بررسی آخرین وضعیت فیبرنوری در کشور
پروژه فیبرنوری که از مهمترین پروژههای ارتباطی دولت سیزدهم به شمار میرود، بر اساس آخرین اظهارات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکنون با ۵۰۰ شهرداری در کل کشور برای اجرای این پروژه توافق نامه امضا شده و این کار به سرعت در سراسر کشور در حال اجرا است.
به گزارش ایسنا، رشتههای شفاف شیشهای و پلاستیکی یا فیبر نوری اکنون بخش مهمی از تجهیزات ارتباطی زیرساختی در جهان را تشکیل داده است؛ فناوری اصلی که طی سالهای گذشته در بخش ارتباطات ثابت ایران کمتر به کار گرفته شده بود، اما در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفته است.
شبکه زیرساخت کشور با سرمایهگذاری دولت، بیش از ۷۰ هزار کیلومتر فیبر را برای اتصال شهرهای مختلف کشور به یکدیگر فراهم کرده، اما در داخل شهرها هنوز شبکه دسترسی یا آخرین لایه اتصال به ساختمانهای مسکونی و تجاری کشور با تجهیزات قدیمی هم وجود دارد که به شبکه مسی مشهور است؛ این شبکه بهرغم گستردگی زیاد، توانایی کمی برای سازگاری با فناوریهای جدید و استفاده از خدمات پهن باند دارد.
با آغاز به کار دولت سیزدهم اقدامات بسیاری برای پیشبرد این پروژه ملی انجام شد و طبق گفته مسوولان قرار است تا پایان سال ۸ تا ۱۰ میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار بگیرند. در همین رابطه به تازگی عیسی زارعپور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در دیدار با احمد محمدیزاده استاندار بوشهر، با اشاره به اهمیت پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارها، گفت: این پروژه اولویت دولت و زیرساخت توسعه کشور در دهههای آینده است و بر بستر آن میتوانیم سرعتهای چند صد مگابیتی به مردم ارایه کنیم.