قیمت نفت در آستانه ششمین رشد هفتگی متوالی
قیمت نفت روز جمعه در پی اعلام تمدید کاهش تولید داوطلبانه عربستان سعودی و روسیه، برای دومین روز متوالی افزایش یافت و به سوی ششمین رشد هفتگی متوالی پیش میرود. بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در اکتبر، دو سنت افزایش یافت و به ۸۵ دلار و ۱۶ سنت در هر بشکه رسید.
بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت امریکا برای تحویل در سپتامبر، با ۹ سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۸۱ دلار و ۶۴ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص به سوی ششمین رشد هفتگی متوالی پیش میروند که طولانیترین رشد هفتگی آنها در سال میلادی جاری است.
بهای نفت برنت ۱۵.۴ درصد و شاخص نفت امریکا ۱۸.۲ درصد در شش هفته گذشته، رشد کردهاند. عربستان سعودی اعلام کرد کاهش داوطلبانه تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز را تا پایان سپتامبر ادامه خواهد داد. همزمان، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اعلام کرد روسیه صادرات نفت خود را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سپتامبر، کاهش خواهد داد. به گفته منابع آگاه، کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس در نشست روز جمعه، بعید است در سیاست تولید نفت فعلی گروه اوپک پلاس تغییری دهد اما ادامه کاهش داوطلبانه تولید عربستان سعودی و اظهارات روسیه در آستانه این دیدار، نگرانیهایی را پیرامون عرضه برانگیخته است. با این حال، آمار اقتصادی اخیر امریکا که نگرانیهایی را نسبت به کندی رشد اقتصادی این کشور برانگیخته است، ممکن است تقاضا برای نفت را کمتر کرده و قیمتها را تحت فشار کاهشی قرار دهد.
ادوارد مویا، تحلیلگر شرکت OANDA در این باره گفت: دلار قوی، قیمت نفت را تحت فشار کاهشی قرار داده و همه میخواهند بدانند آیا بانک مرکزی امریکا، سیاست پولی را به میزان بیشتری تحکیم خواهد کرد. همچنین، رکود در فعالیت کسب و کار منطقه یور در جولای، از آنچه در ابتدا تصور میرفت، بدتر شده است و بانک مرکزی انگلیس، روز پنجشنبه، نرخ بهره را افزایش داده و به بالاترین حد در ۱۵ سال اخیر رساند. هزینههای استقراض بالاتر برای کسب و کارها و مصرفکنندگان، رشد اقتصادی را آهسته کرده و تقاضا برای نفت را کاهش میدهد. بر اساس گزارش رویترز، با این حال، تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت «سیام سی مارکتس» میگوید دورنمای بهبودیافته تقاضا برای سوخت و محدودتر شدن عرضه، میتواند همچنان از بازارهای نفت، پشتیبانی کند.