افزایش درآمدهای شهرداری تهران با تراکمفروشی؟
معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با تاکید بر سهم بالای عوارض شهرسازی در افزایش درآمدهای شهرداری تهران در دوره کنونی مدیریت شهری گفت: اگر مولدسازی به روش صحیح انجام شود و صرفا مبتنی بر خامفروشی املاک نباشد، میتواند به افزایش درآمدهای پایدار شهر کمک کند.
«لطفالله فروزنده» در گفتوگو با ایلنا در پاسخ به اینکه با توجه به تاکید مسوولان شهرداری تهران مبنی بر تحقق درآمدهای مازاد بر بودجه مصوب در دوره کنونی مدیریت شهری، آیا در این دوره توجهی به لزوم ارتقای سطح درآمدهای پایدار شهرداری نیز شده است یا خیر، گفت: در دوره فعلی ساختوساز در پایتخت رونق مناسبی گرفته است که شاهد مثال این امر نیز افزایش محسوس آمار صدور پروانه ساخت در این دوره است.
البته توجهی جدی به احیای بافت فرسوده وجود دارد و گرههای موجود در ساختوساز در برخی بافتهای ناکارآمد نیز با مصوبات مختلف باز شده و مشوقهای گوناگونی ارایه شده است که شهروندان ترغیب شوند در بافتهای فرسوده ساختوساز انجام دهند. معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در پاسخ به اینکه آیا دریافت عوارض شهرسازی و واگذاری تراکم به عنوان یکی از راهکارهای اصلی درآمدزایی، مد نظر مسوولان کنونی شهرداری قرار دارد یا خیر، اظهار کرد: واگذاری تراکم به معنایی که در گذشته انجام میشد، به هیچوجه در دوره فعلی مدیریت شهری پایتخت انجام نمیشود و در تمام مجوزهایی که داده میشود و مصوباتی که در حوزه شهرسازی به تصویب میرسد، طرح تفصیلی شهر تهران بهطور کامل رعایت میشود.
فروزنده ادامه داد: برخی مصوبات کمیسیون ماده ۵ به خصوص طرحهای بازآفرینی شهری، در واقع مولدسازی زمینهای ذخیره شهری و استفاده از ظرفیت این زمینها متناسب با طرح تفصیلی شهر تهران و سایر قوانین و ضوابط حاکم بر شهرسازی در پایتخت است. وی تصریح کرد: در دوره کنونی مدیریت شهری، نگاه دورههای قبلی مبنی بر واگذاری تراکم سیال وجود ندارد، ولی معتقدیم اگر در یک زمین، طبق ضوابط قانونی و طرح تفصیلی به گونهای بارگذاری شود که درآمد بیشتری برای شهر به همراه داشته باشد، اتفاق مثبتی است، چراکه همه درآمدهای شهرداری در نهایت صرف ارایه خدمات بیشتر و بهتر به شهروندان خواهد شد.