تحریم، یکی از عوامل رکود و بیکاری

۱۳۹۴/۰۴/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۴۱۹۷

علی‌اکبر نیکواقبال دانشیار دانشگاه اقتصاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با «تعادل» درباره تاثیر مذاکرات هسته‌یی بر صنعت کشور می‌گوید: «به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌یی سال‌هاست که ذهن فعالان اقتصادی به‌ویژه صنعتگران را به خود مشغول کرده است. تحریم نقش مهمی در رکود، تورم و بیکاری تا به امروز داشته است. چراکه کشور ایران جزو آن دسته کشورهایی است که تک‌محصولی محسوب می‌شود؛ به طوری که نفت و پتروشیمی جزو مهم‌ترین صادرات بین دیگر محصولات قرار گرفته است. خوشبختانه صنایع ایران به خوبی توانسته‌اند از این تحریم‌ها گذر کنند.»

نیکواقبال در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه پس از به جریان افتادن توافقات هسته‌یی به نظر شما سرمایه‌گذاران به کدام حوزه‌های صنعتی ورود پیدا می‌کنند؟ می‌گوید: «سرمایه‌گذار مستقیم خارجی منافع خود را برای ورود به آن کشور مورد بررسی قرار می‌دهد. در واقع از سکانداران در فضای قبل از رفع تحریم‌ها انتظار می‌رود که ریسک‌ها را برای ورود سرمایه‌گذاران به حوزه‌های صنعتی و معدنی بکاهند و تسهیلات ارزان‌قیمت را در اختیار سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی قرار دهند.»


بازار ایران بکرترین بازار آسیا

به گفته وی، در واقع اگر مزیت‌ها و زیرساخت‌های لازم برای ورود سرمایه‌گذار مهیا شود قطعا سرمایه‌گذاری مشترک میان سرمایه‌گذار داخلی و خارجی اتفاق خواهد افتاد که این خود اتفاق بسیار خوشایندی است.

به اعتقاد نیکواقبال، پرطرفدار‌ترین حوزه‌های صنعت برای ورود سرمایه‌گذاران پتروشیمی، نفت و گاز و میعانات گازی به شمار می‌رود. ایران منابع زیرزمینی بسیار خوبی را داراست. ایران نیز به عنوان بکرترین بازار در آسیا شناخته شده است. یکی از معضلات سرمایه‌گذاران در سطح جهانی فروش محصولات‌شان است بنابراین دسترسی سرمایه‌گذاران برای به دست آوردن بازار ورود آنها به ایران بسیار زیاد ارزیابی می‌شود.

مشاهده صفحات روزنامه