یک میلیون گوشی تلفن همراه تا پایان امسال تولید میشود
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در یک نشست خبری اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی پیام پروژه ای بود که بعد از چند سال با هدف ایجاد یک فرودگاه جدید برای انجام اهداف پستی و مخابراتی ایجاد شد. ایجاد قطب اقتصاد دیجیتال از مهمترین پروژههای این مجموعه است.
به گزارش تجارت نیوز، وی افزود: ایجاد قطب مرکز داده در منطقه ویژه اقتصادی یکی از پروژههایی است که ما دنبال می کنیم. در واقع ایجاد سه قطب مرکز داده پیشبینی شده است. ۱۸ شرکت خصوصی برای ایجاد مرکز داده در منطقه درخواست داشتهاند که با آنها موافقت شده و سه شرکت مرکز داده را فعال کرده و برنامه ما این است که به زودی هزار رک را در منطقه ویژه اقتصادی پیام روشن کنیم.
هدفگذاری تولید یک میلیون گوشی تلفن همراه تا پایان سال
قنبر پور گفت: تولید گوشی تلفن همراه یکی از پروژههای است که از دولت گذشته آغاز شده، ۱۳ شرکت خصوصی برای احداث خط تولید خود در این منطقه به ما مراجعه کردند که از این تعداد دو مجموعه به بهرهبرداری رسیدهاند و پیشبینی ما این است که تا پایان سال حداقل یک میلیون گوشی تولید شود که یک سوم آن گوشی هوشمند و باقی به صورت دکمهای خواهد بود. همچنین بومیسازی تجهیزات شبکه ملی اطلاعات از دیگر اهداف و برنامههای ماست و ۳۰ شرکت در حوزه تجهیزات شبکه فعالیت میکنند و حدود ۲۶ محصول منحصر به فرد در داخل مجموعه با تیراژ نزدیک به یک میلیون در حال تولید است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام در ادامه سخنانش تشریح کرد: ایجاد گمرک تخصصی فاوا از دیگر اقدامات انجام شده ذیل قطب اقتصاد دیجیتال است که در اواخر سال گذشته ایجاد و مصوب شد و زمینهسازی آن در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام شروع شده و گمرکهای مختلفی مانند گمرک جمهوری اسلامی ایران، شرکت پست و سازمان تنظیم مقررات و بخشهای خصوصی که در حوزه آزمایشگاه فعالیت میکنند حضور دارند تا فرصت ۶ ماهه ایجاد این گمرک که تا یک ماه آینده است ایجاد کنیم.
وی تشریح کرد: ایجاد شهر سیلیکون برای شرکتهایی که در حوزه تجهیزات سیلیکونی فعالیت میکنند از دیگر اقدامات مرتبط با حوزه قطب اقتصاد دیجیتال است تا بتوانند تولیدات خود را در مجموعه پیام ایجاد کنند. به طور کلی فعالیتهایی که در این مجموعه در حال پیگیری است میتوان به سه دسته تولید_صنعتی، گمرکی-ترانزیتی و فرودگاهی و هوانوردی اشاره کرد. در حوزه اول ۳۱۵ شرکت زمین دریافت کردند که از این تعداد ۱۷۶ شرکت پروانه بهرهبرداری دریافت کردهاند و بیش از ۷۰۰۰ نفر در خط تولید مشغول به کار هستند و بیش از ۱۵۰۰ محصول و خدمات را تجاری کردند. امسال برنامه داریم ۷۲ شرکت جدید را جذب و اراضی جدید را به آنها واگذار کنیم؛ بنابراین به صورت کلی مزایایی برای فعالیت در این مجموعه وجود دارد که نیاز شرکتهای ارتباطات را برطرف میکند.
۲۰۰ میلیون تن صادارت محصولات از گمرگ پیام
قنبرپور تصریح کرد: وجود گمرک و فرودگاه به شرکتها کمک میکند عملیات واردات و صادرات خود را به سادگی در منطقه ویژه انجام دهند. در گمرک پیام که همان گمرک استان البرز محسوب میشود سال گذشته شاهد ۲۰۰ میلیون تن صادرات محصولات بودیم که این مقدار صادرات بالغ بر ۲۰۶ میلیون دلار ارزش داشته و میزان صادرات سال ۱۴۰۱ نسبت به قبل آن افزایشی بوده است؛ میزان صادرات در سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی ۵۹ درصد و از نظر ارزش ارزی ۱۱۶ درصد افزایش صادرات را در سال گذشته داشتیم. در حوزه واردات میزان وزنی ۱۱۲ میلیون تن با ارزش ۹۵۸ میلیون دلار در منطقه ویژه است که نسبت به سال گذشته رشد داشته، اما رشد آن به اندازه صادرات نبوده است. از نظر وزنی ۲۸ درصد و از نظر ارزی ۵۰ درصد افزایش داشته است؛ همچنین در طول سال ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ هزار کانتینر وارد منطقه ویژه اقتصادی پیام شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام با اشاره بخش سوم فرودگاهی و هوانوردی بیان کرد: فرودگاه بینالمللی پیام هدف آن هاب پستی بوده اما درحال حاضر هاب پستی منطقه نیستیم بنابراین با هدف احیای این نقش در حال پیگیری همکاریهایی با شرکت ملی پست هستیم. این فرودگاه کارکردهای مختلفی دارد که بخشی از آن به مؤسسات آموزشی تعلق دارد و نزدیک ۶۰ درصد ظرفیت آموزش خلبانی کشور در حال حاضر در این مجموعه مستقر است. بخش دیگر هم به تعمیر و نگهداری هواپیما و بخش دیگر به پروازهای مسافری و حمل بار اختصاص دارد.
وی در حوزه مسافری توضیح داد: از سال ۱۳۹۸ که مجوز آن را دریافت کردیم به فاصله کمی از شیوع بیماری کرونا روبرو شدیم اما در همین مدت ۵۰۴ پرواز مسافری ورودی و خروجی در این مجموعه داشتیم و بیش از ۳۴ هزار مسافر جابجا کردیم و سال گذشته پروازهای بینالمللی به مقصد نجف شروع شد و امسال این پروازها در حال ادامه دادن است و به صورت هفتگی انجام میشود.
ایجاد گمرک تخصصی فاوا به زودی
قنبرپور تأکید کرد: ایجاد گمرک تخصصی فاوا یکی از برنامههای جدید ما در سال جاری است و پیشبینی میکنیم تا پایان ماه آینده این اتفاق در منطقه ویژه اقتصادی پیام رقم بخورد. توسعه پروازهای مسافری داخلی و خارجی از اهدافی است که در حال پیگیری هستیم. همچنین ایجاد گمرکی تخصصی فاوا نیازمند این است که پروازهای خود را به دبی و کشور چین برقرار کنیم با همین اولیت بندی ما به دنبال برقراری پروازهای این فرودگاه به دبی در سال جاری هستیم. علاوه بر موارد گفته شده موضوع ایجاد پارک فناوری هوایی در این مجموعه مطرح است که مورد توافق ما و معاونت علمی-فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته و فضایی به وسعت ۳۵ هکتار برای ایجاد این پارک در نظرگرفته شده است که بخشی از آن داخل محدوده فرودگاهی و بخش دیگر محدوده ویژه اقتصادی است. توسعه زیست بوم نوآوری و استارتاپی در منطقه با همکاری معاونت علمی هم از دیگر مواردی است که در حال پیگیری آن هستیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام در ادامه این نشست در پاسخ به یک سوال مبنی بر برنامه این فرودگاه برای برقراری دیگر پروازهای داخلی به سایر شهرها اظهار کرد: به عنوان تنها فرودگاهی که در استان البرز وجود دارد درحال پیگیری هستیم اما آنچه که برای این استان جذابیت دارد پروازهای مشهد، اهواز و کیش است، بنابراین اولویت به برقراری این پروازها است.
وی همچنین درباره خرید یک فروند هواپیما جهت مسافری و پستی گفت: در زمینه خرید یک فروند هواپیما برنامه ما همچنان ادامه پیدا میکند منبع آن هم تقریبا فراهم است اما باید توجه کرد که برای یک مجموعه دولتی خرید هواپیما اقدام آسانی نیست و به دنبال راههای قانونی برای رقم زدن این موضوع هستیم.
قنبرپور همچنین در ادامه سخنانش جزئیات بیشتری درباره تولید تلفن همراه بومی دکمهای ارائه و تشریح کرد: سرمایه گذاری را بخش خصوصی انجام داده بنابراین حتما درباره بازار این نوع گوشیها مطالعه کرده است؛ بنابراین نمیتوان گفت گوشی فیچرفون یا دکمه ای در این مجموعه تولید شده که از آن استقبال نشده باشد بلکه الان با سفارس تولید میشود و کارکردههای مختلفی دارد و برخی علاقهمند به استفاده از آن هستند؛ علاوه بر آن این مدل گوشی توسط سازمانهای نظامی، انتظامی نیاز به آن دارند بنابراین امسال برنامه داریم که یک سوم تولیدات گوشی تلفن همراه در پیام هوشمند باشد.