بازار سهام بی‌قرار تحولات وین

۱۳۹۴/۰۴/۲۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۴۲۱۸


شاخص کل در روزی که گذشت در حالی رشدی 56 واحدی را تجربه کرد که در مقاطعی شاهد افت 250 واحدی این نماگر نیز بودیم اما رفته رفته از هیجان فروش بالاخص در گروه‌های متاثر از نتایج مذاکرات هسته‌یی نظیر بانک، خودرو و همچنین گروه پالایشگاهی که هیجان ویژه‌یی را در روزهای قبل تجربه کرده بود، کاسته شد و با اقبال خریداران در این گروه‌ها و جبران همزمان ریزش شاخص کل توسط نمادهای فارس، همراه و اخابر؛ در انتهای بازار ورق برگشت و این دماسنج تالار شیشه‌یی در نهایت در عدد 66817 واحد متوقف شد.


هیجان کنترل شده

پس از تعطیلی بازار سهام در روز سه‌شنبه هفته گذشته و رسیدن مذاکرات هسته‌یی به واپسین لحظات و حساس‌ترین روزهای خود و انتشار اخبار گوناگون و گاه ضدونقیض درباره نتایج گفت‌وگوهای سران ایران و گروه 1+5 همگان بر این باور بودند که روز شنبه شاهد اتفاقات عظیمی در معاملات بازار سهام خواهیم بود و تالار شیشه‌یی رنگ و بویی متفاوت‌تر از گذشته به‌خود می‌گیرد و احتمال بروز هیجانات مخصوصا از طرف عرضه بسیار زیاد است. بسیاری بر این نکته تاکید می‌کردند که تشکیل صفوف فروشی که در وقت‌های اضافه روز سه‌شنبه و پس از پایان ساعات معاملاتی توسط برخی کارگزاری‌ها صورت گرفته بود، سنگین‌تر شده و شاخص کل افتی ویژه را تجربه خواهد کرد. روز سه‌شنبه همگان بر این باور بودند که در صورت عدم توافق در ضرب‌الاجل تعیین شده در همان روز، چیزی به نام توافق نخواهیم داشت و موجی از نگرانی در میان اهالی بازار به چشم می‌خورد. اما با اعلام تمدید مذاکرات تا روز دوشنبه هفته جاری و انتشار اخبار امیدوار‌کننده در این زمینه، روز ابتدایی هفته و با شروع معاملات، صفوف فروش به تدریج برچیده شد و از دامن زدن به هیجانات تا حدود زیادی کاسته شد. نقش موثر نظارتی و کنترلی سازمان بورس و سهامداران حقوقی برای ایجاد ثبات به معاملات انکار ناپذیر و ستودنی است.

اما عدم تشکیل صف‌های فروش و فشار عرضه در تالار شیشه‌یی به‌طور عمده ناشی از امیدواری سهامداران جهت حصول توافق قرن در پایان ضرب‌الاجل تعیین شده است و بسیاری نیز بر اساس این فرضیه در روز گذشته اقدام به خریدهای سنگین کرده‌اند. حال سوال اینجاست که در صورت عدم تحقق چنین فرضیه‌یی با چه وضعیتی روبه‌رو خواهیم شد و تکلیف سهامداران در این میان چه خواهد بود.


بازارهای موازی در بیم و امید

یکی از سیگنال‌های قوی و کلاسیک بازار سهام در روزهای معاملاتی هفتگی، روند معاملات بازار ارز و به تبع آن سکه بود به نحوی که هرگونه ناآرامی و خبر تنش‌زا در معادلات سیاسی موجب تحریک شاخک‌های حساس این بازار و افزایش قیمت ارز می‌شود. از طرفی دیگر با کاهش قیمت ارز سیگنال آرامش و ثبات به دیگر بخش‌های اقتصادی صادر می‌شد. روز گذشته عدم واکنش خاص سوداگران دلار، نشان‌دهنده این مطلب بود که این گروه از فعالان اقتصادی نیز در وضعیت ابهام به‌سر می‌برند و هنوز به نتیجه‌یی مشخص نرسیده‌اند. این اتفاق موجب شد خیال سرمایه‌گذاران بورسی نیز تا حدودی راحت شود و در ساعات پایانی معاملات روندی رو به رشد را نظاره‌گر باشیم.


آمار معاملات

در پایان معاملات تالارهای بورس اوراق بهادار تهران شنبه 20تیر، در 57هزار و 970نوبت معاملاتی تعداد629میلیون سهم و حق تقدم به ارزش بیش از یک هزار و 158میلیون ریال معامله شد و ارزش بازار رقم معادل289هزارمیلیارد تومان را ثبت کرد.

شاخص بازار اول به میزان61واحد منفی شد و در رقم 48146واحد توقف کرد. شاخص بازار دوم نیز پیشتاز و جلوتر از همتای بازار اولی خود تا 748واحدصعود را تجربه کرد و توانست تا رقم 138263واحد بالا رود.

بیشترین تاثیر مثبت بر شاخص را شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، ارتباطات سیار ایران، مخابرات ایران، پتروشیمی پردیس بر عهده داشتند. بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را شرکت‌های پالایش نفت بندرعباس، بانک تجارت و بانک صادرات ایران داشتند.

در این روز کاری بیشترین حجم معاملات را شرکت‌های سرمایه‌گذاری خوارزمی، بانک صادرات ایران، پارس‌خودرو، سایپا دیزل و بانک تجارت به خود اختصاص دادند.

توقف و بازگشایی نمادهای معاملاتی

در این روزکاری نماد معاملاتی شرکت‌های قند قزوین، سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با توجه به تعدیل پیش‌بینی درآمد هر سه در پایان معاملات دیروز نماد معاملاتی شرکت سالمین، پارس پامچال جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه برای تصویب صورت‌های مالی، شرکت تولیدی مهرام جهت برگزاری مجامع عمومی عادی سالانه برای تصویب صورت‌های مالی - عمومی فوق‌العاده، حق تقدم شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی با توجه به پایان مهلت پذیره‌نویسی متوقف شدند.

نماد معاملاتی حق تقدم شرکت سرمایه‌گذاری مسکن شمال شرق با توجه به اعلام مهلت پذیره‌نویسی، بدون محدودیت نوسان قیمت با استفاده از مکانیسم حراج تک قیمتی آماده انجام معامله است.

در ضمن روز دوشنبه مورخ 22تیر ماه 94 نماد معاملاتی شرکت بیمه ما (ما) برای نخستین بار پس از پذیرش و درج نام شرکت در فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش و گروه 'تامین وجوه و بازنشستگی به جزو تامین اجتماعی اجباری'، طبقه 'بیمه' و در فهرست نرخ‌های بازار دوم بورس اوراق بهادار تهران و با توجه به انتقال سهام شرکت مذکور از بازار فرا بورس ایران به بورس اوراق بهادار تهران در نماد 'ما' آماده انجام معامله است.

نماد معاملاتی شرکت‌های داروسازی روز دارو و صنایع شیمیایی فارس با توجه به عدم کشف قیمت در روز معاملاتی قبل بدون محدودیت نوسان قیمت آماده انجام معامله شدند.

در بازار بدهی که اوراق مشارکت، گواهی سپرده و صکوک معامله می‌شود، تعداد 41753 برگه به ارزش بیش از41میلیارد ریال معامله شد.

در بازار صندوق‌های قابل معامله که صندوق‌های قابل معامله و صندوق‌های سرمایه‌گذاری شاخصی قابل معامله دادوستد می‌شود، تعداد 82937 واحد صندوق به ارزش بیش از9میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.

مشاهده صفحات روزنامه