جامعه کارگری آماده ورود به خانه ملت است
شرکت نمایندگان کارگران در رقابتهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی امروزه یکی از مباحثی است که پس از بحث پیشثبتنام انتخابات دوره دوازدهم مجلس بیش از پیش در محافل تشکلی مطرح شده است.
با پایان پیش ثبتنام، بسیاری این نکته را مطرح کردند که ضرورت دارد کارگران نیز در این مجمع بزرگ سیاسی و قانونگذاری کشور شرکت کرده و از منافع این بخش دفاع کنند.
حتی خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه بیانیه و فراخوانی صادر کرد. با این حال، بسیاری هنوز موانعی در راه این حضور مشاهده میکنند.محمدرضا تاجیک (عضو هیاتمدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری و عضو شورای عالی کار) در این رابطه با اشاره به برخی موانع در برابر جامعه کارگری برای حضور در انتخابات مجلس به عنوان نامزد، به ایلنا گفت: قطعا با حضور نمایندگان کارگر و حضور کارگران در مجلس میتوانیم بهتر حقوق این بخش مهم از جامعه را پیگیری کنیم.
ما زمانی که از شرکت به عنوان نامزد در انتخابات مجلس سخن میگوییم، از ورود به قوه مقننه این نظام سخن میگوییم؛ یعنی بهترین جایی که میتوان از حقوق از دست رفته کارگران دفاع کرد.او افزود: در میان جامعه کارگری بسیاری از افراد، پزشک، مهندس، متخصص، کارشناسان ارشد علوم انسانی و اقتصادی و.. هستند که در بخشهای زیادی از امور اجتماع نخبه و صاحبنظر به حساب میآیند. جامعه کارگری سرشار از نخبگان صاحبنظر آماده ورود به خانه ملت است.
تصویب قوانین به نفع جامعه کارگری
تاجیک خاطرنشان کرد: اگر نمایندگان کارگری میتوانستند در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کنند و کرسی به دست بیاورند، پتانسیل بسیار خوبی را به دست میآوردند تا بتوانند قوانین را آنطور که به نفع جامعه بازنشستگی و کارگری است تصویب کنند؛ اما به هرحال واقعیت تلخ این است که نمایندگان تخصصی و اصطلاحا «صنفیها» هنوز جایی در مجلس شورای اسلامی ندارند. متاسفانه اکثریت قاطع کرسیها در همه استانها متعلق به شخصیتهای سیاسی است. اگر یک ائتلاف با حمایت گسترده از نمایندگان مستقیم کارگری در سالهای قبل و امسال انجام میشد و یک فراکسیون قوی کارگری وارد مجلس میشدند، بسیاری از مطالبات اساسی جامعه کارگری به خوبی قابل پیگیری بود.
امنیت شغلی اولویت کارگران
او با اشاره به برخی موضوعات حساس در جامعه کارگری گفت: اکنون اولویت اساسی کارگران ایران «امنیت شغلی» است. اگر امنیت شغلی و عدم وجود خطر اخراج آسان باشد، هم بحث دستمزد قابلیت اصلاح دارد و هم «تشکلیابی و بیان مطالبات» در کارگران بهتر صورت میگیرد.
اکنون امنیت شغلی مسالهای است که دقیقا در مجلس درحال پیگیری است و ما نیازمند زور بیشتر نمایندگان همسو در جهت هژمونیک کردن و بر کرسی نشاندن این بحث هستیم. بسیاری از مطالبات کارگران زیرشاخهای از بحث امنیت شغلی است که اگر این یک مورد حل شود و مساله شوم قراردادهای موقت و سفید امضا حل شود، بسیاری مسائل دیگر نیز حل خواهد شد.
حضور جدی کارفرمایان در مجلس
عضو هیاتمدیره مجمع عالی نمایندگان کارگری بیان کرد: کارفرمایان در مجلس بهصورت مستقیم و به صورت در سایه و غیر مستقیم، همزمان حضور جدی دارند. اینچنین نیست که بگوییم مجلس نهادی صرفا ملی بوده و صحنه رقابت و مجادله گروههای ذی نفع مختلف نیست.
تاجیک در پاسخ به کسانی که میگویند کارگران توان شناخت و ورود به سایر حوزههای غیر کارگری و غیراقتصادی مطرح در مجلس را ندارد، اضافه کرد: این دیدگاه کاملا غلط است و صاحبان آن به کلی اشتباه میکنند. اگر کسی جامعه کارگری را بشناسد، میفهمد که هرکس کار میکند و تحت پوشش بیمه سازمان تامین اجتماعی است، ذیل جامعه کارگری حساب میشود. هرچند بسیاری اقشار و گروههای غیرتحت پوشش نیز ممکن است جزو این جامعه باشند.
در میان جامعه کارگری ما بسیاری از افراد، پزشک، مهندس، متخصص، کارشناسان ارشد علوم انسانی و اقتصادی و.. هستند که در بخشهای زیادی از امور اجتماع نخبه و صاحبنظر به حساب میآیند. جامعه کارگری سرشار از نخبگان صاحبنظر آماده ورود به خانه ملت است. بسیاری از دوستان ما که در ادوار مختلف عضو شورای عالی کار بودند نیز واقعا افراد نخبهای در کشور بودند. آنها هم از لحاظ تحصیلات و هم شناخت کاملا مسلط بودند و بنده عضو کوچک آنها محسوب میشوم.
حضور افراد غیرمتخصص در مجلس و آسیبهای ناگوار آن
او افزود: مقایسههای اینچنینی و تحقیرآمیز اساسا نباید مطرح شود، زیرا بنده به وضوح دیدهام که افرادی غیرمتخصص صرفاً براساس ارتباطات سیاسی و بدون حتی یک روز رزومه و سابقه اجرایی و مدیریتی و مدنی، وارد مجلس شدند و فقط یکسال طول کشیده تا بفهمند در چه نهاد مهمی وارد شدند. اینکه فردی تنها به خاطر حضور در یک اتوبوس قدرت و حضور در یک جناح وارد مجلس شود، از آسیبهای بسیار ناگوار سیاسی ما در مجلس است.
عضو شورای عالی کار و کمیته مزد با اشاره به حضور دیگر طبقات اجتماعی و اقشار در میان نمایندگان مجلس در میان شرکای اجتماعی روابط کار و تامین اجتماعی گفت: کارفرمایان و صاحبان سرمایه نیز در مجلس شورای اسلامی به صورت مستقیم و به صورت در سایه و غیر مستقیم، همزمان حضور جدی دارند. اینچنین نیست که بگوییم مجلس نهادی صرفا ملی بوده و صحنه رقابت و مجادله گروههای ذی نفع مختلف نیست.