کوتاه از تجارت
واردات کالاهای دارای تولید مشابه داخل ممنوع نیست
شاتا مدیرکل صنایع ماشینسازی و تجهیزات وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: فهرست کالاهای تولید داخل با همکاری انجمنهای تولیدی هر ۶ماه یکبار بهروزرسانی میشود.
کیومرث فروتنی افزود: طبق ماده 3 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور، فهرست کالاهای تولید داخل در پورتال وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان فهرست توانمندیهای ساخت داخل قرار داده شده و قابل مشاهده است.
فروتنی یادآور شد: طبق قوانین کشور موانع غیرتعرفهیی برای تجارت خارجی وجود ندارد و واردات کالاها منوط به اخذ مجوز نیست و تنها درصورتی که شرکتها یا دستگاههای دولتی بخواهند اقدام به واردات کنند، باید از وارد کردن کالاهایی که تولید مشابه داخل دارد و فهرست آن اعلام شده خودداری کنند.
به گفته وی، حتی یکپارچه کردن سفارشات خرید توسط واحدهای دولتی هم مانعی برای رجوع به تولیدکننده نخواهد بود و اتفاقا در این صورت مزیتی برای تولیدکننده محصولات در داخل کشور است.
فروتنی بااشاره به استفاده از پولهای بلوکه شده ایران در برخی کشورها ادامه داد: اجرای طرحها منوط به رعایت قوانین ازجمله قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور است و طرح برخی از اخبار مبنی بر اختصاص بخشی از منابع بلوکه شده به واردات محصولات مشابه تولید داخل صحیح نیست.
120 میلیارد دلار تا 4 سال آینده وارد کشور میشود
ایلنا عسگر اولادی گفت: مسلما باید صرف امور زیربنایی و زیرساختها نظیر توسعه راهآهن و گسترش جادهها و ساخت پالایشگاهها و نیروگاههای جدید شود تا درتوسعه کشور موثر باشد.
اسدالله عسگراولادی در پاسخ به این پرسش که به نظر شما 120میلیارد دلار پول آزاد شده ایران باید صرف چه اموری شود، اظهار داشت: مسلما باید صرف امور زیربنایی و زیرساختها نظیر توسعه راهآهن و گسترش جادهها و ساخت پالایشگاهها و نیروگاههای جدید شود تا در توسعه کشور موثر باشد.
وی با بیان اینکه این رقم ظرف چهار تا پنج سال آزاد خواهد شد، گفت: به نظر نمیرسد که این رقم کمتر از این مدت آزاد شود!
رییس اتاقهای بازرگانی روسیه و چین همچنین در مورد روند تجارت خارجی طی ماههای گذشته و ارزیابیاش از تجارت خارجی تا پایان سال گفت: این روند راضیکننده نیست و میزان صادرات کاسته شده و واردات نیز کاهش داشته است که آن هم به دلیل کاهش بنیه مالی و تحریمها بوده است.
وی گفت: توقع ما از میزان تجارت خارجی در 4ماه گذشته محقق نشد و به نظر نمیرسد تا پایان سال نیز به برنامهها دست یابیم.
بازگشت سیدعلی به صندوق ضمانت صادرات
فارس سیدکمال سیدعلی صبح روز گذشته با حکم وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رییس هیاتمدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران به جای طاهر شه حامد مدیرعامل پیشین تعیین شد.
محمدرضا نعمتزاده همچنین سیدآرش شهرآیینی و مجتبی کاووسی را به عنوان اعضای موظف و ولیالله افخمیراد و محمدرضا شجاعالدینی را به عنوان اعضای غیرموظف صندوق ضمانت صادرات ایران منصوب کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در متن حکم انتصابی مدیرعامل جدید صندوق آورده است: انتظار میرود در راستای سیاستهای دولت تدبیر و امید، نقش کارآمد و موثرتری را در زمینه تضمین اعتبارات و سرمایهگذاریهای مربوط به کالاها، خدمات صادراتی، ایجاد تسهیلات لازم برای توسعه و افزایش صادرات و ضمانت مطالبات صادرکنندگان کالا و خدمات از خریداران خارج کشور در قبال خطرات مربوطه داشته باشید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از زحمات «طاهر شه حامد» مدیرعامل سابق و «دهبان» و «حمید اشتری» اعضای سابق هیاتمدیره، در دوران تصدی مسوولیتهای یاد شده تقدیر و تشکر کرد.
گزارش بانک مرکزی از خرده فروشی مواد خوراکی
تسنیم طی یکسال گذشته، نرخ لبنیات 14.9درصد، برنج 8.8درصد، حبوب 16.2درصد، میوه54.2درصد، سبزیهای تازه 6.4درصد، گوشت قرمز 9.7درصد، قندو شکر 4.3درصد، چای 5.8درصد و روغن نباتی 0.8درصد افزایش و تخممرغ 5.9درصد و مرغ 16.7درصد کاهش یافته است.
بانک مرکزی ضمن انتشار گزارش هفتگی متوسط قیمت خردهفروشی 11 گروه مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 12تیرماه سالجاری اعلام کرد: در هفتهیی که گذشت، نرخ پنج گروه مواد خوراکی نسبت به هفته قبل از آن ثابت مانده و در مقابل نرخ چهار گروه دیگر کاهش و نرخ دو گروه افزایش یافته است.
برهمین اساس، درهفته منتهی به 12تیرماه سالجاری نسبت به هفته قبل از آن نرخ برنج، حبوب، گوشت قرمز، چای و روغن نباتی بدون تغییر ماند و در مقابل قیمت تخممرغ 8.7درصد، میوههای تازه 6.2درصد، سبزیهای تازه 0.3درصد و گوشت مرغ 2.5 درصد کاهش و نرخ لبنیات 0.3 و قند و شکر 0.2درصد افزایش یافت.
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات بهای ماست پاستوریزه معادل 0.3درصد و پنیر غیرپاستوریزه 4.7درصد افزایش داشت و قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخممرغ معادل 8.7درصد کاهش یافت و شانهیی 75 تا 100هزار ریال فروش میرفت.
