رییس سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار در دی 1400 کنسرو تن ماهی و رب گوجه فرنگی را مشمول قیمتگذاری دستوری کرد، گفت: تعداد تولیدکنندگان و برندهای این دو محصول در کشور قابل توجه است و در کالاهایی که انحصار وجود ندارد قیمتگذاری دستوری اقدامی نادرست است.
مسعود بختیاری با تاکید بر اینکه دولت نمیتواند قیمت مواد اولیه تولید را کنترل کند، به «ایلنا» گفت: ستاد تنظیم بازار 6 ماه پیش با قیمت 39 هزار تومان برای کنسرو ماهی موافقت کرد و در آن زمان قیمت هر کیلو گرم ماهی تن 52 هزار تومان بود و با این نرخ قیمت هر دانه کنسرو 39 هزار تومان منطقی به نظر میرسید؛ اما در حال حاضر قیمت هر کیلو ماهی تن به بالای 120 هزار تومان رسیده؛ یعنی بیش از 120 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است و در این شرایط امکان فروش کنسرو ماهی دانهای 39 هزار تومان وجود ندارد چرا که بیش از 70 درصد نرخ نهایی کنسرو را قیمت ماهی تعیین میکند. رییس سندیکای صنایع کنسرو با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار هیچ تصمیمی برای تغییر نرخ تن ماهی ندارد، گفت: تولیدکنندگان تن ماهی مدت زمان طولانی تولید را متوقف کردند؛ چراکه تولید مقرون به صرفه نبود و تولیدکنندگان از اواخر اسفند تا پایین ماه رمضان با چالشهای جدی مواجه شده بودند زیرا معاون اول رییسجمهور دستور داده بود که تا پایان ماه رمضان نباید قیمتها افزایش پیدا کند و از آنجایی که مواد اولیه با نرخ مناسب در دسترس تولیدکنندگان قرار نمیگرفت آنها تولید را متوقف کردند.
بختیاری با اشاره به کمیاب شدن کنسرو ماهی 180 گرمی در فروشگاههای زنجیرهای، بیان کرد: تن ماهی 180 گرمی مشمول قیمتگذاری دستوری میشود از اینرو تولید متوقف و کمبود کالا در سطح عرضه به چشم میخورد وتولیدکنندگان بر تولید کنسروهای طعمدار مانند شویددار و فلفلی و 120 و 150 گرمی متمرکز شدند؛ فروشگاههای زنجیرهای نیز به سندیکا اعلام کردند که کمبود عرضه کاملا مشهود است. به گفته این فعال اقتصادی؛ ستاد تنظیم بازار هیچگونه توجه و تعهدی نسبت به تولید و صنعت کشور ندارد؛ و تولیدکنندگان در نظر دارند که از این ستاد به دیوان عدالت اداری شکایت کنند چراکه این ستاد خسارت جبرانناپذیری به صنعت وارد کرده است.