میخواهند با اتهامزنی نتایج اتاق را زیر سوال ببرند
انتقادات به انتخابات اخیر اتاق بازرگانی در حالی از سوی برخی جریانها ادامه دارد که بسیاری از کارشناسان بر این اعتقادند تضعیف بخش خصوصی در نهایت میتواند به تضعیف اقتصاد کشور ان هم در میانه سهمگینترین تحریمها منجر شود.
به گزارش خبرآنلاین، علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران در واکنش به انتخاب رییس جدید اتاق بازرگانی ایران گفت: در جامعه در دهه ۷۰ یا دهه ۸۰ که نوع مشکلات فرق میکرد، اتاق بازرگانی خیلی محور توجه نبود، ولی در سالهای اخیر به دلیل شدت تحریمها و یا جوان بودن دولتها و کم تجربه بودن آنها در تصمیمگیریهای خلقالساعه و نیز برنامهریزیهای کلان و قوانین و مقررات، نقش اتاق بازرگانی نسبت به قبل دوچندان شده است.
وی افزود: نکتهای که وجود دارد، این است که وقتی نام اتاق بازرگانی میآید، مردم عادی کارکرد واقعی اتاق بازرگانی را نمیدانند و احساس میکنند یکسری قوانین و مقررات در اختیار اتاق بازرگانی است.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اولین نکته این است که اتاق بازرگانی، خانه همه بازرگانان بخش خصوصی، حوزههای بازرگانی، صنعت، تجارت و کشاورزی است و طبق قانون اساسی، اتاق بازرگانی مشاور سهقوه است و با مشورتی که به سهقوه میدهد، باعث میشود که تصمیمگیریها راحتتر شود یا نظر خیلی مستقیمتر و بیواسطه و سریعتر به کانونهای تصمیمگیر برسد.
شریعی عنوان کرد: بههرحال اتاق بازرگانی در ۳۵ تا از عالیترین شوراهای دولتی عضو است و ۲۰ نفر دولتی در اتاق بازرگانی عضو هستند؛ هر چند در سالهای اخیر اتاقهایی مثل تعاون یا خانههای صنعت و معدن هم سعی کردند در این سالها به این شرایط کمک کنند، ولی نقش محوری اتاق بازرگانی به دلیل اینکه ذیل قانون اساسی است و نقش محوری دارد، بر همه پوشیده نیست.
وی متذکر شد: ما اگر دوران گذشته اتاق بازرگانی را بخواهیم فراموش کنیم و به دورههای دهه ۷۰ و ۸۰ برسیم، یکی از بزرگترین نقشهای اتاق بازرگانی در دوره اول برجام بود که سعی کرد نقش محوری در مذاکرات و رفتوآمدهای هیاتها داشته باشد.
کسی که در ایران مانده و در این شرایط اقتصادی تولید میکند، حتما وطنپرست است
عضو اتاق بازرگانی ایران در ادامه گفت: این روزها شاید یکی از مهمترین نمادهای خوب بودن و سلامت حال اقتصاد از نگاه بینالمللی، فعال بودن اتاق بازرگانی و عضویت آن در اتاقهای بینالمللی و حضور فعال و دیپلماسی اقتصادی است.
شریعتی افزود: بههرحال همیشه هر انتخاباتی یک برنده دارد و یک بازنده. مهم این است که وقتی از یک انتخاباتی بیرون میآییم، تا قبل از آن تلاش کنیم و به نتیجه مطلوب برسیم، ولی وقتی نظر جمع حاکم شد، ما دیگر باید نظر جمع را قبول کنیم و در راستای منافع جمعی حرکت کنیم.
وی عنوان کرد: این، اصلی است که وجود دارد، منتها در جهان سوم این مساله متاسفانه خیلی فرهنگ نیست. متاسفانه در دوره نهم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، زمانی که انتخابات انجام شد، یکسری از عزیزان که حالا به هر علتی نتایج مطلوبشان به دست نیامده بود، با هدف تغییر قوانین و با شعار مبارزه با فساد و انحصار اتاق، شروع به تضعیف اتاق بازرگانی کردند و در مجامع، نهادها و قوا تلاش کردند به خواسته خود برسند. این اتفاق هم افتاد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: شاهد بودیم که از ۴ سال پیش تا همین دو ماه قبل که دوره تمام شد، هر روز اعلام میکردند که انتخابات اتاق بازرگانی را باطل کردیم و انتخابات باطل شده است. این گروه تا آخرین لحظه اعتقاد راسخ داشتند که رای گرفتند و این کار را میکنند.
[شریعتی: اجازه شیپور کردن اختلافات و هوچیگری را ندهیم/ با برچسبزنی و اتهام میخواهند نتایج اتاق را زیر سوال ببرند]
شریعتی متذکر شد: همه این حرکتها و حتی وقایعی که در چند روز اخیر در رابطه با انتخاب رییس اتاق بازرگانی ایران رخ داد، مصداق شعر «یکی بر سر شاخ، بن می برید. خداوند بستان نگه کرد و دید. بگفتا گر این مرد بد می کند. نه با من که با نفس خود می کند.» در واقع این کملطفیهایی است که برخی، به اسم اتاق بازرگانی به خودمان میکنند و این باعث میشود که عدهای موجسوار و افراد غیرمرتبط، از این موضوع سوءاستفاده کنند.
وی تاکید کرد: این در حالی است که کسی که در ایران مانده و در این شرایط اقتصادی تولید میکند، حتما وطنپرست است. افراد وقتی که در انتخابات شرکت میکنند، به این معناست که تاییدیههای قوا را گرفتهاند، اما با برچسبزنی و اتهام میخواهیم نتایج اتاق را زیر سوال ببریم. این دوستان، نهادهای امنیتی هم قبول ندارند و قوا را هم قبول ندارند.
عضو اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: نتایج آن را هم میبینیم که در شبکههای معاند از این داستان سوءاستفاده میکنند؛ از جایی که عالیترین محل برای بخش خصوصی است و فعالان بخش خصوصی میخواهند از خانه امیدشان استفاده کنند، محل تاخت و تاز و عقدهگشایی برخی افراد شده است؛ بیتوجه به این موضوع که : خوشحالی دشمن در انشعاب و تجزیه و دودستگی در حوزه بخش خصوصی است.
اجازه شیپور کردن اختلافات و هوچیگری را ندهیم
شریعتی گفت: در روزهای اخیر که بخش خصوصی بیتوجه به حاشیهها و با رای قاطع، رییس اتاق بازرگانی ایران و تیم منتخب را انتخاب کرد، به نظر من این حرفها تا یک دقیقه قبل از خواندن آرا قابل شنیدن بود، اما حالا که نتایج اعلام شده، فعالان اتاق بازرگانی نباید اجازه شیپور کردن اختلافات، هوچیگری و سیاهنمایی را بدهند.
وی افزود: ما همیشه میگوییم جایی که غیبت میکنند، نباید بنشینید، چون شما هم در گناه شریک میشوید. الان هم کسانی که ناخواسته و از روی جوانی یا ناتجربهگی این نیت را دارند، هر جایی که صحبتهای غیرمتعارف را دارند و میخواهند با این حرفها ریشه به تیشه اتاق بزنند و باعث تمسخر و تضعیف اتاق بازرگانی شوند، اولین وظیفه فعالان اتاق بازرگانی این است که نه در جمع این افراد باشیم و نه حرفشان را گوش دهیم. اگر کسی به حرف آنها گوش ندهد، به طور اتوماتیک به خاموشی کشیده میشوند.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: امسال، سال کاهش تورم است و شرایط ویژهای اقتصاد کشور دارد. البته گشایشهای نسبیای را در تعامل با دنیا شاهد هستیم؛ مثل تعامل با عربستان، عمان، پولهای بلوکه شده و آزادی زندانیان و نیز همکاریها در حوزه بینالملل.
شریعتی خاطرنشان کرد: اینها نشانههایی است که به رشد برسیم و از رکود تورمی که اقتصاد کشور را اذیت کرده، خارج شویم. ما در این شرایط، یک اتاق بازرگانی پویا و پرانرژی میخواهیم که کمک کند و نشانههای حیات دوباره بینالمللی ما را چند برابر کنیم. اگر وقتمان را حرام کنیم، به حل مشکلات بنگاهها نمیتوانیم کمک کنیم.
وی تاکید کرد: بههرحال توان اتاق بازرگانی محدود است، اگر این توان بخواهد در درگیریها باشد و بخواهیم خودمان را تضعیف کنیم، نتیجهای حاصل نمیشود. ما باید این نکته را در نظر بگیریم که دیگر رقابتها تمام شده و فصل رفاقتهاست؛ در غیر این صورت وقت و انرژی بیهوده صرف میشود و از هدف اتاق بازرگانی غافل میشویم.