وابستگی سازمان هواشناسی به مدلهای خارجی
رییس سازمان هواشناسی با بیان که «هنوز به مرحله تهیه مدل جهانی برای پیشبینی هواشناسی نرسیدهایم» گفت: مدلهای منطقهای را ایرانی کرده و از آنها استفاده میکنیم.
رییس سازمان هواشناسی با بیان که «هنوز به مرحله تهیه مدل جهانی برای پیشبینی هواشناسی نرسیدهایم» گفت: مدلهای منطقهای را ایرانی کرده و از آنها استفاده میکنیم.
سحر تاجبخش مسلمان در گفتوگو با تسنیم، یادآور شد: در زمان حاضر برخی از سامانههای هواشناسی بر اساس مدلهای بومی راهاندازی شده، خروجی میدهد. وی افزود: اینکه بتوانیم از صفر تا 100 یک مدل جهانی برای پیشبینی هواشناسی را بنویسیم، هنوز به این مرحله نرسیدهایم. وی ادامه داد: اما در مدلهای منطقهای از مدلهای «متن باز» موجود استفاده کرده و به تعبیری آن را ایرانی کرده و از آن استفاده میشود. تاجبخش پیشتر با بیان اینکه در «سازمان هواشناسی گیر داریم» گفته بود: در بحث تجهیزات هواشناسی با استانداردهای بینالمللی فاصله داریم. یکی از نیازهای اساسی و ضروری کشور، شبکه راداری است.
ترکیه با مساحت حدود 800 هزار کیلومتر مربع 17 رادار هواشناسی را دور تا دور کشور نصب کرده است. این درحالی است که در ایران با احتساب نصب رادار لرستان در زمان حاضر 10 رادار داریم! وی با بیان اینکه نیمه شرقی کشور رادار ندارد و باید شبکه پایش هواشناسی را تجهیز کنیم در پاسخ به پرسش تسنیم در خصوص تعداد نیاز کشور به رادارهای هواشناسی ادامه داد: در زمان حاضر حداقل 16 رادار هواشناسی در کشور کمبود داریم، درخواست تامین فوری این تعداد رادار را ارایه دادهایم که به اطلاع رییسجمهوری هم رسیده است.
رییس سازمان هواشناسی کشور درباره تامین تجهیزات مورد نیاز هواشناسی، گفت: تامین تجهیزات فرآیندهایی دارد و همه را باید از خارج خریداری کنیم. شرایط تحریم کار را سخت کرده اما تلاش میکنیم با کمک دولت، وضع را بهبود ببخشیم. کار سخت است و مساله تحریم خیلی ما را اذیت میکند، اما سعی میکنیم با دور زدن تحریمها، تجهیزات را تامین کنیم.