مانعی برای حذف کارت سوخت جایگاهها وجود ندارد
نایبرییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: برای حذف کارتهای سوخت جایگاهها بستر کارشناسی و علمی فراهم است اما متاسفانه شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در طول چندین سال گذشته در برابر استفاده از تکنولوژی و علم روز مقاومت کرده است.
هادی بیگی نژاد در گفتوگو با ایسنا، درباره مصوبه مجلس مبنی بر ضرورت استفاده افراد از کارتهای سوخت شخصی و جمعآوری کارتهای سوخت جایگاهها، بیان کرد: ماجرای این مصوبه مجلس به این موضوع باز میگردد که رقم بسیار بالایی قاچاق سوخت در کشور داریم. برآورد اولیه این است که بین ۱۰ الی ۲۰ میلیون لیتر روزانه قاچاق بنزین و گازوئیل داشته باشیم. حال راهکار مقابله با این حجم از قاچاق چیست؟ راه مقابله این است که هر کس در هر جایگاهی که از بنزین و گازوئیل استفاده میکند باید مشخص باشد که کیست.وی در ادامه اظهار کرد: این کار نیز دو راه دارد؛ اول اینکه هر کس در جایگاه از طریق کارت خود سوختگیری انجام دهد. دوم اتصال کارت بانکی افراد به کارت سوخت است.
یعنی فردی که در جایگاه بنزین میزند از طریق کارت بانکی خود هزینه را پرداخت کند و این کارت به شبکه متصل شود و مشخصات فرد معلوم شود. نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: فقط با قاچاق روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل سالانه حدود ۱۳۷ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد میشود. این خسارت را مگر شرکت پالایش و پخش از جیب خود میدهد، این خسارت از جیب ملت پرداخت میشود و سود را صرفا چند نفر خاص میبرند. اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفته که نمیتواند کارتهای سوخت جایگاهها را جمعآوری کند قابل قبول نیست. نایبرییس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تاکید کرد: هرچه جلوتر آمدیم طبیعتا تکنولوژی رشد مثبتی داشته است.
سوال این است که پیشرفت علم و تکنولوژی در طول این ۱۰ سال چه تاثیری بر شرکت پالایش و پخش فرآوردهها داشته است؟ برای چه شرکت پالایش و پخش مقاومت میکند؟ بیگی نژاد افزود: در بحث جایگزینی کارتهای بانکی با کارتهای سوخت نیز مطالعات انجام و از نظر علمی تایید شده است و مشکلی وجود ندارد و در کیش نیز اجرایی شده است اما برای اینکه نمیخواهند اجرا کنند میگویند در کیش شکست خورد. ممانعت و مقاومت از استفاده علم و تکنولوژی روز در شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مشهود است.