دستورات جدید طیبنیا برای تحول اقتصادی
مهر
وزیر اقتصاد در نامههای جداگانه خطاب به معاونان وزارت اقتصاد و روسای سازمانهای تابعه، دستورات جدیدی را صادر کرد. علی طیبنیا طی نامههای جداگانه خطاب به معاونان وزارت اقتصاد و روسای سازمانهای تابعه، نکاتی را در جهت بهبود فعالیتهای دستگاههای تابعه خواستار شد. این نامهها که پس از ارایه گزارش عملکرد معاونتها و سازمانهای تابعه در چارچوب سند راهبردی ابلاغی از سوی وزیر اقتصاد ارسال شده، به مثابه نقشه راه برای وزارت اقتصاد و واحدهای تابعه محسوب میشود.
وزیر اقتصاد با توجه به گزارش عملکرد معاونت مالی و خزانهدار کل کشور در پایان سال ۱۳۹۳، بر اساس سند راهبردی ابلاغی، ضمن تقدیر از تلاشهای صورت گرفته در زمینه استقرار سامانه نظارت آنی (سناما)، یادآور شد: پروژه خزانهداری الکترونیک باید در کنار پروژه مولدسازی و مدیریت داراییهای دولت و هماهنگ با آن با جدیت دنبال شود بهطوری که نظام خزانهداری الکترونیک قابلیت توسعه، روزآمدی و انعطافپذیری بالایی داشته باشد و موانع درون و برونسازمانی این دو ابرپروژه کلیدی در کریدور سبزی که برای پروژههای کلیدی در نظر گرفته شده است، گزارش داده شود. این گزارش حاکی است، وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین طی نامهیی خطاب به رییس کل سازمان امور مالیاتی خواستار تسهیل و سادگی بیش از پیش فرآیند تشخیص و دریافت مالیات شد. بنابر این گزارش، طیبنیا با توجه به گزارش عملکرد سازمان امور مالیاتی در سال ۱۳۹۳، بر اساس سند راهبردی ابلاغی ضمن تقدیر و تشکر از عملکرد آن سازمان در زمینه تحقق درآمد مالیاتی و همچنین وصول مطالبات معوق و افزایش وصول مالیاتهای مشاغل و شرکتها تصریح کرد: پیشرفت طرح نظام جامع مالیاتی، به عنوان یکی از ۸ ابر پروژه کلیدی
وزارت امور اقتصادی و دارایی باید با سرعت و جدیت بیشتری صورت گیرد و دستیابی به پایگاههای اطلاعاتی درونسازمانی و برونسازمانی باید با جدیت ویژه محقق شود. وزیر اقتصاد طی این نامه با بیان اینکه ضروری است با استقرار نظام جامع مالیاتی، اهداف مرتبط با سرعتبخشی و سهولت بخشی فرآیندهای مالیاتی نیز محقق شود، افزود: بر اساس اولویت بهبود محیط کسبوکار که مورد تاکید رییسجمهور محترم نیز هست، باید فرآیندهایی که کسبوکارها با آن سر و کار دارند، سادهتر و سریعتر شود. وی با بیان اینکه همزمان الکترونیکی کردن امور و استقرار نرمافزار اطلاعات مالیاتی، باید نسبت به سادهسازی و مهندسی مجدد فرآیندها نیز اهتمام ویژهیی شود، افزود: بدیهی است، مهندسی مجدد فرآیندها نیازمند نگرش خلاقانه و جسورانه است و همراه با مقاومت سازمانی افرادی است که به وضعیت جاری خو گرفتهاند و لازم است مقدمات روانی و سازمانی مهندسی مجدد فرآیندها به خوبی دیده شود. طیبنیا تصریح کرد: در نهایت از دید مراجعان و مودیان سازمان امور مالیاتی، باید انجام امور مالیاتی کم هزینهتر، سریعتر و سادهتر و شفافتر شود. بر اساس این گزارش، مشارکت در تدوین و تنقیح قوانین به
عنوان یکی از زیرساختهای نرم رشد و رونق اقتصادی از دیگر دستورات وزیر اقتصاد به این معاونت بود. همچنین وزیر اقتصاد طی نامهیی به رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، ضمن تقدیر و تشکر از تلاش مجموعه کارکنان این شرکت در سال ۱۳۹۳ تصریح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار باید توسعه بازار بورس را اولویت خود قرار دهد و بازار سرمایه باید به نقطهیی برسد که همتراز نظام بانکی در تامین مالی کشور موثر باشد.
وی در ادامه آموزش عمومی و آشناسازی مدیران کشور با ماهیت بازار سرمایه را الزامی دانست و افزود: تشکیل کارگروه مشترکی با سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران برای جذب سرمایهگذاران خارجی در بازار سرمایه و بورس کالا و انرژی، باید از برنامههای آتی این سازمان باشد. طیبنیا خاطرنشان کرد: تلاطمها و مسائل کوتاهمدت نباید خدشهیی در مسیر بلندمدت بازار سرمایه ایجاد کند و بازار سرمایه باید به نقطهیی برسد که همتراز نظام بانکی در تامین مالی کشور موثر باشد و همانگونه که در سند راهبردی آمده است رشد نسبت تامین مالی بازار سرمایه (اولیه و ثانویه) به تسهیلات بانکی باید به مقدار مطلوب در سالهای آینده دست پیدا کند و عقبماندگیها جبران شود. وی در ادامه آورده است: سازمان بورس باید در حوزه توسعه صنعت مدیریت دارایی فعالتر و موثرتر باشد به گونهیی که پیش روی کسانی که در بازار سرمایه حرفهیی نیستند، انتخابهای متعددی برای سرمایهگذاری از طریق نهادهای حرفهیی مدیریت ثروت و دارایی وجود داشته باشد. وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین ضمن تقدیر از معاونت امور اقتصادی، ایجاد دفتر پایش بهبود محیط کسبوکار و آغاز مناسب
فعالیتهای آن را گام مهم و ارزشمندی برشمرده و تصریح کرد: لازم است این اقدامات که شاکله اصلی یکی از 8ابرپروژه کلیدی وزارتخانه و راهبرد اصلی دولت در توسعه بخش خصوصی را تشکیل میدهد، باید با جدیت و سرعت ادامه یابد.
طیبنیا یادآور شد: همکاران آن معاونت، تلاش ارزندهیی در افزایش مشارکت دانشگاهیان و نخبگان اقتصادی داشتهاند که ضرورت دارد این تلاشها گسترش بیشتری یابد و نظاممند شود و فرآیندهایی طراحی شود که اطمینان یابیم در طراحی سیاستها، قوانین و مقررات و ارزیابی آثار آنها از ذخیره دانش نظری و کاربردی و تجربیات موجود در کشور بیشترین استفاده به عمل آمده است. وی خاطرنشان کرد: در زمینه ساماندهی مجوزهای کسبوکار نیازمند یک حرکت جدی برای ارایه دستاوردهای ملموس هستیم و اقدامات صورت گرفته تاکنون مناسب است که با دستاوردهای ملموس برای فعالان کسبوکار از جمله حذف، سادهسازی، الکترونیکی کردن و ادغام مجوزها به ثمر بنشیند.
وزیر اقتصاد در ادامه طی نامهیی به رییس کل گمرک، در زمینه استفاده مبتکرانه و خلاقانه از فناوری اطلاعات و ارتباطات و دستیابی به دستاوردهای ملموس در فرآیندهای گمرکی همچنین افزایش تعاملات الکترونیکی و کاهش مراجعات حضوری تقدیر و تشکر کرد.
وی افزایش سرعت، سهولت و شفافیت در امور تجارت فرامرزی به عنوان یکی از ۸ ابر پروژه کلیدی وزارت امور اقتصادی و دارایی را خواستار شد. طیبنیا تصریح کرد: انتظار میرود با استقرار سیستم یکپارچه گمرکی و پنجره واحد تجاری فرامرزی؛ سرعت، سهولت و شفافیت امور تجارت فرامرزی در رویههای مختلف بهبود یابد و این امر نیازمند تعامل موثر، فعالانه و همدلانه با سازمانهای همجوار و همکار است و ضرورت دارد این مهم در دستور کار ویژه گمرک قرار گیرد تا به گونهیی شاهد تداوم و توسعه دستاوردهای گمرک در این زمینه باشیم.
طیبنیا تصریح کرد: پیشرفت طرح توسعه و تسهیل تجارت فرامرزی، به عنوان یکی از 8ابرپروژه کلیدی وزارت اقتصاد باید با سرعت و جدیت بیشتری صورت گیرد و موانع درون و برونسازمانی در کریدور سبز به اینجانب گزارش داده شود. وزیر اقتصاد در ادامه در خصوص عملکرد بیمه مرکزی آورده است: عملکرد بیمه مرکزی در توسعه سامانه نظارت و هدایت صنعت بیمه (سنهاب) مطلوب و مورد تقدیر و تشکر است و این اقدام نیکو باید تا استقرار کامل ادامه پیدا کند و هدفگذاری صورت گرفته برای افزایش ضریب نفوذ بیمه و افزایش سهم بیمههای زندگی، باید با دیدگاه جسورانه و تحولگرایانه طراحی شود.
