چگونه یخ مواد غذایی را باز کنیم؟
متخصصان ایمنی غذایی بر این باورند که اختلاف دمایی که در فضای محیط بین بخشهای بیرونی و داخلی مواد غذایی ایجاد میشود، میتواند ایمنی ماده غذایی را به خطر بیاندازد و احتمال رشد میکروبها یا باکتریها در سطح مواد غذایی را افزایش بدهد. این احتمال در مورد گوشتها و مخصوصا گوشت مرغ و بوقلمون بیشتر است.
تخصصان ایمنی مواد غذایی بر این باورند که ایمنترین راه برای یخزدایی تمامی محصولات خوراکی و مخصوصا گوشتها، این است که ابتدا آنها را داخل یک بشقاب یا ظرف مناسب قرار دهید و سپس ظرف را داخل یخچال بگذارید. اجازه بدهید که ماده غذایی فریزشده در دمای یخچال و بهآرامی یخزدایی شود. در چنین شرایطی، ایمنی مواد غذایی به خطر نمیافتد و بعد از حدود 10 تا 12 ساعت، ماده غذایی مورد نظر کاملا یخزدایی میشود.
به گزارش بهداشت نیوز، از دیگر روشهای ایمن برای یخزدایی، استفاده از مایکروویو برای یخزدایی مواد غذایی است، به این شرط که حتما بستههای غذای یخزده داخل یک بشقاب یا ظرف قرار بگیرند تا مثلا خونابه گوشتها به سینی مایکروویو نشت نکند. نکته مهم دیگری که درباره یخزدایی از مواد غذایی وجود دارد، این است که پس از باز شدن کامل یخ مواد غذایی و مخصوصا انواع گوشتها، آنها را بههیچوجه مجددا فریز نکنید زیرا تغییرات دمایی پیشآمده میتواند احتمال رشد یا تکثیر باکتریها را در ماده غذایی مورد نظر ایجاد کند و سلامت آنها را به خطر بیندازد.