چین یا اوپک پلاس؛ کدامیک تاثیر بیشتری بر قیمت نفت دارند؟
فاتح بیرول در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: مثل همیشه وقتی مسئله بازار نفت مطرح میشود، ابهامات زیادی وجود دارد و اگر بخواهم مهمترین عامل را برای بازار نفت ذکر کنم، این عامل چین است. از بیش از دو میلیون بشکه در روز رشدی که امسال برای تقاضای جهانی برای نفت پیش بینی کردهایم، ۶۰ درصدش مربوط به چین خواهد بود.
به گزارش ایسنا، اوپک و متحدانش در نشستی که یکشنبه هفته جاری برگزار شد، توافق کردند توافق محدودیت عرضه فعلی را به مدت یک سال دیگر، تا پایان سال ۲۰۲۴ تمدید کنند. بعلاوه، عربستان سعودی اعلام کرد تولید نفت را به میزان یک میلیون بشکه در روز در ژوییه کاهش خواهد داد و این کاهش ممکن است ادامه پیدا کند.
قیمت نفت در ابتدا صعود کرد اما از آن زمان، تحت تاثیر نگرانیها نسبت به ضعف تقاضا برای سوخت که کاهش تولید را تحتالشعاع قرار داده است، رشد قیمت خود را از دست داد. بهای نفت برنت روز چهارشنبه در حدود ۷۶ دلار در هر بشکه معامله شد که نزدیک به سطح پیش از برگزاری جلسه وزیران اوپک پلاس بود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، بیرول گفت: اگر اقتصاد چین ضعیف شود یا رشد آن بسیار کمتر از نرخ مورد پیش بینی بسیاری از موسسات اقتصادی بینالمللی باشد، میتواند به احساسات بدبینانه در بازار دامن بزند. از سوی دیگر، اگر اقتصاد چین ضعیف نشود، در آن صورت، کاهش تولید اوپک پلاس، به محدودیت عرضه بازار نفت در نیمه دوم امسال منتهی خواهد شد.