هفت روش ساده برای درمان یبوست
افراد ممکن است به دلیل خوردن یا نخوردن برخی غذاها، انتخابهای سبک زندگی، داروهایی که مصرف میکنند یا شرایط پزشکی خاصی که دارند دچار یبوست شوند. هرچند در بسیاری افراد، علت یبوست مزمن ناشناخته است، اما یبوست معمولاً با علائم زیر مشخص میشود:
به گزارش خبرآنلاین، کاهش نیاز به دفع مدفوع، دشواری در دفع مدفوع، احساس عدم تخلیه کامل روده، کاهش اشتها، عفونت روده، احساس درد هنگام دفع مدفوع، نفخ شکم و احساس وجود انسداد در راستروده.
در ادامه هفت روش درمان خانگی برای رفع یبوست و پیشگیری از آن ذکر شده است:
۱. آب بیشتری بنوشید
کمآبی بدن یکی از علل بروز یبوست است. برای جلوگیری از این امر، نوشیدن آب کافی و هیدراته ماندن ضروری است. نوشیدن آب به صورت روزانه، عمل دفع را آسانتر میکند. همچنین آب موجود در میوه و سبزیجات یا استفاده از غذاهای مایع به عنوان یک درمان خانگی و قطعی برای یبوست شناخته میشود.
۲. فیبر بیشتری مصرف کنید
برای درمان یبوست، پزشکان اغلب توصیه میکنند که مصرف فیبر غذایی را افزایش دهید؛ به این دلیل که افزایش مصرف فیبر، تحرکات روده را افزایش میدهد و عمل دفع را آسانتر میکند. همچنین به مواد قابل دفع این امکان را میدهد که با سرعت بیشتری از سیستم گوارش عبور کنند.
۳. ورزش کنید
مطالعات مختلف نشان داده است که ورزش میتواند به بهبود علائم یبوست کمک کند. این مطالعات سبک زندگی کمتحرک را با افزایش خطر یبوست مرتبط دانستهاند. در افراد مبتلا به IBS (سندرم روده تحریکپذیر)، ورزشهای ساده مانند یک پیادهروی تند میتواند علائم گوارشی را بهبود بخشد. ورزشهای ملایمی مانند پیادهروی منظم، شنا، دوچرخهسواری یا دویدن سادهترین راهها برای افزایش حرکات روده و رفع یبوست هستند.
۴. قهوه بنوشید
بر اساس تحقیقات، نوشیدن قهوه به رفع یبوست کمک میکند؛ به این دلیل که قهوه، بخصوص قهوههای حاوی کافئین، ماهیچههای دستگاه گوارش را تحریک میکند. نوشیدن قهوه کافئیندار ۶۰ درصد قویتر از نوشیدن آب و ۲۳ درصد قویتر از نوشیدن قهوه بدون کافئین در بهبود یبوست عمل میکند. قهوه همچنین حاوی مقادیر کمی فیبر محلول است که با بهبود تعادل باکتریهای روده و جلوگیری از یبوست همراه است.
۵. غذاهای پروبیوتیک مصرف کنید
پروبیوتیکها باکتریهای زنده و مفیدی هستند که به طور طبیعی در روده وجود دارند و به جلوگیری از یبوست مزمن کمک میکنند. برخی از افرادی که یبوست مزمن دارند، دچار عدم تعادل باکتری در روده خود هستند. مصرف بیشتر غذاهای پروبیوتیک میتواند به بهبود این تعادل و جلوگیری از یبوست کمک کند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مصرف پروبیوتیکها به مدت دو هفته، تأثیر چشمگیری در رفع یبوست دارد. سس سویا، کفیر، نان خمیر ترش، زیتون، خیارشور، سیر، پیاز و سرکه سیب نمونههایی از پروبیوتیکهای طبیعی هستند.
۶. آلو بخورید
آلو یک ملین طبیعی است و اغلب افراد از آلو و آب آن به عنوان یک داروی طبیعی برای رفع یبوست استفاده میکنند. آلو خشک علاوه بر فیبر، حاوی سوربیتول است؛ سوربیتول یک الکل قندی است که اثر ملین دارد.
۷. سعی کنید از مصرف لبنیات اجتناب کنید
مصرف زیاد محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و بستنی میتواند سبب ایجاد یبوست در بسیاری از افراد شود. همچنین لاکتوز موجود در لبنیات باعث ایجاد نفخ و گاز میشود که در صورت ابتلا به یبوست منجر به ایجاد احساس ناخوشایندی در فرد میشود.