چه کسانی نمیتوانند به سفر اربعین بروند؟
بر اساس اطلاعاتی که پیش از ثبتنام زائران اربعین در سامانه سماح Samah.haj.ir قرار گرفته است، با استناد به نظر وزارت بهداشت و مصوبه ستاد اربعین و با توجه به شرایط خاص گرمای هوا، شماری از بیماران از انجام سفر اربعین منع شدهاند.
به گزارش تجارت نیوز، این گروه که تاکید شده از ثبتنام خودداری کنند، شامل این بیماران هستند: بیماران دیابتی با زخم و یا عفونت اندام، بیماران دیابتی که مشکل کلیوی دارند، بیماران مبتلا به رتینوپاتی پیشرفته، بیماران دارای عوارض و علائم قلبی و عروقی، بیمارانی که کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای ۲۵۰ و بالاتر دارند، بیماران مبتلا به سرطان که در حال درمان هستند، بیماران مبتلا به سرطان که وضعیت جسمانی نامطلوب دارند، بیماران مبتلا به آسم و COPD شدید و یا کنترلنشده، افرادی که بنا به نظر پزشک دارای بیماری واگیردار هستند بهویژه بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی، افرادی که دارای بیماری حاد تبدار هستند تا حداقل ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از قطع تب بدون استفاده از داروهای تببر، بهویژه بیماریهای تنفسی و گوارشی و پوستی با انجام معاینه مجدد.
همچنین به زنان باردار، سالمندان بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماریهای زمینهای صعبالعلاج، افراد دارای فشارخون بالای کنترلنشده، افراد مبتلا به دیابت کنترلنشده، افراد چاق با ضریب توده بدنی بیش از ۴۰، افراد دارای ضعف یا نقص سیستم ایمنی و افرادی که در حال طی دوران درمان شیمیدرمانی هستند، توصیه شده است از انجام پیادهروی اربعین پرهیز کرده و ثبتنام نکنند.
ثبت نام سفر اربعین ۱۴۰۲ به طور رسمی از چهارم مردادماه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. برای انجام این سفر به متقاضیان توصیه شده گذرنامه با اعتبار شش ماه همراه داشته باشند.
همچنین با توجه به گرمای هوا و ازدحام احتمالی جمعیت بهویژه در مرزهای زمینی، ستاد اربعین به زائران توصیه کرده مدت زمان پیادهروی را کوتاه کنند. هنگام ثبتنام در سامانه سماح نیز محدودیت زمانی برای خروج و ورود از/به مرزها نهایت یک هفته تعیین شده است.