دریافت وام بانکی با وثیقه سهام عدالت

۱۴۰۲/۰۴/۰۶ - ۰۱:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۰۹۲۷۰

محمد باغستانی درباره همکاری بانک‌ها با سامانه ستاره برای وثیقه قرار دادن سهام و پرداخت تسهیلات با این وثیقه اظهار داشت: در حال حاضر بسیاری از بانک‌ها در حال مذاکره برای استفاده از این سامانه هستند و برخی از بانک‌ها هم از این توثیق استفاده می‌کنند. وی با بیان اینکه حتی بانک‌های خصوصی هم برای به کارگیری سامانه ستاره و استفاده از این امکان در حال مذاکره هستند، گفت: برخی از بانک‌ها در حال پیاده‌سازی این سرویس در سامانه‌های خود هستند. اما اینکه از لحاظ کسب و کار این امکان چقدر ارزنده و جذاب است و بانک‌ها با چه مدلی این سرویس و خدمات را پیاده‌سازی کنند، به سیاست‌های خود آن بانک مربوطه برمی‌گردد.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ادامه داد: در حال حاضر جمعیت قابل توجهی از مشتریان حقیقی و حقوقی البته به ویژه حقوقی‌ها خواستار استفاده از این سرویس هستند و این می‌تواند ابزار خوبی برای بانک‌ها محسوب شود. باغستانی در پاسخ به این سوال که برای وثیقه گذاشتن سهام، ارزش این سهام باید چقدر باشد و کف ارزشی چقدر در نظر گرفته شده، تاکید کرد: برای ارزش سهام در سامانه توثیق کفی در نظر گرفته نشده و حداقل ارزش با توجه به استراتژی بانک‌ها تعیین می‌شود که بر اساس آن برای رقم مشخصی از تسهیلات چه میزان سهام برای وثیقه در نظر بگیرد و قاعدتا رقم برای هر ۳۰ بانک متفاوت از یکدیگرخواهد بود و هر بانک برای هر وامی، عددی خاصی از ارزش سهام در نظر می‌گیرد و افراد می‌توانند از سهام خود برای دریافت وام خرد اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی همچنین درباره امکان استفاده از توثیق سهام عدالت هرچند که ارزش آن عدد قابل توجهی نیست، گفت: سهام عدالت به عنوان توثیق استفاده می‌شود و در حال حاضر افراد با توثیق سهام عدالت از بانک‌ها وام می‌گیرند. دو بانک ملی و تجارت با توثیق سهام عدالت تسهیلات ارایه می‌دهند که البته از منظر سیاست‌های اقتصادی که وزارت اقتصاد تکلیف می‌کند، وام‌های تکلیفی با توثیق سهام عدالت به دارندگان این سهام از سوی این دو بانک داده می‌شود. مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، با اشاره به واریز سود سهام عدالت گفت: در سال گذشته شاهد بودیم که سود عملکرد مالی شرکت‌ها به‌طور عمده در دو مرحله واریز شد و در شرایط فعلی عدد قابل توجهی از منابعی که قابل واریز باشد، باقی نمانده است و صرفه به مقیاس واریز هم وجود ندارد.

به همین سبب واریز جداگانه این مقدار مانده، غیرمنطقی است و قطعا از سوی مردم نیز بازخورد خوبی نخواهد داشت. مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ادامه داد: با توجه به اینکه مبلغ قابل توجهی از سودهای سال ۱۴۰۰ نمانده است بنابراین به احتمال زیاد سودهای باقیمانده سال ۱۴۰۰ با سود سال مالی ۱۴۰۱ تجمیع خواهد شد تا صرفه به مقیاس بوده و در ذهن مردم نیز نقطه نظر منفی وجود نداشته باشد؛ بنابراین می‌توان گفت فعلا سود واریزی، نخواهیم داشت. باغستانی، در پاسخ به این سوال که اگر سهامداران مشکلات عدم دریافت سود دوره‌های قبل خود را رفع کنند هنگام واریز سود عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ سودهای گذشته را دریافت خواهند کرد یا خیر؟ گفت: سود سال مالی ۹۸، ۹۹ و ۱۴۰۰ در اختیار شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است و اگر سهامداری سود این سال‌ها را دریافت نکرده است، می‌تواند با ثبت نام در سامانه سجام و بروز کردن اطلاعات خود، تمامی این سودها را در اولین موعد پرداخت سود سهام عدالت، در یافت کند و این سودها به حساب او واریز خواهد شد.