بورس در آخرین هفته تیر

۱۴۰۲/۰۴/۳۱ - ۰۱:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۱۱۱۷۶

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته پایاتی تیر ماه به رقم 2 میلیون و 16 هزار و 384 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 55 هزار و 20 واحد پایین‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی 2.6 درصد شد؛ اما شاخص هم‌وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 12 هزار و 175 واحد پایین‎‌تر ایستاد و بازدهی منفی 1.7 درصدی را ثبت کرد.

در هفته اخیر، شاخص کل بورس تهران در روز شنبه افت 513 واحدی داشت و روز یکشنبه شاخص ریزش 49 هزار و 593 واحدی پیدا کرد؛ روز دوشنبه نیز شاخص 64 هزار و 663 واحد پایین آمد و به کانال 1.9 میلیونی سقوط کرد. روز سه‌شنبه شاخص 43 هزار و 122 واحد رشد کرد تا با رسیدن به مرز 2 میلیون واحدی برخی از ناظران از حمایت در این سطح صحبت کنند.

در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام 59 هزار و 191 میلیارد تومان بود که 4 درصد کمتر از هفته پیش بود. میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز 5 هزار و 962 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 6 هزار و 844 میلیاردی هفته پیشین، کاهش 13 درصدی داشته است. بر اساس آمار اکو ایران؛ میانگین ارزش صف‌های فروش در هفته اخیر 599 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته‌ پیشین 241 میلیارد تومان بیشتر بود و رشد 67 درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته هزار و 249 میلیارد تومان بود که در روز ‌دو‌شنبه ثبت شد و کمترین رقم 136 میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه ثبت شد. میانگین ارزش صف‌های خرید در هفته اخیر 418 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 37 میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف‌های خرید 8 درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته 796 میلیارد تومان بود و در روز سه‌شنبه ثبت شد.

پایین‌ترین رقم به روز دو‌شنبه برمی‌گردد که 260 میلیارد تومان بود.به استثنای روز سه‌شنبه در باقی روزهای معاملاتی این هفته پول حقیقی از بازار سرمایه خارج شد، در روز شنبه 287 میلیارد تومان خارج شد. روز یکشنبه نیز 930 میلیارد تومان خارج شد. رقم خروج پول حقیقی در روز دوشنبه هزار و 122 میلیارد تومان و روز سه‌شنبه 774 میلیارد تومان وارد شد. روز چهارشنبه نیز 12 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در مجموع کل هفته هزار و 568 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 314 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته 62 درصد کمتر است.

   بازار از روزهای پیش رو

فارغ از استدلال‌های مخالفین و موافقین تصمیم دولت، تصمیم‌گیری دولت در دو سال گذشته محل نقد کارشناسان بوده است. تصمیمات خلق الساعه، بدون کار کارشناسی و بدون در نظر گرفتن تمامی جوانب و تبعات تصمیمات از ویژگی‌های مصوبات و تصمیمات در دولت سیزدهم بوده است. مساله‌ای که در برخی موارد به تغییرات چندباره در یک تصمیم منجر شده و در مواردی نیز به نتایجی خلاف قصد و هدف دولت ختم شده است. در چنین شرایطی ریسک سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه بالا می‌رود و سهامداران و سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند یا از خرید و فروش دست بکشند یا سرمایه خود را از بازار خارج کنند.

بنابراین دولت خود عاملی برای دور شده سرمایه از بخش تولید و کوچ سرمایه‌ها به بازارهای غیرمولد است. سرازیر شدن پول‌ها به بازارهای دارایی (مانند سکه، طلا، ارز، مسکن و خودرو) نیز به رشد قیمت‌ها در این بازارها می‌انجامد که از تبعات تصمیمات نسنجیده دولت است. در این میان کارشناسان علت اصلی این نوع تصمیمات دولت را کسری بودجه می‌دانند و معتقدند دولت تنها به تأمین کسری بودجه فکر می‌کند و اولویت اول دولت افزایش درآمد است و مسائل اقتصاد ایران در اولویت نیست. بنابراین، روند فرار سرمایه از بورس و رشد قیمت‌ها در بازارهای دیگر یک چرخه باطل است که دولت در ایجاد و افزایش آن عاملیت دارد. در نتیجه به نظر می‌رسد با چنین روندی قیمت‌ سهام شرکت‌ها از ارزش ذاتی عقب بیفتد و شاخص‌ها نیز رشد قابل توجهی نداشته باشند.