اقتصادهای ایران و پاکستان مکمل یکدیگرند

۱۴۰۲/۰۵/۱۴ - ۰۱:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۱۲۱۳۶

نشست فرصت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری میان ایران و پاکستان در کراچی پاکستان برگزار شد. وزیر امور خارجه در این نشست در جمع فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاری پاکستان سخنرانی کرد.

حسین امیرعبداللهیان در این نشست تاکید کرد: اقتصادهای ایران و پاکستان مکمل یکدیگر هستند. پاکستان می‌تواند تامین‌کننده نیازهای ایران در بخش کشاورزی باشد و ایران می‌تواند نیاز پاکستان به انرژی را پوشش دهد. متن کامل سخنزرانی وزیر خارجه بدین شرح است: از اینکه در شهر کراچی، قطب اقتصادی و تجاری پاکستان، در جمع برادران و خواهران عزیز پاکستانی و تجار و فعالین اقتصادی این کشور حضور دارم، بسیار خرسندم.

جمهوری اسلامی پاکستان، به عنوان یک کشور همسایه و مسلمان همواره از اهمیت بالایی برای جمهوری اسلامی ایران برخوردار بوده است. وجود بیش از نهصد کیلومتر مرز مشترک زمینی و اشتراکات فراوان تاریخی، فرهنگی و دینی، روابط دو کشور را پایدار ساخته است.  در سال‌های اخیر، اقدامات مهمی برای گسترش روابط دو کشور شامل همکاری اقتصادی به عمل آمده است. به عنوان مثال با همکاری طرفین، دو پایانه مرزی جدید در منطقه «ریمدان-گبد »و«پیشین-مند »

 ایجاد شده است. همچنین، یادداشت تفاهم همکاری برای ایجاد شش بازارچه مرزی مشترک به امضا رسیده است.  علاوه بر این، با توجه به برخورداری هر دو کشور از موقعیت جغرافیایی استراتژیک و قرار داشتن در مسیر کریدورهای حمل و نقل بین المللی، از جمله ابتکار کمربند-راه، تلاش شده است تا از ظرفیت‌های موجود برای توسعه همکاری های دوجانبه و منطقه¬ای در حوزه حمل و نقل و ترانزیت بهره‌برداری شود.

شایان ذکر است موقعیت جغرافیایی دو بندر چابهار (در ایران) و گوادر (در پاکستان) از دیگر ظرفیت‌هایی است که می‌تواند در راستای افزایش همکاری‌های اقتصادی دوجانبه و منطقه‌ای دو کشور مورد بهره‌برداری قرار گیرد.  اقتصادهای ایران و پاکستان مکمل یکدیگر هستند. به عنوان مثال پاکستان می‌تواند تامین‌کننده نیازهای ایران در بخش کشاورزی باشد و ایران می‌تواند نیاز پاکستان به انرژی را پوشش دهد. به این دلیل، خط لوله گاز ایران-پاکستان (IP)، توسط دولت ایران تا نزدیکی مرز پاکستان کشیده شده است. صادرات برق ایران به پاکستان نیز افزایش یافته است. 

تجارت ایران و پاکستان از روند افزایشی برخوردار بوده و به بیش از دو میلیارد و سیصد میلیون دلار رسیده است.  همچنین، عضویت همزمان ایران و پاکستان در ترتیبات منطقه‌ای مانند سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، گروه هشت کشور اسلامی در حال توسعه (D8)، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه پایاپای آسیایی (ACU) و همچنین همکاری‌های سازنده دو کشور در مجامع بین‌المللی مانند بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (UNIDO) نیز بستر مناسبی را برای ارتقای مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور ایجاد کرده است. با این وجود، بخش‌های خصوصی، نقش مهمی را در توسعه همکاری‌های اقتصادی دوجانبه بر عهده دارد. 

جمهوری اسلامی ایران از توسعه گردشگری میان دو کشور حمایت می‌کند. ایران آمادگی خود را برای میزبانی از گردشگری سلامت به خواهران و برادران عزیز پاکستانی اعلام می‌نماید.  امیدواریم با افزایش همکاری‌ها میان دو کشور دوست و برادر ایران و پاکستان، ارتقای روزافزون همکاری‌های اقتصادی و تجاری دوجانبه را شاهد باشیم.