واکنش کاخ سفید به رونمایی از اولین موشک هایپرسونیک ایران
یک مقام ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید با مطرح کردن ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه به رونمایی از تازهترین دستاورد موشکی ایران واکنش نشان داد.
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی امریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه کاخ سفید منتشر شده است، در پاسخ به سوالی درباره سیاستهای دولت بایدن در قبال پیشرفتهای برنامه موشکی ایران و ارزیابی آن درباره رونمایی از موشک فتاح، اولین موشک هایپرسونیک ساخت ایران گفت: «دولت بایدن در زمینه مقابله با فعالیتهای ثباتزدای ایران در منطقه، از جمله توسعه یک برنامه موشکی بالستیک که در حال ارتقا است، بسیار قاطع و صریح بوده است.»
کربی ادامه داد: «قصد ندارم درباره گزارشها در زمینه این موشکی که گفته میشود هایپرسونیک است صحبتی بکنم اما ما تحریمهای صریح طراحی کرده و اقدامات دیگری برای مقابله با عملکرد ایران در منطقه در نظر گرفتهایم که شامل برنامه موشکهای بالستیک آنها هم میشود.» ادعای کربی درباره نقش ثباتزدای ایران در منطقه در حالی مطرح میشود که دولت امریکا، خود با حضور نظامی مداخلهجویانه در خاورمیانه و فروش میلیاردها دلار تسلیحات به کشورهای منطقه، امنیت و ثبات منطقه را تهدید کرده و موجب تشدید رقابت تسلیحاتی در آن شده است. واکنش کربی در پی رونمایی دیروز صبح از موشک هایپرسونیک فتاح، با حضور رییسجمهوری و جمعی از مسوولان نیروهای مسلح در نیروی هوافضای سپاه پاسداران مطرح شد. پیش از این در معرفی موشک فتاح اعلام شده بود این موشک سرعت بالایی دارد و در جو و خارج از جو میتواند مانور دهد. این موشک جدید میتواند از همه سامانههای سپر موشکی عبور کند و سامانههای ضد موشکی دشمن را هدف قرار میدهد.
این موشک با بهرهمندی از قابلیتهای تاکتیکی و برخورداری از پیشران سوخت جامد نازل متحرک مرحله دوم، توان دستیابی به سرعتهای بسیار بالا و انجام مانورهای گوناگون در داخل و خارج از جو زمین با هدف غلبه بر انواع سامانههای دفاع هوایی دشمن را دارد. برد این موشک ۱۴۰۰ کیلومتر و سرعت آن پیش از اصابت به هدف ۱۳ تا ۱۵ ماخ است.
سردار امیرعلی حاجی زاده، روز گذشته در آیین رونمایی از موشک هایپرسونیک فتاح اظهار کرد: موشکی که امروز رونمایی آن صورت گرفت، موشکی است که در دنیا کم نظیر است به نحوی که با رونمایی این موشک ایران جزو چهار کشور دارای این فناوری شد؛ موشک فتاح به دلیل فناوری که دارد هیچ ضد موشکی برای آن وجود ندارد در حالی که برای سایر سلاحها مانند تانک، ناو، هواپیما و غیره موشک ضد آن وجود دارد و حتی برای سایر موشکها هم ضدموشکهایی ساخته شده است. او یادآور شد: فعالیتهای ما در این حوزه به ساخت این موشک خاتمه پیدا نمیکند چون این مسیر را همچنان ادامه خواهیم داد تا هیچ دشمنی حتی تصور حمله به ایران را هم نکند.