هراس معامله گران در بازار سرمایه

۱۴۰۲/۰۷/۲۴ - ۰۸:۴۳:۱۴
کد خبر: ۲۱۷۵۳۴
هراس معامله گران در بازار سرمایه

ناظران یکی از عوامل رشد نکردن بازار، رکود معاملاتی و افزایش خروج سرمایه را تداوم جنگ میان فلسطین و اسرائیل می‌دانند.

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز دوشنبه می‌روند که روز یکشنبه شاخص‌های‌ بازار سهام نوسان کم‌دامنه‌ای داشتند. برای پیش بینی بورس امروز –دوشنبه 24 مهر- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز یکشنبه شاخص کل 496 واحد رشد کرد و شاخص کل هم‌وزن هزار و 271 واحد افت کرد. همچنین شاخص کل فرابورس  51 واحد پایین آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش 344 واحدی داشت. 

بیشترین افزایش قیمت

به گزارش ایسنا، روز یکشنبه در بورس شرکت زغال سنگ نگین طبس (کطبس)، شرکت واسپاری ملت (ولملت) و شرکت فراورده‌های نسوز آذر (کاذر) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت صنعت روی زنگان (زنگان)، شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس (ثپردیس) و شرکت سرمایه گذاری مسکن الوند (ثالوند) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

بیشترین کاهش قیمت 

در بورس نمادهای کسعدی (شرکت کاشی سعدی)، ثامان (شرکت سامان گستر اصفهان) و غبهنوش (شرکت بهنوش ایران) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت شرکت کشت و صنعت شهداب ناب خراسان (غشهداب)، شرکت صنایع گلدیران (گلدیرا) و شرکت گسترش سرمایه گذاری ایرانیان (وگستر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

عرضه و تقاضای بازار

در معاملات یکشنبه، 41 نماد صف خرید داشتند و 88 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 71 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 118 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 10 درصدی به 442 میلیارد تومان رسید.

2

پیش بینی بورس امروز 

معاملات دیروز بورس تهران با روند نزولی شاخص کل آغاز شد اما در ادامه رشد کرد و پس از چند بار تغییر جهت دادن، در نهایت 496 واحد بالاتر از روز قبل ایستاد. 

نمادهای فولاد، پارسان، شستا، فارس و کچاد بیشترین اثر مثبت را بر شاخص داشتند و نوری، بوعلی و غکورش مانع رشد بیشتر شاخص شدند. 

اما دیروز تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هجدهمین روز متوالی منفی شد و 496 میلیارد تومان از بازار خارج شد. نمادهای وآیند، شستا، وبملت، فملی، فولاد، شپنا، نوری، ذوب، وکغدیر و شبندر بیشترین خروج سرمایه را داشتند.

ناظران یکی از عوامل رشد نکردن بازار، رکود معاملاتی و افزایش خروج سرمایه را تداوم جنگ میان فلسطین و اسرائیل می‌دانند. به ویژه آن که هر روز شایعات و تهدیداتی علیه ایران در رسانه‌های حامی اسرائیل مطرح می‌شود. این اخبار منفی بر بازارها اثر می‌گذارند و در بازار سرمایه نیز به شکل رکود و خروج سرمایه عیان می‌شود. در نتیجه چشم انداز بازار فعلا منفی است مگر آنکه اخبار مثبتی در روزهای آتی منتشر شود.

1