بعد اصلاح عمیق چه کنیم؟
بازار| شهیر محمدنیا، کارشناس بازار سرمایه در یادداشتی به وضعیت سرمایهگذاری در بازار سرمایه پرداخت و اعلام کرد که سرمایهگذاری در افقهای طولانی مدت در بورس مناسب است زیرا بازار سرمایه مولد است و با رونق اقتصادی سودآور خوبی برای سرمایهگذاران دارد.
بورس در رشد اقتصادی بازدهی بیشتری نسبت به سایر بازارها دارد در حالی که بازارهای امن همانند طلا، دلار و... در زمانهای رشد اقتصادی بازدهی چندانی ندارند.
همچنین سرمایهگذاری در این بازار کمتر تحت تاثیر فشارهای سیستماتیک و محدودیتهای بینالملی قرار دارد، زیرا با تشدید تحریمها ارزش پول ایران افت میکند و بازار سرمایه میتواند در برابر کاهش ارزش ریال همانند یک سپر تورمی مقاومت میکند هر چند با تاخیری واکنش نشان میدهد اما در بلندمدت تعدیل میشود و در نهایت بازار سرمایه سودی همگام یا بیش از تورم خواهد داشت.با توجه به اینکه اقتصاد ایران دولتی و تحت تاثیر سیاست قیمتگذاری دستوری است در برخی مواقع منجر به عقب ماندگی بورس نسبت به سایرها بازارها میشود اما در نهایت جبران میشود. از طرف دیگر باید توجه داشت که بورس در رشد اقتصادی بازدهی بیشتری نسبت به سایر بازارها دارد در حالی که بازارهای امن همانند طلا، دلار و ... در زمانهای رشد اقتصادی بازدهی چندانی ندارند به همین دلیل در شرایط رشد اقتصادی بازار سهام برای سرمایهگذاران جذابتر است.
در حال حاضر شاخص اصلاح نسبتا عمیقی داشته و هماکنون در یک حمایت تکنیکالی و روانی قرار گرفته و ریسک سرمایهگذاری در آن پایین است با این حال سرمایهگذاری باید با دید میان مدت و به صورت پلهای باشد. یکی مهمترین عوامل موفقیت در سرمایهگذاری بورس تنوعدهی به پرتفو است. برای نمونه ریسکهای غیرسیستماتیک با داشتن حدود ۱۵ سهم تا ۹۰ درصد پوشش داده میشود و سرمایهگذار در حدود ۳۰ سهم تا ۱۰۰ درصد ریسکهای غیر سیستماتیک را پوشش میدهند. همبستگی در پرتفوی سرمایهگذاران هم اهمیت بالایی دارد و باید از صنایع مختلف و متضاد سهام داشت، برای نمونه اگر قرار است در صنعت خودرو سهام داشته باشیم باید همبستگی منفی داشته باشند برای نمونه خودرو و خساپا نباید در یک پرتفو قرار بگیرند، زیرا این دو نماد همبستگی بالایی با یکدیگر دارند.