وعده کاهش مدت زمان ساخت مسکن دولتی
گروه راه و شهرسازی|
در شرایطی که فاز نخست طرح ساخت 4 میلیون مسکن در 4 سال در دو سال اول فعالیت دولت سیزدهم از برنامه زمانبندی شده خود بسیار عقب است، دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی از برنامهریزی برای کاهش مدت زمان ساخت نهضت ملی مسکن به ۲۴ ماه خبر داد.
آنگونه که مسوولان وزارت راه و شهرسازی در دوسال گذشته وعده داده بودند، قرار بود در دو سال نخست فعالیت دولت سیزدهم، 2 میلیون مسکن ساخته و به مردم تحویل شود، اما در غیاب آماری شفاف از میزان پیشرفت این طرح، به نظر میرسد تا اول شهریور سال جاری صرفا 200 هزار مسکن دولتی ساخته شود که به معنی شکست این طرح در فاز نخست خود است.
به گزارش ایرنا، روحالله اکبری، دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی دیروز در نشستی که به دستور وزیر راه و شهرسازی با هدف بررسی آخرین اقدامات و دستاوردها در بخش مسکن در نمایشگاه ساخت و ساز برگزار شد، طولانی بودن مدت زمان ساخت را یکی از مشکلات نهضت ملی مسکن عنوان کرد. وی افزود: طولانی بودن زمان ساخت و اینکه این طرح در ۳۶ ماه در حال اجرایی شدن است، یکی از مشکلات بوده و برنامه ما این است که این مدت زمان را به ۲ سال و حتی زیر ۲ سال کاهش دهیم.
اکبری با بیان اینکه نیازمند حمایت بخش خصوصی هستیم، تصریح کرد: همچین کاهش قیمت تمام شده به ویژه برای دهکهایی از جامعه، از دیگر اهداف است که به دنبال اجرایی شدن آن هستیم. وی ادامه داد: در موضوع تامین مالی، فقط به دنبال استفاده از تسهیلات بانکی هستیم، این در حالی است که از ۶ هزار همت نقدینگی مردم نیز باید استفاده شود.
دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی، استفاده از فناوریهای نوین را از دیگر برنامهها برای اجرایی شدن نهضت ملی مسکن عنوان کرد و افزود: دولت با سیاستگذاری میخواهد به طریقی عمل کند که مردم و بخش خصوصی برای استفاده از این فناوریها ترغیب شوند.
اکبری با اشاره به اینکه صرفه جویی در مصرف انرژی از دیگر موارد مهم در اجرای نهضت ملی مسکن به شمار میرود، گفت: در تلاشیم تا با تدوین بهترین ضوابط و دستورالعملها از طریق حلقه واسط که همان اتاق تعاون است، بتوانیم شرایط مطلوب را برای سازندگان در ساخت و تولید مسکن ایجاد کنیم. وی با اشاره به طولانی و زمان بر شدن فرآیند کار، گفت: در قانون مکلف به ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در مدت چهار سال شدهایم که لزوما همه آنها مسکن حمایتی نیستند. دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هماکنون ۳۰۰ هزار واگذاری زمین برای ساخت مسکن اجرایی شده است، اظهار داشت: همچنین ۳۵۰ هزار واحد توسط بخش خصوصی و مردم ساخته شده است.
اکبری گفت: این رقم با حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد زمینی که در مراحل ساخت توسط نیروهای مسلح و سایر سازندگان قرار دارد، رقم تولید مسکن در دولت سیزدهم را نشان میدهد. وی با اشاره به برگزاری جلسات شورای مسکن، گفت: جلسات این شورا هر ۲۰ روز یک بار تشکیل میشود که نشاندهنده توجه ویژه دولت سیزدهم به بخش مسکن و تولید هر چه بیشتر آن است.
ایجاد ۵۰ شهر جدید و ۲۷ شهرک ساحلی
در این حال، مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به تاکید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ساخت ۵۰ شهر جدید و ۲۷ شهر ساحلی، گفت: نیازمند همکاری بخش خصوصی برای رسیدن به این هدف هستیم. علیرضا جعفری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید دیروز در حاشیه بیست و سومین در نمایشگاه صنعت ساختمان در گفتوگو با خبرنگاران، ایجاد شهرهای جدید و با کیفیت را یکی از اولویتها عنوان کرد و افزود: هدف ما این است که شهرهای جدید در کنار برخورداری از زیرساختها، به عنوان سکونتگاههای جدید با کیفیت شناخته شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی استفاده از تکنولوژیهای نوین در صنعت ساخت و ساز را از دیگر اولویتها در ساخت شهرهای جدید عنوان کرد. وی با اشاره به اینکه در نمایشگاه صنعت ساختمان، توان داخلی صنعتگران به نمایش گذاشته شده، بر استفاده از ایدهها و مصالح باکیفیت و استاندارد تاکید کرد و گفت: هدف ما این است که زندگی مردم در شهرهای جدید در کنار داشتن کیفیت با آرامش نیز توامان باشد که یکی از راههای رسیدن به این هدف، بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین است. مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه تلاش میکنیم تا فرهنگ استفاده از فناوریهای نوین در کشور گسترش یابد، بیان کرد: ظرفیتهای بهره مندی از مصالح ساختمانی با کیفیت در باید پیادهسازی شود که نیازمندیم قراردادهایی با پیمانکاران به امضا برسد تا در آن استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد در تولید انبوه ملاک عمل باشد.
جعفری با تاکید بر اینکه امکان فعالیت صنعتکاران برای تولید مسکن در شهرهای جدید فراهم شده است، گفت: ارایه خدمات عمومی، عمرانی، شهری و سایر خدمات رو بنایی و زیربنایی برای توسعه پایدار در برنامه شرکت عمران شهرهای جدید است. وی تصریح کرد: از صنعتگران و صاحبان ایده دعوت میکنیم تا در تولید مسکن همراه دولت باشند، چرا که برنامه دولت برای تاسیس ۵۰ شهر جدید و ۲۷ شهرک ساحلی نیازمند همکاری بخش خصوصی است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برای نخستینبار در کشور ۷۷ نقطه با یک کار جهادی انقلابی در مرحله اجرا قرار گرفته که در این صورت همه ظرفیت تولیدکنندگان ما در بخشهای عمرانی فعال خواهد شد. جعفری گفت: این نقطه رشد تولید است و در ادامه آن مهار تورمی را شاهد خواهیم بود. با بسترسازی در این فضا امکان فعالیت صنعتگران در حوزه مسکن رونق خواهد یافت.