یک سهام بنیادی چه ویژگی‌هایی دارد؟

۱۴۰۲/۰۵/۱۷ - ۰۳:۲۰:۵۵
کد خبر: ۲۱۲۴۳۰

نبض بورس| یکی از راه‌های کسب سود در بورس افزایش دانش و تحلیل است؛ چرا که به کمک این دو مولفه می‌توان سهامی خوب و سودآور را انتخاب کرد.در هنگام خرید یا انتخاب سهام بورسی باید شرایط بنیادی سهم را در نظر گرفت و با توجه به شرایط بازار و شرکت سهم را خریداری کرد.

محمد ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه درخصوص انتخاب سهام بنیادی یا ارزنده گفت: در خرید سهم باید نگاه کنیم که شرکت مدنظر که فعالیت تجاری اعم از خدماتی یا تولیدی انجام می‌دهد ارزنده است یا خیر؟ سهم بنیادی ارزنده، ارزش ذاتی آن کمتر از قیمتی است که روی تابلو معامله می‌شود.

به گفته وی یک سری مدل‌های ارزش‌گذاری وجود دارد که از بین این مدل‌های ارزش‌گذاری دو مدل کاربردی‌تر است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از مدل‌ها نسبی و نسبتی است که مهم‌ترین رویکرد آن نسبت قیمت به سود یا P/E است که قمیت فعلی را نسبت به EPS آینده‌نگر یا EPS forward یا سود آتی می‌سنجد.

مثلا وقتی بازار سرمایه را با بازار پول مقایسه می‌کنیم وقتی این نسبت کمتر از عدد ۵ باشد این سهم می‌تواند سهم ارزنده‌ای باشد.

سماوی ادامه داد: این‌ نسبت  P/E می‌تواند سرانگشتی باشد و محاسبات ساده‌تری داشته باشد. همچنین از لحاظ زمانی، زمان کمتری نیاز دارد و به تبع این موضوع ممکن است تا حدودی دقت پایینی داشته باشد. این رویکرد بازاری است و معامله‌گران و سهامداران خرد بیشتر از این روش استفاده می‌کنند.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از مدل‌های ارزش‌گذاری جریانات نقدی در سال‌های آتی خلق می‌کند، تنزیل می‌کند و ارزش فعلی را به دست می‌آورد و با قیمت مقایسه می‌کند و متوجه می‌شود ارزش فعلی هر سهم از قیمت سهم کمتر است و اگر کمتر باشد آن سهم ارزنده است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: این مدل هم رویکردهای مختلفی دارند همانند جریان نقدی آزاد شرکت، جریان نقدی آزاد صاحبان سهام, ارزش‌گذاری بر مبنای مدل تنزیل سود تقسیمی عموما از این مدل‌ها برای شرکت‌هایی که می‌خواهند درصدی، بلوکی یا سیت هیات مدیره را به دست آورند استفاده می‌کنند.

سماوی گفت: این روش پرکاربردی برای سهامداران خرد نیست؛ اگر به گزارش ارزش‌گذاری شرکت‌ها و عرضه اولیه‌ها توجه کنیم دو تا سه تا از رویکردها را در نظر می‌گیرد و ارزش ذاتی سهم را محاسبه می‌کند. در نتیجه سهمی ارزنده است با استفاده از روش‌ها برای مثال p/e کمتر از ۵ یا از طریق محاسبات فعلی و محاسبه ارزش ذاتی متوجه شویم که کمتر از قیمت درحال معامله است.

وی ادامه داد: در کنار این موضوعات باید ریسک‌های سهم را نیز در نظر بگیریم. آیا شامل قیمت‌گذاری دستوری می‌شود یا خیر؟ آیا صنعت رشد می‌کند؟ آیا شرکت‌ها طرح‌های توسعه‌ای دارد که به تبع آن هر یک ریسک‌ها کمتر باشد این سهم به ارزش ذاتی که ما در نظر گرفته‌ایم برسد؟

سماوی در نهایت گفت: ما باید توجه کنیم که سهم ارزنده لزوما به ما در کوتاه‌مدت بازدهی نمی‌دهد و نباید انتظار داشته باشیم که با خرید سهم ارزنده در کوتاه‌مدت قیمت به ارزش ذاتی خود برسد.

 

ارسال نظر