پیشبینی چهار میلیون زائر در اربعین حسینی
زمان زیادی به برگزاری اربعین حسینی باقی نمانده است. از روزهای قبل اخباری در مورد تدارکات این مراسم و فراهم آوردن وسایل رفاهی برای زیارت کنندگان منتشر شده است.
از راهاندازی موکبها تا بر پایی بیمارستانها و مراکز درمانی. البته مساله اینجاست که آیا اتفاقات غیر منتظرهای که سال قبل رخ داد و باعث شد تا تعداد زیادی از افراد نتوانند به موقع خود را به کربلا برسانند و شلوغی در مرزها و ... آشفتگیهای بسیاری را به همراه داشت باز هم تکرار خواهد شد یا مسوولان از شرایط سال گذشته برای بهتر کردن وضعیت امسال بهره جستهاند. در این بین رییس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه طبق پیش بینیهای انجام شده بیش از ۴ میلیون زائردر مراسم اربعین امسال خواهیم داشت گفت: طبق پیشبینیها بیش از ۹۴ درصد زائران با انتخاب مسیر زمینی با استفاده از حمل و نقل عمومی یا وسائل نقلیه شخصی به سفر عتبات عالیات خواهند رفت.
او هماهنگی همه دستگاهها برای اربعینی بیخطر را خواستار شد و گفت: همه دستگاهها با تمام توان باید در خدمت زائران باشند تا شاهدسفری ایمن و اربعینی با حداقل مشکل باشیم. هادیانفر به همزمانی اربعین با سفرهای تابستانه شهریور اشاره کرد و افزود: این مساله مدیریت و روانسازی ترافیک و خدمات مناسب را سختتر خواهد کرد. به گفته سردار هادیانفر دستگاههای مسوول و حمل و نقل جادهای باید در مبادی مرزی حاضر باشند تا خدمات مناسب را ارایه کنند. رییس پلیس راهور فراجا بر ممنوعیت استفاده از اتوبوسهای پاکستانی تاکید کرد و گفت: این اتوبوسها به دلیل مغایرت شکل فرمان، عدم پیوستن به کنوانسیونهای راهنمایی و رانندگی و فقدان برخورداری از بیمه بینالمللی همچنین سطح ایمنی و استاندارد ممنوع است و استفاده از این وسائل بهطور حتم حادثهساز خواهد بود.
انتقاد از چهار بانده نبودن محور ایلام
هادیانفر از برخی نارساییها انتقاد کرد و گفت: با وجود تاکید چندساله با برخی مشکلات مواجه هستیم که هنوز برطرف نشده است. یکیاز این موارد پایان نیافتن طرح چهاربانده شدن محور ایلام است که یک ضرورت ترافیکی برای مدیریت جابهجایی زائران محسوب میشود. او علاوه بر این از ظرفیت پارکینگها و تکمیل نشدن تونل کربلا انتقاد کرد و افزود: با وزیر راه و شهرسازی در این باره رایزنی شده و امیدواریم قبل از اربعین این چالشها برطرف شود.
رییس پلیس راهور فراجا بر آمادگی و استقرار بخشهای اورژانسی و تروما در مسیرها و مبادی مرزی تاکید کرد و گفت: برای خدمت بهداشتی به موقع برای حادثه دیدگان از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار استقرار این تجهیزات در نزدیکی مرزها هستیم. هادیانفر به نیاز تسهیلات ویژه برای زائران تاکید کرد و گفت: با توجه به بزرگی رویداد اربعین نیاز است دستگاههای متولی علاوه بر خدمات عادی، تسهیلات ویژه را در نظر بگیرند. او همچنین بر اثرگذاری رسانهها بر کاهش حوادث و آگاهسازی زائران تاکید کرد و گفت: البته رسانهها نباید با بزرگنمایی حوادث و مشکلات زائران را از این سفر معنوی منصرف کنند.
دستگاهها برای اطلاعرسانی سریع و صحیح همکاری کنند
به گفته هادیانفر اثرگذاری رسانهها برای کاهش حوادث، مدیریت ترافیکی و سفررا بسیار محوری عنوان کرد و افزود: لازم است همه دستگاهها برای اطلاعرسانی سریع و صحیح با تمامی رسانهها همراهی کنند. رییس پلیس راهور فراجا میزان حوادث در مسیر بازگشت را بیشتر دانست و افزود: این مساله نشان میدهد که موضوع بازگشت مسافران به دلیل خستگی و افزایش امکان حادثه بسیار مهم است که باید در اسکان، ایجاد فضای استراحت و مدیریت بازگشت برنامهریزی دقیق صورت گیرد.هادیانفر تاکید کرد: حتما همه امکانات و زیرساختها باید پیش از آغاز موج سفر اربعین انجام شود تا با چالش مواجه نشویم.
بازگشت اتوبوسهای فاقد صورت وضعیت به شهرهای مبدا
رییس پلیس راه فراجا با تاکید بر اینکه تردد همه اتوبوسهای شهری در محورهای مواصلاتی به خصوص محورهای منتهی به مرز عراق ممنوع است، گفت: همه اتوبوسهای مسافربری باید صورت وضعیت داشته باشند و در غیر این صورت به شهر مبدا بازگردانده میشوند. سردار حسن مومنی اظهار داشت: برخی از مسوولان شهری اصرار بر استفاده از اتوبوسهای شهری برای جابهجایی مسافران در محورهای مواصلاتی دارند که خلاف قواعد رانندگی است. او با بیان اینکه در صورت استثنا باید اتوبوسهای شهری با مجوز راهور وارد جاده شوند، افزود: تردد این وسائل نقلیه نیز مشمول همه قوانین اتوبوسهای برون شهری است.
اتوبوسهای ترکیه برای اربعین استفاده میشود
رییس پلیس راه فراجا به استفاده از خودروهای ترکیه برای جابهجایی زائران اشاره کرد و گفت: هماهنگی لازم برای بهرهمندی از این اتوبوسها در حال انجام است. سردار مومنی تاکید کرد: موضوع ثبت ساعت و صورت وضعیت برای این اتوبوسها در حال انجام است و امیدواریم قبل از موج مسافرت بهطور کامل انجام شود. او استفاده از اتوبوسهای کشور پاکستان را رد کرد و گفت: اتوبوسهای پاکستانی به دلیل فرسودگی و فقدان همخوانی با قوانین راهنمایی کشور و مشکلات بیمهای ممنوع است. به گفته سردار مومنی یکی از ایرادهای این اتوبوسها میزان سوار کردن مسافر است که به صورت غیرمجاز و بیش از حد مجاز سوار میکنند که همین موضوع تردد آنها را ممنوع میکند.