سقوط قیمت جهانی مواد غذایی
آژانس مواد غذایی سازمان ملل متحد (فائو) اعلام کرد: قیمت جهانی مواد غذایی به پایینترین سطح در دو سال اخیر رسیده است.
شاخص قیمت مواد غذایی فائو از مارس ۲۰۲۱ در این سطح نبوده و در مقایسه با مارس ۲۰۲۲ تا ۲۴ درصد کاهش یافته است. شاخص قیمت جهانی آژانس مواد غذایی سازمان ملل متحد در ماه آگوست به پایینترین حد خود در دو سال اخیر رسید و بازگشت ماه قبل را معکوس کرد زیرا کاهش بیشتر کالاهای غذایی افزایش برنج و شکر را جبران کرد. به گزارش رویترز، این آژانس در روز جمعه (۸ سپتامبر) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در ماه آگوست بهطور متوسط ۱۲۱.۴ واحد در مقابل ۱۲۴ برای ماه قبل بود.
شاخص جولای در ابتدا به عنوان ۱۲۳.۹ در بازگشت از پایینترین سطح دوساله ژوئن در نظر گرفته شد. این رقم در ماه آگوست پایینترین رقم از مارس ۲۰۲۱ بود و همچنین ۲۴ درصد کمتر از بالاترین رقم ثبت شده در مارس ۲۰۲۲ و حمله روسیه به اوکراین بود. این آژانس اعلام کرد: کاهش در شاخص کلی علیرغم جهش معیار برنج فائو به بالاترین حد در ۱۵ سال اخیر پس از محدودیتهای صادراتی هند، منعکسکننده کاهش محصولات لبنی، روغنهای نباتی، گوشت و غلات است.
قیمتهای انفجاری برنج به دلیل شرایط آبوهوایی نامساعد تشدید شده است که ازجمله مهمترین آنها بازگشت پدیده اقیانوسی النینو است که میتواند برداشت محصول را در سراسر جهان به خطر بیندازد. تأثیر بالقوه آن بر محصولات نیشکر نیز قیمت شکر را همراه با هوای خشک در تایلند، یکی از تولیدکنندگان پیشرو شکر، افزایش داده است.
شاخص غلات فائو نسبت به جولای ۰.۷ درصد کاهش یافت زیرا قیمت گندم در مواجهه با برداشتهای نیمکره شمالی کاهش یافت درحالی که ذرت برای هفتمین ماه متوالی سقوط کرد و به پایینترین حد در سه سال اخیر رسید که تحتفشار رکورد محصول برزیل و نزدیک شدن به برداشت ایالاتمتحده بود. شاخص شکر فائو در ماه آگوست ۱.۳ درصد نسبت به ماه قبل افزایش یافت که به دلیل نگرانیها در مورد تأثیر الگوی آبوهوایی النینو بر تولید جهانی، آن را ۳۴ درصد بالاتر از سطح سال قبل نشان میدهد.