روزهای تلخ و شیرین بورس

۱۴۰۲/۰۶/۰۴ - ۰۳:۰۱:۲۶
کد خبر: ۲۱۳۸۵۳
روزهای تلخ و شیرین بورس

در این ماه به‌دنبال رقم خوردن یک هزار و ۳۰۶ معامله، مالکیت انواع فرآورده‌های‌ هیدروکربوری، برق، اوراق سلف، قرارداد آتی، گواهی ظرفیت، گواهی سرمایه‌گذاری صندوق‌های قابل معامله و گواهی سپرده حامل‌های انرژی تغییر کرد.

در مردادماه، ۶۲۷ هزار و ۷۹۵ تن انواع حامل انرژی در تابلو نفت، گاز و سایر حامل‌های انرژی این بورس مورد مبادله قرار گرفت. ارزش ۹۹۶ معامله انجام‌شده در این تابلو افزون بر ۱۴۱ هزار و ۳۴۲ میلیارد ریال بود که ۹۶ درصد ارزش کل معاملات بورس انرژی در این ماه را به خود اختصاص داد.

   گاز مایع صدرنشین معاملات

در این ماه بیشترین سهم از ارزش معاملات به فرآورده «گاز مایع» به ارزش ۱۹.۵ هزار میلیارد ریال تعلق گرفت که دادوستد آن در رینگ بین‌الملل انجام شد و ۱۳.۲ درصد از ارزش کل معاملات بورس انرژی را به خود اختصاص داد. «نفتا» صادراتی دومین فرآورده با بیشترین ارزش معاملاتی در این ماه بود که با ۱۲.۱ هزار میلیارد ریال ارزش، ۸.۲ درصد از ارزش معاملات در بورس انرژی در مردادماه را از آن خود کرد. «ته‌مانده برج تقطیر» با ارزش معاملاتی ۱۱.۵ هزار میلیارد ریال نیز سهم ۷.۸ درصدی از ارزش کل معاملات بورس انرژی داشت که در رینگ بین‌الملل دادوستد شد.

همچنین معاملات فرآورده‌های «نفت‌گاز» و «نفت سفید» در رینگ بین‌الملل نیز در رتبه‌های چهارم و پنجم از نظر ارزش معاملاتی در مردادماه قرار گرفتند.بورس انرژی در ماه پنجم سال ۱۴۰۲ شاهد معاملات نزدیک به ۵۴۲ هزار ورقه سلف موازی با سررسید یکسال و بیشتر در ۷۷ معامله و به ارزش بیش از سه هزار میلیارد ریال نیز بود. گفتنی است ۲ درصد از معاملات این ماه به دادوستد اوراق سلف موازی با سررسید یکسال و بیشتر تعلق گرفت. در ماه مرداد همچنین تبادل مالکیت ۲۵۸ میلیون کیلووات‌ساعت برق در ۶۳ معامله به ارزش نزدیک به ۲۷۲ میلیارد ریال به ثبت رسید. علاوه بر این، بورس انرژی در این ماه میزبان دادوستد ۶۲.۴ میلیون کیلووات‌ساعت برق در قالب اوراق سلف به ارزشی نزدیک به ۶۰ میلیارد ریال در ۶۴ معامله بود.

تالار برق سبز بورس انرژی نیز در ماه معاملاتی منتهی به ۳۱ مردادماه شاهد ۷۴ معامله به حجم ۲۸.۷ میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر بود. ارزش خریدوفروش برق تجدیدپذیر در این ماه افزون بر ۷۸۲ میلیارد ریال شد.در مردادماه همچنین نزدیک به ۲۰.۳ هزار برگه گواهی ظرفیت به ارزش بیش از یک‌هزار و ۵۳۷ میلیارد ریال در بورس انرژی مورد دادوستد قرار گرفت. تابلو گواهی‌های سرمایه‌گذاری صندوق‌های قابل معامله نیز در این ماه میزبان معاملات ۶۵۰ هزار برگه از این گواهی به ارزش ۶.۶ میلیارد ریال بود.تابلو گواهی سپرده حامل‌های انرژی نیز در ماه مرداد شاهد دادوستد دو هزار تن برگه از گواهی سپرده نفت خام و میعانات گازی به ارزش بیش از ۴۸.۳ میلیارد ریال بود.در این ماه همچنین ۱۰ قرارداد آتی به ارزش نزدیک به ۲۶۳ میلیون ریال دست‌به دست شد.

    عرضه‌کنندگان برتر

در ماه پنجم امسال، شرکت پتروشیمی نوری با عرضه نزدیک به ۲۱۶ هزار تن فرآورده عنوان بزرگ‌ترین عرضه‌کننده در بورس انرژی را به نام خود ثبت کرد. همچنین شرکت نفت ستاره خلیج فارس با بیش از ۱۵۸ هزار تن عرضه و پالایش نفت آبادان با ۱۵۶.۷ هزار تن عرضه رتبه‌های دوم و سوم بزرگ‌ترین عرضه‌کنندگان این ماه را به خود اختصاص دادند. شرکت‌های پتروشیمی بوعلی‌سینا، به پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت لاوان نیز به ترتیب در رتبه‌های چهارم تا ششم عرضه‌کنندگان بزرگ در این ماه معاملاتی بورس انرژی قرار گرفتند.جایگاه‌های هفتم تا دهم بزرگ‌ترین عرضه‌کنندگان این ماه در بورس انرژی نیز به‌ترتیب به شرکت‌های پالایش نفت امام خمینی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران و پتروشیمی خارک تعلق گرفت.

    فروشندگان برتر

در ماه پنجم امسال شرکت پالایش نفت آبادان ۹۳ هزار تن از فرآورده‌های خود را از طریق این بورس فروخت و جایگاه نخست را در لیست فروشندگان برتر بورس انرژی از آن خود کرد.دومین شرکت با بیشترین حجم فروش از طریق بورس انرژی نیز پالایش نفت اصفهان با ۷۳.۶ هزار تن بود.شرکت پالایش نفت امام خمینی با ۶۹ هزار تن فروش فرآورده نیز در رتبه سوم لیست برترین فروشندگان این ماه قرار گرفت.جایگاه چهارم و پنجم برترین فروشندگان بورس انرژی در این ماه را نیز شرکت‌های نفت ستاره خلیج فارس با ۶۷.۹ تن و شرکت ملی گاز ایران با ۵۴ هزار تن به نام خود ثبت کردند.

   چه خبر از بورس کالا

بازار گواهی سپرده کالایی بورس کالای ایران در هفته منتهی به ۳ شهریور ۱۴۰۲ میزبان معامله ۶ میلیون و ۱۰۸ ورق بهادار مبتنی بر کالا به ارزش ۲۶۷ میلیارد تومان بود. تمام سکه طلا از لحاظ ارزش معاملات و سیمان از نظر حجم معاملات برتر از سایر دارایی‌ها، در جایگاه نخست ایستاد. ۶ میلیون و ۱۰۸ هزار و ۵۴۹ ورق بهادار مبتنی بر کالا به ارزش بیش از ۲۶۷ میلیارد و ۷۲۵ میلیون تومان در بازار گواهی سپرده کالایی در بورس کالا در هفته گذشته معامله شد. در هفته منتهی به ۳ شهریور ۱۴۰۲ بیش از ۴۷۷ هزار و ۷۰۰ گواهی سپرده تمام سکه طلا به ارزش ۱۳۲ میلیارد و ۷۱۸ میلیون تومان منعقد شد.

در جریان معاملات هفته گذشته، ۱۶۰ هزار و ۲۱ اوراق گواهی سپرده شمش طلا در حالی منعقد شد که این دارایی پایه ارزش ۴۸ میلیارد و ۷۰۸ میلیون تومان را ثبت کرد. سیمان با ثبت معامله ۴ میلیون و ۲۰۴ هزار گواهی سپرده، رتبه نخست از نظر حجم را به ثبت رساند و ارزش معاملات این دارایی ۴.۷ میلیارد تومان شد. ارزش معاملات ۹۹۵ هزار و ۲۲۵ گواهی سپرده زعفران ۴۵ میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان بود و ارزش معاملات ۲۷۱ هزار و ۶۰۳ گواهی سپرده شیشه نیز ۳۵.۶ میلیارد تومان شد.

بورس کالای ایران برترین‌های بورس کالا در هفته منتهی به ۳ شهریور را براساس ارزش فروش شرکت‌ها در بازار فیزیکی اعلام کرد.جزییات رتبه‌بندی جایگاه شرکت‌ها از لحاظ فروش به شرح زیر است:  فولاد مبارکه اصفهان با ثبت معامله ۹۷ هزار و ۱۴۰ تن ورق سرد و گرم خودرو، ورق سرد لوازم خانگی، ورق رنگی و ورق گالوانیزه به ارزش ۳ هزار و ۴۵ میلیارد تومان در رتبه نخست ایستاد. توسعه آهن و فولاد گل گهر با فروش ۱۴۰ هزار تن آهن اسفنجی به ارزش یک هزار و ۷۵۷ میلیارد تومان، دوم شد.

معدنی و صنعتی چادرملو با فروش ۷۰ هزار و ۱۴۰ تن شمش بلوم، گندله سنگ آهن و آرگون به ارزش ۹۶۴ میلیارد تومان، سوم شد.پالایش نفت اصفهان با ثبت معامله ۶۰ هزار تن وکیوم باتوم به ارزش ۸۴۷ میلیارد تومان در رتبه چهارم ایستاد. ذوب آهن اصفهان با ثبت معامله ۲۴ هزار و ۴۹۳ تن تیرآهن، شمش بلوم و میلگرد به ارزش ۵۵۹ میلیارد تومان پنجم شد.معدنی و صنعتی گل گهر ۱۲۰ هزار تن گندله و کنسانتره آهن را به ارزش ۵۲۰ میلیارد تومان فروخت و ششم شد.

پتروشیمی تندگویان با فروش ۱۲ هزار و ۷۰۲ تن پلی اتیلن ترفتالات نساجی و بطری و نخ پلی استر در گریدهای مختلف به ارزش ۴۹۹ میلیارد تومان هفتم شد.صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان با ثبت معامله ۱۱۰ هزار تن گندله سنگ آهن به ارزش ۴۹۴ میلیارد تومان، هشتم شد. ملی صنایع مس ایران با فروش یک هزار و ۷۹۵ تن مس کم عیار، سولفور مولیبدن و کنسانتره فلزات گران بها به ارزش ۴۳۴ میلیارد تومان در رتبه نهم ایستاد. پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند نیز با ثبت معامله ۳۰ هزار تن وکیوم باتوم به ارزش بیش از ۴۱۵ میلیارد تومان دهم شد.

 

ارسال نظر